Lasse Matberg:

- Endte på verst tenkelige vis

«Farmen kjendis»-semifinalisten ble brutalt skadet og havnet på sykehus. Selv klarer han nesten ikke sette ord på de tolv elleville ukene som forandret livet hans.

SKADD: Farmen-aktuelle Lasse Lom har tidligere vunnet italienske «Skal vi danse». Under et finalenummer gikk det galt, da han fikk albuen ut av ledd og røk av en muskel i armen. Vis mer
Publisert

Søndag kveld blir det klart om det er Terje Sporsem (44), Sølje Bergman (45) eller Lasse Matberg (35) som går helt til topps i «Farmen kjendis». Først skal deltakerne gjennom en semifinale, der det blir klart hvilke to som får delta i den avgjørende kunnskapskonkurransen.

10 000 nye følgere hver måned

For mange var Lasse Matberg et forholdsvis ubeskrevet blad før nettopp «Farmen kjendis». Men når sant skal sies: 35-åringen har per nå vanvittige 684 000 følgere på Instagram, og har vunnet «Skal vi danse» i Italia.

SKADET: Lasse Matberg havnet på sykehus etter «Skal vi danse»-seieren i Italia i 2019 og fikk ikke feiret sin egen seier. Nå er han én av tre som kan vinne «Farmen kjendis» i hjemlandet. Foto: Privat
SKADET: Lasse Matberg havnet på sykehus etter «Skal vi danse»-seieren i Italia i 2019 og fikk ikke feiret sin egen seier. Nå er han én av tre som kan vinne «Farmen kjendis» i hjemlandet. Foto: Privat Vis mer

Som om ikke det er nok, blir han i den britiske tabloidavisen Daily Mail omtalt som «Den kjekke, norske vikingen», og for under to år siden måtte han flytte på bakgrunn av press fra paparazzier.

Men la oss skru tiden tilbake til da eventyret startet i 2013 - for drøye åtte år siden.

- Det var da jeg opprettet kontoen min på Instagram. Det startet med at jeg begynte å legge ut bilder av meg selv med skjegg og langt hår. Det var på en måte blitt en trend, forteller Matberg til Se og Hør.

SNIPP, SNAPP, SNUTE: Tre av de seks gjenværende deltakerne måtte forlate «Farmen kjendis» rett før finalen. Det tok de mildt sagt pent. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

På den tiden opererte Instagram med en helt annen algoritme enn nå. Fikk man et visst antall «likerklikk» havnet man på en side som het «popular pages», og det var der Matberg til slutt havnet.

- Da begynte toget å få opp farta, om man kan si det sånn. I 2015 begynte det virkelig å skje ting. Jeg fikk om lag 10 000 nye følgere hver måned. I nesten ett år.

- Spinnvilt

Flere beit seg merke i den økende populariteten til den muskuløse giganten. Og året etter ble han invitert til et intervju med tidligere fotballspiller Mads Hansen (37) i VGTV. Hansen er i dag, ironisk nok, også programleder for vanlige «Farmen».

- En svensk journalist som jobbet i Daily Mail hadde fått det med seg, og laget en sak basert på det intervjuet. Saken gikk viralt, det var helt spinnvilt. Plutselig kunne jeg få 88 0000 følgere på ett døgn. Jeg husker jeg fikk 300 000 følgere på en drøy uke.

Her kan du lese om Lasse Matberg i Daily Mail.

KLART FOR INNSPURTEN: Lasse Matberg, Terje Sporsem og Sølje Bergman er de tre gjenværende deltakerne i «Farmen kjendis». Foto: Alex Iversen / TV 2
KLART FOR INNSPURTEN: Lasse Matberg, Terje Sporsem og Sølje Bergman er de tre gjenværende deltakerne i «Farmen kjendis». Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

«Farmen kjendis»-deltakeren var ikke så opptatt av å tjene store penger på Instagram-profilen sin. Han valgte heller å reise rundt om i verden og på den måten utvide innholdet sitt.

Prioriterte reiser

- Jeg valgte å fortsette i militæret. Samtidig tjente jeg litt ekstra på dette, og kunne benytte sjansen til å reise. Så jeg har reist mer de fire siste åra enn jeg har gjort i mine 30 første år. Jeg ville bare oppleve verden utenfor Norges grenser.

- Kunne du levd av Instagram om du ville?

- Ja, det kunne jeg sikkert gjort. Jeg ser jo folk som er med i annen reality, som har 30 000 følgere - og som lever av det. Jeg har et verktøy foran meg som jeg kanskje ikke har utnyttet hele potensialet av. Kanskje jeg skulle gjort det, og se hva jeg kan få ut av det? Ikke bare med tanke på profitt, men i forhold til å berike livet mitt på en god måte.

- Tok sjansen

Også i 2017 fikk Matberg tilbud om en mulig deltakelse i «Farmen kjendis», ifølge ham selv.

Til slutt fikk han riktignok beskjed om at han ikke passet inn i casten, men at TV 2 og produksjonsselskapet Strix kanskje tok kontakt på et seinere tidspunkt.

«FARMEN»-DRAMA: Et ulovlig møte på førstekjempehytta samme dagen som tvekampen skulle holdes, fikk konsekvenser for Thomas Felberg. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Men så - i 2019 - skjedde noe som snudde Matbergs liv fullstendig på hodet: Helt ut av det blå fikk han tilbud om å delta i den italienske versjonen av «Skal vi danse».

- Jeg tenkte litt over det, og havnet til slutt på: «Hvorfor ikke?». Det er vel ingen nordmenn som har deltatt i et så stort utenlandsk realityshow. Så jeg tok bare sjansen, forteller han.

- Jeg var den store taperen

Den da 33 år gamle nordmannen gikk inn i det med alt han hadde, men samtidig med innstillingen om at sannsynligheten var stor for at han skulle ryke ut allerede i det første programmet.

- Og det holdt jeg på å gjøre, også! Jeg skulle egentlig ut i danseduell, men programmet gikk over tiden. Dermed startet jeg den andre episoden med ti minuspoeng. Jeg tenkte bare «herregud», for jeg var den store taperen rundt det bordet. Jeg husker jeg satt i Italia og at absolutt ingen snakket til meg. Jeg tenkte: «Fytti katta, hva er det jeg har meldt meg på».

SVINGTE SEG: «Farmen kjendis»-deltaker Lasse Matberg vant i 2019 den italienske versjonen av «Skal vi danse», sammen med dansepartner Sara Di Vaira. Foto: Rai Uno
SVINGTE SEG: «Farmen kjendis»-deltaker Lasse Matberg vant i 2019 den italienske versjonen av «Skal vi danse», sammen med dansepartner Sara Di Vaira. Foto: Rai Uno Vis mer

Mot alle odds kom han seg også gjennom det andre programmet. Og det tredje. Det fjerde. I det femte programmet smalt det skikkelig.

- Der var jeg best av alle, og kontrasten var så stor, fra nesten å ryke ut i den første episoden. Jeg begynte å hevde meg veldig, og folk begynte å spørre seg hvor i alle dager denne blonde, norske fyren kom fra. Jeg begynte å smile på tv. Det var samba og det var salsa.

Rømte fra paparazzier

«Den norske vikingen» var plutselig superstjerne i Italia etter prestasjonene sine på danseparketten - i et program som varte i fire og en halv time(!) hver lørdag i 12 uker på kanalen Rai Uno - Italias svar på NRK. Med opptil fire millioner seere, ifølge Matberg.

- Du aner ikke hvilket eventyr det var, du aner bare ikke hva jeg har vært med på - for det der var så stort! Det var et maskineri, jeg tror det var 20 personer som gjorde klær og kostymer til hvert eneste program.

IMPONERTE: Matberg hadde ikke veldig tro på egne danseferdigheter, men eventyret gikk bedre enn han noensinne hadde forventet. Foto: Rai Uno
IMPONERTE: Matberg hadde ikke veldig tro på egne danseferdigheter, men eventyret gikk bedre enn han noensinne hadde forventet. Foto: Rai Uno Vis mer

Populariteten hadde uante konsekvenser for den unge nordmannen, som ikke var veldig vant til presse og rampelyset fra før av.

- Det var ville tilstander i Roma, paparazziene lå og ventet på meg de gangene jeg gikk ut av leiligheten min. Til slutt måtte jeg bytte leilighet. Det var helt vanvittig absurd.

- Du måtte flytte på grunn av paparazziene?

- Ja, etter to måneder måtte jeg det - på grunn av alt trøkket. For paparazziene hadde funnet ut hvor jeg bodde.

KRANGEL: Det brør ut full krangel på «Farmen Kjendis» mellom blogger Anniken Jørgensen og programleder Thomas Felberg. Video: TV 2. Reporter: Bjørn Ekker. Klipp: Bjørge Dahle Johansen Vis mer

- Opplevde du ikke det som litt ubehagelig?

- Jo, på et vis. Det var ganske uvant sånn sett. Samtidig tok jeg det som et stort kompliment.

Pådro seg brutal skade

På parketten gikk det imidlertid bare bedre og bedre. Plutselig sto han i den store finalen, sammen med tre andre dansepar, deriblant den argentinske fotballstjerna Dani Osvaldo (34).

- Herregud, den kvelden der. Det var absurd på alle mulige måter. Det var dueller, der vi sto igjen som vinnere mot dem som kanskje var favoritter på forhånd. Hva skjedde, liksom?

HYGGELIG BESØK: «Den norske vikingen» fikk ofte besøk av pappa Arne Johan Matberg under sin tid i italienske Roma. Foto: Privat
HYGGELIG BESØK: «Den norske vikingen» fikk ofte besøk av pappa Arne Johan Matberg under sin tid i italienske Roma. Foto: Privat Vis mer

Matberg synes å erindre at de måtte gjennom åtte numre i finalen. Men under den femte dansen skjedde noe fatalt, da han pådro seg en brutal skade i den ene bicepsen.

- Jeg måtte danse de tre siste dansene uten å kunne bruke den ene armen. Bicepsen forsvant, og ble en «ekstra muskel» på skulderen. Jeg måtte bare gjøre det beste ut av det.

Måtte stå over fest

«Vikingen» motbeviste riktignok alle tvilerne, og vant italienske «Skal vi danse» - til tross for skaden han hadde pådratt seg.

Rett etter at seieren var et faktum, ble han hastet til sykehus for MR-undersøkelser. Kvelden som skulle ende med en ellevill fest etter «Skal vi danse»-seier, ble i stedet til en natt på sykehus og operasjon dagen derpå.

MÅTTE OPERERE: Lasse Matberg måtte på operasjonsbordet etter å ha blitt skadet i bicepsen under «Skal vi danse»-finalen i Italia. Foto: Privat
MÅTTE OPERERE: Lasse Matberg måtte på operasjonsbordet etter å ha blitt skadet i bicepsen under «Skal vi danse»-finalen i Italia. Foto: Privat Vis mer

- Alle andre festet på mine vegne, mens det endte på verst tenkelige vis for min egen del, medgir «Farmen kjendis»-deltakeren.

Pendlet hver uke

Tiden i Italia oppsummerer han som en vanvittig opplevelse, men likevel også som noe heseblesende. Matberg sleit nemlig med å få helt fri fra jobben sin i Forsvaret, noe som endte med at han pendlet mellom Norge og Italia hver eneste uke.

- Jeg «finansierte» alt med feriedager og avspaseringstimer, og var på jobb hver mandag og tirsdag. Hver onsdag morgen reiste jeg til Italia. Det ble et evig stress, med trening onsdag kveld, hele torsdagen, generalprøve fredag og liveshow lørdag kveld fra halv ni til ett på natta.

Og:

- Jeg tok 10-flyet hjem hver søndag, forteller Matberg, som nesten ikke klarer beskrive det han var med på i 2019.

- «Farmen» er også et eventyr, men det der var en epoke og noe helt absurd. Jeg blir målløs når jeg skal oppsummere det. Det var som å være med i en Hollywood-produksjon der alle snakker et språk jeg ikke forstår, sier «Farmen kjendis»-semifinalisten.

LES OGSÅ: Forklarer det spesielle navnet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer