<strong>FORNYET:</strong> Slik så Stella Mwangi ut da hun tok Norge med storm under den norske MGP-finalen. Men i den internasjonale finalen er det en fornyet versjon av låten «Haba Haba» som blir presentert på scenen. Foto: Stella Pictures
FORNYET: Slik så Stella Mwangi ut da hun tok Norge med storm under den norske MGP-finalen. Men i den internasjonale finalen er det en fornyet versjon av låten «Haba Haba» som blir presentert på scenen. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Endret «Haba Haba» fordi vi kan

Stella Mwangis Eurovision-låt er ikke den samme som vant den norske MGP-finalen...

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Stella Mwangi tok Norge med storm da hun tidligere i år gikk til topps i den norske Melodi Grand Prix-finalen med sangen «Haba Haba».

Men når 24-åringen går på scenen i Düsseldorf i den første Eurovision-semifinalen får det internasjonale publikummet og TV-seerne høre en litt annen versjon enn den som vant den norske finalen.

Låten er lagt en halvtone opp for å gjøre den lettere å synge, i tillegg er deler av refrenget lagt som a cappella helt i begynnelsen av sangen, skrev Dagbladet tidligere denne uken.

Jarmo Siim, som er Communication Coordinator i den europeiske kringkastingsunionen EBU, sier til Seher.no at det ikke er noe problem for deltakerlandene å endre på sine bidrag etter de nasjonale finalene.

- De må ha sendt inn sine bidrag til oss innen midten av mars, og så lenge de overholder den, bryr vi oss ikke om hvordan låten var før. Dersom de vil gjøre endringer etter fristen må de søke en komité om dette, sier Jarmo Siim.


Prosjektleder for Melodi Grand Prix i NRK, Skjalg Solstad, sier til Seher.no at jobben med å finpusse «Haba Haba» begynte rett etter finalen i Oslo Spektrum i februar.

- Siden man har mulighet til å gjøre endringer på låten, har vi i samarbeid med produsentene sett på mulighetene for å optimalisere den mest mulig. Vi er veldige fornøyd med resultatet.

Han er imidlertid ikke redd for at seerne ikke vil kjenne igjen sangen de stemte på i den norske MGP-finalen.

- «Haba Haba» er en knall-låt så det var aldri aktuelt å gjøre store endringer, sier han til Seher.no.

 Per Sundnes Per Sundnes sier at det å justere på de norske Eurovision-bidragene ikke er noe nytt.

- Vi gjør dette fordi vi kan. I fjor la vi inn ett kor på Didrik Solli-Tangens «My Heart Is Yours» før den internasjonale finalen, sier han til Seher.no på telefon fra Tyskland.

Den norske Grand Prix-generalen hevder den nye versjonen av «Haba Haba» har blitt godt mottatt i MGP-byen Düsseldorf.

- Stemningen her er ellevill. Norges bidrag ligger foreløpig på en annenplass blant forhåndstipsene i pressesenteret, Grand Prix-klubben er med oss og jeg har troen på at vi kan vinne igjen, sier han til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Det er nesten litt på kanten

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer