«Jakten på kjærligheten»:

- Endret mening utover dagen

«Jakten»-bøndene Ole-Johan Dyste og Stefan Gundersen valgte seg hver sin frier.

VALG: Nå tar flere av bøndene fra «Jakten på kjærligheten» sitt endelig valg. Video: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets «Jakten på kjærligheten» går mot slutten, og det betyr at i mandagens episode må bøndene Stefan Gundersen (50) og Ole-Johan Dyste (47) ta sine aller siste valg.

Hvem står igjen til slutt og hvem blir sendt hjem?

Nervene var i høyspenn da det vanskelige valget skulle bli tatt, og det var ingen tvil om at det ble emosjonelt for dem begge.

For Dyste sto valget mellom Siw Monica Sandlie og Ellen Anita Midtgard, mens Gundersen måtte velge mellom Pernille Vestengen og Gro Mikalsen.

UTVALGT: «Jakten på kjærligheten»-Sebastian tok sitt endelige valg. Video: TV 2 Vis mer

Tøft valg

Når Se og Hør kontakter Gundersen, kunne han fortelle at det i forkant av valget var veldig åpent, og at han de siste dagene hadde vært mye fram og tilbake.

- De to siste datene ble avgjørende. Det er jo egentlig et ekstremt vanskelig valg fordi man ikke har kjent hverandre så lenge.

Bonden forteller videre at han var ganske kjørt i hodet etter intensive dager, men at det kokte ned til at han måtte tenke på det som var best for han selv.

Til slutt falt valget hans på Pernille Vestengen.

FORNØYDE: Både Pernille og Stefan var svært fornøyde med sistnevntes valg. Foto: TV 2
FORNØYDE: Både Pernille og Stefan var svært fornøyde med sistnevntes valg. Foto: TV 2 Vis mer

- Da jeg våknet den dagen hadde jeg egentlig bestemt meg for Gro, men så endret jeg mening utover dagen.

Han forteller at han syntes det var vanskeligst i forkant av valget, men at han også gruet seg til å fortelle Mikalsen hvem han hadde gått for.

- Jeg står for valget mitt, men det er uansett aldri hyggelig å gi en slik beskjed. Jeg visste at Gro er en tøff dame, og regnet med hun kom til å ta det greit, men jeg gledet meg ikke til å si det, understreker han.

I TÅRER: «Jakten»-Tina Kristiansen åpner seg om følelsene i «Jakten på kjærligheten». Video: TV 2 Vis mer

- Overveldende

Vestengen forteller at hun var svært nervøs før valget, og innrømmer at hun måtte ty til tårene.

- Valget han tok kunne endre framtiden min. Vi var rimelig utslitte alle sammen, og så er det jo innmari spesielt at to friere bor i samme hus.

Hun legger til at hun og Mikalsen støttet hverandre hele veien og hadde et godt forhold.

KYSSER: Det blir søt musikk mellom Jakten-bonden Sebastian Muth Johansen (28) og en av frierne mandag. Video: TV 2 Vis mer

- Vi var voksne nok til å tenke at vi ikke kan konkurrere om å oppnå kjemi med Stefan, men vi konkurrerte om å få tid med han. Det var hektisk, men også fantastisk, fortsetter hun.

Vestengen forteller videre at hun hadde på følelsen av at Gundersen skulle velge henne, men at hun ble usikker. På et tidspunkt skjønte hun imidlertid at det skulle bli henne:

- Da vi satt på benken så jeg på ansiktet hans at det ble meg.

Hun beskriver deltakelsen i «Jakten på kjærligheten» som en syk opplevelse, som samtidig var veldig tøff og utfordrende:

- Barndomsvenninna mi, Katrine Moholt, advarte meg om at det kom til å bli følelsesmessig tøft, men jeg ante virkelig ikke hva jeg gikk til. Det var overveldende.

TÅRER: Hestebonden Ole-Johan Dyste bryter sammen etter at frierne Anne og Hilde trekker seg fra programmet i kveldens episode av «Jakten på kjærligheten». Foto: TV2 Vis mer

Tårevått

For Dyste ble det siste valget en tårevåt affære. Overfor Se og Hør beskriver han det som veldig emosjonelt og en dag han hadde gruet seg lenge til.

- Jeg synes damene hadde gjort det vanskelig for meg fordi de var så flotte på hver sin måte. Det sto veldig likt og det var vanskelig å skille dem, forteller han åpenhjertig.

Hestebonden forklarer at han til slutt valgte å gå for magefølelsen, og valget falt dermed på Midtgard.

- Det var summen av flere ting, men det er klart at vi delte interessen for hest, og det hadde en betydning. Det viktigste er likevel at hun er en veldig flott person med egenskaper som er helt unike. Hun utstråler omsorg, og jeg blir rolig og trygg av å være rundt henne.

HESTEFOLK: Både Ellen og Ole-Johan driver med hest. Foto: TV 2
HESTEFOLK: Både Ellen og Ole-Johan driver med hest. Foto: TV 2 Vis mer

I episoden får TV-seerne se Dyste fortelle Midtgard at han ønsker å bli bedre kjent med henne, og spør om hun vil det samme:

- Det har jeg veldig lyst til. Tusen takk. Nå ble jeg glad, svarer en tydelig rørt frier.

Dyste forteller til Se og Hør at han så potensial til en mulig forelskelse med Midtgard, og i slutten av episoden får man se at han reiser for å besøke henne på småbruket hennes.

Hvordan det går med de fire «Jakten»-parene må seerne imidlertid smøre seg med tålmodighet for å finne ut.

I sesongens siste episode, som sendes på TV 2 13. desember, får vi se hvordan det går med dem etter innspillingen er over.

LES OGSÅ: Avslører brudd etter skandalen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer