Skyting i Oslo - to drept

- Endeløst trist

Natt til lørdag ble flere personer skutt utenfor London pub i Oslo. To personer er døde.

SKYTING: Natt til lørdag ble to personer drept i Oslo sentrum. Morten Hegseth forklarer at han knapt har ord. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
SKYTING: Natt til lørdag ble to personer drept i Oslo sentrum. Morten Hegseth forklarer at han knapt har ord. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til lørdag ble to personer drept og en rekke andre skadd, da en person skjøt mot tilsynelatende tilfeldige mennesker i området rundt London pub i Oslo sentrum.

Totalt 21 personer har blitt fraktet til sykehus eller legevakt etter hendelsen. Det opplyste politiets innsatsleder Tore Barstad under en pressebriefing rundt klokken 03.15.

Totalt skal det være snakk om tre åsteder, London pub, kebabsjappa ved siden av og Herr Nilsen, sier Barstad.

London pub er et kjent utested for homofile. Denne helgen feires Pride flere steder i Oslo.

- Det føles ut som et jævlig mareritt. Det er så bekmørkt og tragisk at jeg ikke har helt ord, sier VGTV-programleder Morten Hegseth til Dagbladet om hendelsen.

Hegseth var ikke selv tilstede, men kjenner mange som var der.

- Jeg har ringt rundt og sjekket med alle jeg kjenner. De har beskrevet situasjonen som marerittaktig. Alle mine tanker går til de som var der, til de pårørende og de som har gått bort, forteller Hegseth.

PRIDE: Det ble oppstyr i forkant av årets pridefeiring i Lesja, med blant andre Jan Thomas. Dette sier han selv om bråket. Reporter: Sofie Losen. Video: Edward Stenlund / Dagbladet TV Vis mer

- Det er så endeløst trist at jeg har lyst til å gå ut på gata å skrike. Femti år etter avkriminaliseringen og en dag før Pride-paraden. Timingen kunne ikke ha vært verre, fortsetter han.

Hegseth sliter med å se for seg hvordan morgendagen blir.

- Det riktige norske hadde vært å tenke at det er enda viktigere med parade, men jeg vet ikke om det er det jeg føler. Det er bare bekmørkt. I morgen handler det bare om å finne en styrke som jeg ikke vet hvor jeg skal finne. Vi skal klare dette sammen, sier han videre.

Deler av denne saken ble først publisert på Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer