MAMMA: Caroline Berg Eriksen er tilhenger av lavkarbo-kosthold, og kommer ikke endre på matvanene under graviditeten. Til Seoghør.no forteller hun at hun kommer til å følge de generelle rådene for gravide under svangersskapet. Foto: Stella Pictures
MAMMA: Caroline Berg Eriksen er tilhenger av lavkarbo-kosthold, og kommer ikke endre på matvanene under graviditeten. Til Seoghør.no forteller hun at hun kommer til å følge de generelle rådene for gravide under svangersskapet. Foto: Stella PicturesVis mer

- Endrer ikke på kostholdet selv om jeg er gravid

... men det er allikevel enkelte matvarer den gravide fotballfruen Caroline Berg Eriksen holder seg unna.

SEOGHØR.NO: Onsdag denne uken delte fotballfrue og blogger Caroline Berg Eriksen (26) den gledelige nyheten om at hun og fotballspiller-ektemannen Lars-Kristian Eriksen (29) venter barn for sine mange tusen lesere:

«Det en glede for meg at jeg endelig føler tiden er inne for å fortelle dere dette: Jeg er gravid, og i slutten av november venter vi et lite, deilig mirakel. En pluss en skal bli tre, og vi gleder oss så uendelig mye!», skriver hun på bloggen.

Caroline og ektemannen er ivrige tilhengere av lavkarbo-kosthold, og forteller til Seoghør.no at hun ikke har planer om å endre på disse rutinene nå som hun er blitt gravid.

- Jeg har ikke endret på kostholdsvanene mine etter at jeg ble gravid, bortsett fra å unngå enkelte matvarer som vi jo skal, og det kommer jeg heller ikke til å gjøre, sier Caroline, og forteller at hun følger de generelle rådene for gravide når det gjelder for eksempel å holde seg unna myke oster og spekemat.

Den gravide 26-åringen forteller videre at dersom man følger ekstremvarianten av lavkarbo-dietten, såkalt ketose, kan man problemer under svangersskapet.

- Det er ikke anbefalt for gravide og ammende å være ketose, men det har jeg heller aldri vært. Da skal du spise ekstrem lavkarbo, og det er ikke noe vi gjør. Vi spiser moderat lavkarbo, opp mot 100 gram karbo om dagen, og da i hovedsak fra meieriprodukter, grønnsaker og litt frukt og nøtter. Gravide er jo anbefalt å holde seg unna sukker og å spise mye fiber, så sånn sett er det midt i blinken, forklarer hun videre.

Fotballfruen, som i disse dager har vært gift med Odd Grenland-spilleren Lars-Kristian i tre år, avslører at hun ikke vet kjønnet på babyen i magen, men at både hun og resten av familien er spent på hva det blir:

- Jeg er veldig spent på kjønnet, det er vi begge to, og egentlig hele familien! For meg spiller det ingen rolle hva det blir, men jeg har en mistanke om at det i alle fall er én som kommer til å juble dersom det blir en liten fotballgutt, avslører Caroline til Seoghør.no.

26-åringen har tidligere fortalt at hun vil at barna hennes også skal følge lavkarbo-kostholdet:

- Unger er jo hyperaktive uansett, men tenk når de ikke er proppfulle av sukker. Hvis de ikke drikker juice, eller spiser corn flakesen som får blodsukkeret til å gå helt bananas, så får vi sikkert en veldig fin og fredelig unge. Så godt det går i hvert fall.
 
LES OGSÅ: Nå er babynavnet på Kim og Kanyes nyfødte jente avslørt