Ireland Baldwin:

- Endret meg for resten av livet

Kjendisdatteren deler åpenhjertig om tøff tid.

ÅPNER OPP: Ireland Baldwin tok til TikTok for å fortelle sin historie, etter at USA endret abortloven. Foto:John Photography / REX / Shutterstock / NTB
ÅPNER OPP: Ireland Baldwin tok til TikTok for å fortelle sin historie, etter at USA endret abortloven. Foto:John Photography / REX / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Modellen Ireland Baldwin (26), datter av skuespillerne Alec Baldwin (64) og Kim Basinger (68), åpnet seg nylig om sin erfaring med abort.

Det melder blant andre Entertainment Tonight. Det kommer etter at Høyesteretten i USA opphevet loven om retten til abort i landet.

26-åringen tok til TikTok for å fortelle historien sin i et forsøk på å hjelpe andre kvinner, og for å vise at de har støtte og er elsket etter endringen av abortloven, som gjorde abort ulovlig i flere delstater.

- Jeg deler historien min først nå fordi jeg vil at andre kvinner skal føle seg støttet og elsket, enten de vil dele sin egen historie eller ikke, sa Baldwin i videoen.

ORDLØS: Skuespiller Alec Baldwin får vite at kollega og filmfotograf Halyna Hutchins har omkommet etter å ha blitt truffet av et skudd fra en rekvisittpistol avfyrt av Baldwin selv på filmsettet i filmen «Rust» i fjor høst. Video: Santa Fe Police Departement Vis mer

Ble inspirert av andre kvinner

Kjendisdatteren er ikke alene om å dele sin historie, flere andre kvinner på TikTok har også delt sine opplevelser med abort, noe som inspirerte Baldwin.

- Det fikk meg til å tenke på hvordan livet mitt ville vært hvis jeg måtte oppdra et barn etter alt jeg gikk gjennom på den tiden. Jeg har medisinske ressurser, penger og støtte som mange kvinner ikke har tilgang til, men det ville fortsatt vært traumatiserende og umulig, fortsetter hun åpenhjertig i videoen.

På tidspunktet Baldwin ble gravid var hun i et forhold hun beskriver som ulykkelig, og forteller at hennes daværende kjæreste knapt nok ville ha et seriøst forhold.

Videre forteller kjendisdatteren at hun valgte seg selv fordi hun ikke ønsket et barn hvor foreldre hater hverandre.

Mange tolket kommentaren som et tydelig spark til foreldrenes turbulente ekteskap, som tok slutt i 2002.

OVERRASKET: Hertuginne Meghan viste seg i en videosnutt for CNN. Dette var hertuginnens første opptreden etter avsløringen om at hun hadde opplevd spontanabort. Video: CNN og Dagbladet TV Vis mer

- Fortalte det ikke til noen

Baldwins opplevelse med abort var ikke den eneste avsløringen hun kom med i videoen. Hun fortalte også om da hun som tenåring skal ha blitt voldtatt.

- Jeg var helt bevisstløs da det skjedde, og det har endret meg for resten av livet. Jeg fortalte det ikke til noen den gangen, ikke på mange år. Den eneste personen som visste om det var en sykepleier som behandlet meg kort tid etter. Jeg fortalte det ikke engang til min egen kjæreste, eller foreldre, fortalte hun i videoen.

Etter at Høyesterett i USA opphevde loven om selvbestemt abort, vil tilgangen til abort bli begrenset eller forbudt i nesten halvparten av de amerikanske delstatene. Noen stater har allerede gjort det ulovlig.

LES OGSÅ: - Er det ikke ulovlig?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer