Markus Nikolai Grønberg:

Endrer forklaring

Den voldtektsdømte «Paradise Hotel»-vinneren endrer forklaringen sin.

DØMT: Markus Nikolai Grønberg ble dømt til fire år og fem måneder i fengsel. Foto: Rød Løper
DØMT: Markus Nikolai Grønberg ble dømt til fire år og fem måneder i fengsel. Foto: Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I desember startet rettssaken mot en tidligere realityprofil i tingretten. Markus Nikolai Grønberg (23) var tiltalt på to punkter - for å ha skaffet seg seksuell omgang med vold, og seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år.

23-åringen vant fjorårets sesong av realityprogrammet «Paradise Hotel». Under innspillingen var han under etterforskning.

SNAKKER UT: Amber Heard snakker ut om hetsen hun fikk etter rettssaken mot eksmannen Johnny Depp. Video: NBC Vis mer

- Uriktige opplysninger

I januar ble han dømt til fire år og fem måneder i fengsel, ifølge dommen. Mannen ble også dømt til å betale 170 000 kroner i oppreisning til fornærmede.

Han anket dommen til lagmannsretten. Nå har han imidlertid endret deler av forklaringen sin. Det bekrefter forsvareren hans, Heidi Reisvang, overfor Se og Hør.

- Min klient nekter fremdeles å ha hatt seksuell omgang med fornærmede, og på vesentlige punkter er forklaringen lik. Det stemmer imidlertid at min klient delvis har endret forklaringen sin, men dette knytter seg i all hovedsak til detaljer.

- Han forklarte seg første gang i saken 1,5 år etter det påståtte overgrepet. I forbindelse med ankesaken har vi begjært noen nye etterforskningsskritt som gjorde at politiet oppdaget at en rekke meldinger i saken var lagt inn med feil tidspunkt i saken. På generelt grunnlag kan jeg si at dersom man får presentert uriktige opplysninger som en sannhet i avhør eller i saksdokumenter, kan det få betydning for forklaringen. Det kan naturligvis også ha betydning for hvordan man husker situasjonen så lenge i etterkant, forklarer forsvareren.

REISER SEG: Johnny Depp fortsetter sin forklaring i rettssaken hvor han har saksøkt ekskona, Amber Heard, for ærekrenkelse. Video: Reuters. Vis mer

- Blandet minner

Tidspunktene hun refererer til er knyttet til meldinger som er sendt mellom Grønberg og en kompis den aktuelle kvelden. I meldingene skriver 23-åringen at han står på bussholdeplassen, men at han skal ta taxi til byen.

I avhør og i tingretten ble tidspunktet for meldingene satt til rundt midnatt. I etterkant kom det imidlertid fram at det var feil og at de ble sendt to timer senere. Politiet skal også ha funnet bevis som bekrefter at han bestilte taxi kl. 02.05 den natten.

- Plutselig ga ting mer mening for meg. Jeg har timet taxien sånn at det traff med når hun (fornærmede) skulle ta bussen, sier Grønberg i retten, skriver TV 2.

I avhør har han forklart at han forlot leiligheten samtidig som kameraten. Han har også sagt at han tok en taxi hjem fra byen alene, som viste seg å ikke stemme.

DØMT: Felicity Huffman er dømt i universitetsskandalen. Dagbladets USA-korrespondent Vegard Kristiansen Kvaale forklarer saken. Video: NTB Scanpix og Dagbladet Vis mer

- Jeg må ha blandet minner. Jeg har bodd der hele livet og alltid tatt bussen. Og det er ofte jeg har tatt taxi hjem fra byen, forteller Grønberg, ifølge TV 2.

Både fornærmede og Grønberg har tidligere forklart seg i den første rettssaken. Fornærmede hevdet at hun hadde gjort motstand mot Grønberg, og at han hadde slått henne to ganger i ansiktet med knyttet hånd.

Grønberg nektet på sin side for å ha vært fysisk med fornærmede i det hele tatt. Han nektet derfor straffskyld på begge punkter.

LES OGSÅ: Slutter i TV 2 etter konflikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer