Kim Kardashian West:

Endrer navnet på det omstridte undertøysmerket

38-åringen blir hyllet av fansen for beslutningen.

ENDRER NAVNET: Realitystjernen Kim Kardashian West har fått massiv kritikk den siste tiden etter at hun annonserte sitt nye undertøysmerke. Nå har 38-åringen bestemt seg for å endre navnet på det omstridte undertøyet. Foto: NTB scanpix/ Reuters
ENDRER NAVNET: Realitystjernen Kim Kardashian West har fått massiv kritikk den siste tiden etter at hun annonserte sitt nye undertøysmerke. Nå har 38-åringen bestemt seg for å endre navnet på det omstridte undertøyet. Foto: NTB scanpix/ Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tiden har det stormet rundt realitystjernen Kim Kardashian West (38) etter at hun annonserte sitt nye prosjekt, et undertøysmerke bestående av shaping-undertøy.

Det er imidlertid ikke undertøyet som har fått massiv kritikk, men rettere sagt navnet «Kimono», som også er navnet på den tradisjonelle japanske nasjonaldrakten som vekker stor oppsikt. Flere hevder at det å kalle undertøyskolleksjonen for «Kimono» er kulturell appropriasjon og at det regelrett vanærer det tradisjonelle plagget.

Ifølge rapporter framlagt av kjendisnettstedet TMZ, skal Kardashian ha søkt om å få enerettigheter til navnet «Kimono Intimates». Flere har reagert på at Kardashian velger navnet på det tradisjonelle japanske klesplagget, når kolleksjonen består av undertøy.

Bønn til Kim

Mandag nådde undertøy-slakten nye høyder da også ordføreren i den japanske byen Kyoto, Daisaku Kadokawa, uttalte seg om det omstridte navnevalget. I et åpent brev til 38-åringen ber han Kardashian å revurdere navnet på sin kolleksjon, med begrunnelse i at navnet ikke bør monopoliseres.

«De siste årene har vi sett at det ikke bare er japanere, men også mange utenlandske turister som bærer kimono og som vandrer rundt i Kyoto og andre japanske byer med den. Det er et bevis på at kimono, som vi er stolte over som vår tradisjonelle kultur, er elsket av mennesker over hele verden», skriver han i brevet som er publisert på hans Facebook-profil.

Videre skriver han at landet nå er i gang med et nasjonalt initiativ om å gjøre kimono-kulturen til et symbol på Japansk kultur og ånd, registrert under UNESCOS immaterielle liste over kulturarver, og at de derfor håper at Kardashian ikke vil ta monopol på navnet.

OMDISKUTERT KOLLEKSJON: Siden Kim Kardashian lanserte sin nye kolleksjon med shaping-undertøy i forrige uke, har kritikken haglet. Foto: Reuters / NTB Scanpix
OMDISKUTERT KOLLEKSJON: Siden Kim Kardashian lanserte sin nye kolleksjon med shaping-undertøy i forrige uke, har kritikken haglet. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

«Vi mener at navnet kimono er en ressurs som bør deles med alle mennesker som elsker kimono og dens kultur, og derfor ikke bør monopoliseres», skriver han og legger til at han håper at Kardashian vil ta hensyn til deres tanker og ønske omkring denne saken.

GLIPP?: Ryktene om ny graviditet i Kardashian-familien flyr etter at man i bakgrunnen av en Khloé Kardashian-story hører at det snakkes om. Vis mer

Endrer navnet

Bønnen til kritikerne av navnevalget, samt ordføreren har nå blitt hørt. I et innlegg publisert på Instagram meddeler Kim Kardashian at hun skal endre navnet på undertøysmerket sitt.

- Å være en entreprenør og min egen sjef har vært en av de mest givende utfordringene jeg har blitt velsignet med i hele mitt liv. Hva som har gjort det mulig for meg etter alle disse årene har vært den direkte kommunikasjonen med fansen og publikummet mitt. Jeg lytter, lærer og vokser hele tiden, skriver 38-åringen, og fortsetter:

- Jeg setter så stor pris på lidenskapen og de varierte perspektivene som folk formidler til meg.

DRAMA: I siste episode av «Keeping Up With The Kardashians», fikk vi endelig se hvordan Khloé Kardashian reagerte på utroskapen til sin daværende partner, Tristan Thompson. Video: TV2 Sumo. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Blir hyllet av fansen

Videre skriver «Keeping Up With The Kardashians»-stjernen at da hun annonserte navnet på undertøysmerket sitt var det med beste mening og intensjon.

- Mine merker og produkter er laget med inklusivitet og mangfold i kjernen, og etter betenkning og vurdering vil jeg lansere mitt Shape-wear merke under et nytt navn. Jeg vil snart kontakte dere. Takk for deres forståelse og støtte, avslutter hun innlegget med.

I kommentarfeltet strømmer det til med gode ord til realitystjernen og flere benytter anledningen til å takke stjernen for at hun endrer navnet på undertøysmerket sitt.

- Jeg elsker at du som alle andre er et menneske. Du lærer og vokser og du tør å innrømme det. Stor respekt til deg, kommenterer en av følgerne.

- Det er så bra gjort av deg. Du kunne lett ha sagt at du ikke ville endre navnet. Stor respekt. Vi hadde kjøpt undertøyet uansett, kommenterer en annen.

- Tusen takk Kim for at du lytter. Vi støtter deg, alltid, kommenterer en tredje.

Nå gjenstår det bare å se hva det nye navnet på undertøysmerket til Kim Kardashian vil være.

KRITIKK: Det blir dårlig stemning rundt bordet når Kardashian-familien får vite at Kanye West har sendt en kritisk melding til Kris Jenners kjæreste, Corey. Video: TV 2. Vis mer

Benektet beskyldningene

Etter at Kardashian lanserte sin kommende merkevare for en knapp uke siden, har kritikken, som nevnt, haglet mot 38-åringen.

Japanske Sono Fukoshini startet raskt underskriftskampanjen #KimOhNo på nettstedet Change.org, en kampanje som siden har gått sin seiersgang i sosiale medier. Også denne kampanjen forsøkte å stanse realitystjernens navnevalg og hadde da fått nesten 120.000 signaturer.

De mange reaksjonene førte til at Kardashian i slutten av forrige uke gikk ut og kommenterte navnevalget. Da tydet lite på at hun ville gi etter og endre navnet.

I en uttalelse til avisen The New York Times sto hun på sitt, og benektet beskyldningene om at hun ikke har respekt for den japanske kulturen.

«Jeg forstår og har dyp respekt for betydningen av kimono i den japanske kulturen, og jeg har ingen planer om å designe eller selge noen plagg som på en eller annen måte vil likne på eller vanære det tradisjonelle plagget», sa hun.

LES OGSÅ: Derfor skapte Kims nyfødt-bilde storm

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer