Ulrikke Falch:

Endte på legevakten etter angstanfall

Ulrikke Falch er endelig klar for å vise frem sin nye tv-serie, etter et tungt år.

TV-AKTUELL: Mandag blir Ulrikke Falchs nye serie tilgjengelig for seerne. Det gleder hun seg til. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TV-AKTUELL: Mandag blir Ulrikke Falchs nye serie tilgjengelig for seerne. Det gleder hun seg til. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Mandag er det premiere på den tidligere «SKAM»-stjernen Ulrikke Falchs (23) nye tv-serie, «F-ordet» - der hun forsøker å overbevise en hel videregående skole om at de er feminister. Serien vises på NRK.

Nyheten om Falchs tv-prosjekt kom i juni 2018, og i februar ble det kjent at serien var utsatt på ubestemt tid.

Da Se og Hør møtte 23-åringen på Høyer-festen fredag, kunne hun fortelle at hun gleder seg stort til å endelig få dele arbeidet sitt med tv-seerne. Falch kunne også fortelle hvorfor serien ble utsatt:

- Det er flere grunner til det. Både fordi det ikke passet med publiseringsplanen til NRK, og fordi jeg har hatt et tungt år. Så jeg er veldig, veldig glad for at jeg har hatt tid til å få det hele på avstand og begynne å bli stolt i stedet for å ha det så veldig nært, fortalte Falch.

TØFF TID: Prosjektet ble satt på vent da Ulrikke Falch ble sykmeldt etter sommeren i fjor. Hun slet blant annet med angst. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TØFF TID: Prosjektet ble satt på vent da Ulrikke Falch ble sykmeldt etter sommeren i fjor. Hun slet blant annet med angst. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

I et større intervju med VG, utdyper Ulrikke Falch - som fikk sitt store gjennombrudd i serien «SKAM» - hva denne tunge tiden handlet om.

Angstanfall

Det er mye som har foregått i 23-åringens liv det siste året. Like etter sommerferien i fjor, ble det kjent at hun og den tidligere «Ex on the Beach»-deltakeren Henrik Elvejord Borg (24) hadde innledet et forhold.

Forholdet vekket stor oppsikt, og «alle» hadde sitt å si. Blant annet hevdet flere at det hele var et PR-stunt, og Falch ble av enkelte stemplet som «dobbeltmoralsk» grunnet forholdet til den tidligere realitydeltakeren. Med andre ord sto de midt i stormen, og det tok på.

På toppen av det hele skulle 23-åringen spille inn serien sin, og det hele endte med at hun en gang i oktober ble sykmeldt. Dermed ble serien «F-ordet» satt på pause.

SKAM-STJERNE: Ulrikke Falch viste seg og sin nye tatovering på rød løper i forbindelse med Elle-festen. Video: Mariann Habbestad / Dagbladet. Vis mer

- Jeg fikk et så kraftig angstanfall at jeg endte opp på legevakten. Da stoppet alt, forteller Falch til VG.

Hun skryter av NRK for måten de tok vare på henne etter dette, da de stoppet produksjonen og satte serien hennes på midlertidig pause.

- Jeg klarte det

Innspillingen ble satt på pause i et par måneder, før det på nyåret igjen gikk galt. Da tok forholdet til Elvejord Borg slutt, og Falch var langt nede etter samlivsbruddet.

- (...) Det var vurdering av innleggelse. Jeg klarte å logge av, men det var grenseoverskridende og utrolig vondt, sier hun, og legger til at hun som en reaksjon på å miste kontakte med seg selv utviklet angst. Dermed ble hun veldig engstelig og nevrotisk.

ANGST: Det ble til slutt for mye for Ulrikke Falch, som måtte sette tv-prosjektet på vent for å fokusere på sin egen helse. Foto: NTB Scanpix
ANGST: Det ble til slutt for mye for Ulrikke Falch, som måtte sette tv-prosjektet på vent for å fokusere på sin egen helse. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men Falch gikk til psykolog, noe hun fortsatt gjør, og omsider gikk NRK-prosjektet i boks. Selv om det var en utfordring å gjennomføre det, er 23-åringen stolt av resultatet sitt:

- Først og fremst er det en stolthet, sånn: Fakk, jeg klarte det, det ble ferdig, forteller hun stolt til avisen.

LES OGSÅ: - Vennene hennes har gått

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer