Endrer nyttårstalen etter Ari Behns bortgang

Statsminister Erna Solberg (H) endrer nyttårstalen sin etter Ari Behns bortgang.

NYTTÅRSTALEN: Statsminister Erna Solberg avbildet i forbindelse med fjorårets nyttårstale, som ble holdt i statsministerboligen. Foto:Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
NYTTÅRSTALEN: Statsminister Erna Solberg avbildet i forbindelse med fjorårets nyttårstale, som ble holdt i statsministerboligen. Foto:Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at det ble kjent at kunster og forfatter Ari Behn (47) hadde tatt sitt eget liv første juledag, velger statsminister Erna Solberg (58) å endre sin nyttårstale.

Det bekrefter Statsministerens kontor (SMK) overfor Dagbladet.

- Psykisk helse og selvmord har i lang tid vært et viktig tema for statsministeren og er det også i nyttårstalen som ble spilt inn før jul. I lys av Ari Behns bortgang er det ønskelig å gjøre noen justeringer i denne delen av talen, av omsorg for alle som var glad i Ari Behn og som nå er berørt av det som har skjedd, sier Ida Dahl Nilssen ved SMK til Dagbladet.

GIKK BORT: Onsdag 25. desember kom nyheten om at Ari Behn (47) er død. Slik var hans liv. Video: Dagbladet TV Vis mer

- Ta vare på hverandre

Torsdag delte også statsminister Erna Solberg et innlegg på Facebook hvor hun påpekte viktigheten av å ta vare på hverandre.

Etter at Ari Behns familie gjennom Geir Håkonsund, gikk ut med at Behn hadde tatt sitt eget liv, har det blitt et stort fokus på mental helse.

- Tre barn har mistet sin pappa. Mange har mistet en venn. Jeg vil få uttrykke min dypeste medfølelse med Ari Behns familie og etterlatte i anledning hans tragiske bortgang. Mine tanker går til alle som var glad i ham, skrev Solberg og la ved informasjon om Mental Helses hjelpetelefon.

- Ikke sitt alene. Ta vare på hverandre, avsluttet hun.

2016: Erna Solberg sammen med kongefamilien i 2016, i forbindelse med det norske kongeparets 25-årsjubileum. F.v.: Dronning Sonja, kong Harald, prinsesse Ingrid Alexandra, kronprins Haakon, prins Sverre Magnus, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Märtha Louise, Ari Behn og Marius Borg Høiby, og Erna Solberg. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
2016: Erna Solberg sammen med kongefamilien i 2016, i forbindelse med det norske kongeparets 25-årsjubileum. F.v.: Dronning Sonja, kong Harald, prinsesse Ingrid Alexandra, kronprins Haakon, prins Sverre Magnus, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Märtha Louise, Ari Behn og Marius Borg Høiby, og Erna Solberg. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Ukjent om kongen endrer talen

Også kong Harald holder tale som sendes på nyttårsaften hvert år.

Verken Slottet eller NRK ønsker å opplyse om det vil være endringer i talen i kjølvannet av det tragiske dødsfallet.

- Dette er en produksjon som NRK gjør på vegne av norske medier for Slottet. Alle spørsmål knyttet til dette må derfor rettes til kongehuset, sier kommunikasjonsansvarlig ved NRK, Tonje Bergmo, til Dagbladet.

- Vi sier ikke noe om innholdet i talen før den avholdes, og vi pleier heller ikke å si når den spilles inn, sier kommunikasjonssjef på Slottet, Guri Varpe, til Dagbladet.

LYSHAV: Hundrevis av lys er tent på Slottsplassen til minne om Ari Behn, som tok livet sitt første juledag. Reportere: Silje Vemøy og Thea Hope Vis mer

Viktig del av familien

Behn var gift med prinsesse Märtha Louise (48) fra 2002 til 2016. Kongeparet, samt kronprinsparet delte sine kondolanser etter at dødsfallet ble kjent.

- Det er med stor sorg Dronningen og jeg har mottatt budskapet om Ari Behns bortgang. Ari var en viktig del av vår familie gjennom mange år, og vi bærer med oss varme, gode minner om ham, var noe av det som sto i uttalelsen fra Slottet.

Også kronprinsparet kom med varme og gode ord om sin tidligere svoger.

- For oss var Ari en god venn, et kjært familiemedlem og en fantastisk onkel, som vi delte mange av livets små og store øyeblikk med. Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om hans bortgang. Vi var alle veldig glad i Ari. Tankene våre går spesielt til Maud, Leah, Emma, Prinsesse Märtha Louise og Aris nærmeste familie.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no

LES OGSÅ: - Det fantes ikke maken til Ari

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer