David og Victoria Beckham:

Endeløse utroskapsrykter - nå har de vært gift i 20 år

Stjerneparet holder sammen mot alle odds, og kan denne uken feire 20 års bryllupsdag.

STJERNEPAR: Victoria og David Beckham feirer 20 års ekteskap. Disse årene har vært preget av en rekke ulike stiler. Video: Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag 4. juli 1999 fikk kjendisverdenen fikk et nytt ektepar, da David (44) og Victoria Beckham (45) ble erklært mann og kone på et slott i Dublin, Irland. To år tidligere hadde duoen møttes for første gang, i forbindelse med en fotballkamp for veldedighet.

Og med dét var et av dagens mest ikoniske stjernepar skapt.

På den tiden var Victoria Beckham, som den gang het Adams til etternavn, med i Spice Girls, og «Posh Spice» falt raskt for den kjekke Manchester United-spilleren.

Duoen fikk kallenavnet «Posh and Becks» i britiske medier, og 4. juli for 20 år siden giftet kjendisparet seg i en overdådig seremoni i Irland. Brudens kjole var fra Vera Wang med en tilhørende tiara til 270 000 kroner, mens brudgommen for anledningen hadde på seg hvit dress.

Det britiske ekteparet, som har fire barn sammen, sønnene Brooklyn (20), Romeo (16) og Cruz (14) og datteren Harper (7), fremstår som et av de stødigste og lykkeligste parene i kjendisverdenen - der langt ifra alle ekteskap varer livet ut.

FORLOVET: David Beckham fridde til sin kjære Victoria Adams i 1998. Året etter ble de erklært mann og kone. Foto: NTB Scanpix
FORLOVET: David Beckham fridde til sin kjære Victoria Adams i 1998. Året etter ble de erklært mann og kone. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Mirror er varemerket Beckham i dag verdt svimlende 355 millioner britiske pund, noe som tilsvarer i overkant av 3,8 milliarder norske kroner. Gjennom 20 år som mann og kone har imidlertid parets ekteskap ofte stått i sentrum i pressen.

Bruddrykter

På godt og vondt er det mange som vil ha en bit av Beckham-paret, og duoen har ved flere anledninger måttet forsvare seg mot ryktebørsen i både sladderpressen og sosiale medier. Senest i fjor sommer sto paret i stormen av rykter om et samlivsbrudd, noe som førte til at de til slutt så seg nødt til å kommentere saken - gjennom sin talsperson.

- Spekulasjonene er bare tull. Dette er falske rykter som har fått næring i sosiale medier. De skal ikke skilles, uttalte parets representant til People.

Selv har paret de siste årene hevdet å være lykkeligere enn noen gang, men samtidig innrømmet at også de har hatt sine utfordringer i løpet av de siste to tiårene.

- Vi er en sterk familie. Vi har sterke foreldre. Vi ble oppdratt med de riktige verdiene. Selvfølgelig gjør man feil i løpet av årene, og vi vet alle at ekteskap er vanskelig til tider. Det handler om å jobbe seg gjennom det. Vi kjenner hverandre bedre enn noen andre. Folk har spurt oss: «Er dere sammen fordi dere har blitt en merkevare?» Selvfølgelig ikke. Vi holder sammen fordi vi elsker hverandre og fordi vi har fire fantastiske barn, sa den tidligere fotballstjernen i et radiointervju med BBCs «Desert Island Discs» i 2017.

BRYLLUPSDAG: David og Victoria Beckham har vært gift i 20 år. Her er de avbildet hånd i hånd i 2015. Foto: NTB Scanpix
BRYLLUPSDAG: David og Victoria Beckham har vært gift i 20 år. Her er de avbildet hånd i hånd i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lykkelig ekteskap

44-åringen påpekte også at de har vært gjennom tøffe tider - som de fleste andre par. Det jobber de seg gjennom sammen.

- Det er noe man går gjennom i alle forhold og ekteskap. Det er en del av det å ha barn. Og ansvar. Tidlig i 20-årene hadde vi ikke noe annet ansvar enn oss selv og jobbene våre. Vi har stor respekt for livet vårt og når vi opplever vanskelige tider, så jobber vi gjennom dem sammen som en familie, sa han.

FAMILIEFAR: David og Victoria Beckham har fire barn sammen. Her er pappa David med barna på Victorias show under moteuka i New York i 2014. Foto: NTB Scanpix
FAMILIEFAR: David og Victoria Beckham har fire barn sammen. Her er pappa David med barna på Victorias show under moteuka i New York i 2014. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Samme år avslørte også kona nøkkelen bak deres langvarige ekteskap.

- David og jeg har det veldig gøy sammen, delte hun med nederlandske Vogue, ifølge Contactmusic.com, og sørget også for å spøke litt på sin egen bekostning.

- Barna mine ville ikke ha vært så lykkelige som de er, og jeg hadde absolutt ikke vært gift lenger, hvis jeg var så miserabel som jeg ser ut på noen av disse paparazzi-bildene, fortalte stjernen.

Firebarnsmoren siktet til hvordan både fans og presse til stadighet kommenterer at hun «aldri» smiler på bilder. Grunnen til det fraværende smilet er ifølge henne selv at hun føler seg usikker i rampelyset.

- Jeg vet ikke om det er fordi jeg har blitt tatt bilde av i så mange år og all kritikken jeg har fått, men jeg føler meg eksponert, sårbar og ukomfortabel. Jeg klarer ikke være meg selv, avslørte 45-åringen til Sunday Times’ Style i 2016.

MODELL-KJÆRESTE: Bli bedre kjent med Brooklyn Beckhams kjæreste, Hana Cross. Video: Rød Løper Vis mer

- Latterlige historier

Da paret avkreftet de mange ryktene som florerte i fjor sommer, var det langt ifra første gang de opplevde å være i sentrum av spekulasjoner rundt sitt eget ekteskap. Opp gjennom årene har David Beckham blitt beskyldt for å være utro mot kona med flere kvinner, der de første ryktene startet allerede i 2004.

Den gang var det Beckham-parets tidligere personlige assistent, Rebecca Loos (42), som hevdet å ha tilbragt hete netter med den tidligere fotballstjernen.

PÅSTÅTT AFFÆRE: Rebecca Loos ble et yndet objekt i britisk sladderpresse da hun i 2004 påsto å ha hatt en affære med David Beckham. Her er hun avbildet samme år. Foto: NTB Scanpix
PÅSTÅTT AFFÆRE: Rebecca Loos ble et yndet objekt i britisk sladderpresse da hun i 2004 påsto å ha hatt en affære med David Beckham. Her er hun avbildet samme år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Loos hadde hun og Beckham fått god kontakt etter en kveld ute med felles venner, der han skal ha uttalt at han hadde problemer med kona. Loos' bror hevdet i ettertid at søsteren «bekreftet» overfor ham at hun hadde hatt en affære med stjernen i Spania.

- Rebecca ringte tidlig i dag. Jeg er overveldet og i sjokk, sa han til Daily Mail.

Victoria tok deretter med seg barna til Sveits, før David kom etter. Ifølge parets representanter var denne turen planlagt lenge før Loos' beskyldninger, men likevel tolket mange det som at de «rømte» fra alle beskyldningene og spekulasjonene.

David Beckham svarte følgende på uttalelsene til Loos' bror, ifølge E! News:

- De siste månedene er jeg blitt vant til å lese mer og mer latterlige historier om privatlivet mitt. Det som skjedde i morges er nok et eksempel på det. Den enkle sannheten er at jeg er lykkelig gift. Jeg har en vidunderlig kone og to spesielle barn. Det er ingen ting en tredjepart kan gjøre for å endre dette, sa fotballstjernen.

Loos har for øvrig siden den gang slått seg til ro i Norge, og lever i dag et tilbaketrukket familieliv i Hemsedal.

OVERRASKER: David Beckham er på forsiden av Love Magazines første utgave i 2019, der han viser seg fram med fargerik sminke. Her får du en smakebit fra Beckhams spesielle oppdrag for magasinet. Vis mer

Saksøkte avis

Ekteparet vurterte å saksøke Rebecca Loos, uten at det faktisk skjedde. De saksøkte imidlertid News of the World i 2004, etter at de hadde publisert en artikkel der det ble hevdet at David hadde hatt en affære med kosmetologen Danielle Heath. Året etter inkluderte søksmålet nok en artikkel, der parets tidligere barnepike, Abbie Gibson, uttalte seg om ekteskapet deres.

Barnepiken sa blant annet at ekteskapet var en løgn, og også hun ble saksøkt - for brudd på taushetsplikten.

- Når du inviterer noen inn i hjemmet ditt for å passe på barna dine - det mest verdifulle du har - så må du stole på dem. (...) Kona mi og jeg er lykkelige. Vi er normale mennesker, selv om folk ikke tror det. Selvfølgelig, vi krangler som alle andre, men på slutten av dagen vet jeg at jeg elsker kona mi, sa David om anklagene fra barnepiken, ifølge E! News.

Vis mer

Beckham-familien kom også med en offentlig uttalelse til pressen den gang:

- Vi er lei av at folk prøver å tjene penger på familien vår, het det i uttalelsen, ifølge nettstedet Nowtolove.com.

Under et besøk hos BBC Radio 5 Live, utdypet David ovennevnte uttalelse:

- Jeg har gjort det klart at måten jeg og familien min er blitt behandlet på er en absolutt skam. For jeg er en snill person, og en kjærlig ektemann og far.

I 2006 droppet ekteparet søksmålet mot News of the World. I 2011 ble avisen lagt ned, etter at det ble kjent at enkelte av de ansatte hadde hacket seg inn på en rekke private telefonsvarere.

YDMYKES: David Beckham får virkelig kjørt seg når James Corden regisserer en spøk av høyeste klasse. Vis mer

Seksuelle meldinger

Ikke lenge etter at Loos-skandalen slo ned som en bombe i sladderpressen, hevdet også modellen Sarah Marbeck å ha hatt en affære med David Beckham.

Hun påsto å ha hatt en meldingsutveksling av den seksuelle sorten med fotballspilleren i over to år, men også dette benektet Beckham.

Overfor E! Online beskrev han påstandene som «absurde», og Victoria fortalte følgende til The Sun kort tid etter:

MODELL: Sarah Marbeck hevdet også å ha hatt et forhold til den tidligere fotballstjerna. Foto: NTB Scanpix
MODELL: Sarah Marbeck hevdet også å ha hatt et forhold til den tidligere fotballstjerna. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi har vært gjennom verre, og vi skal helt klart komme oss gjennom dette.

Etter Loos og Marbeck kom det flere utroskapsbeskyldninger i retning David Beckham, men ekteparet har klart å slå ned på alle disse ryktene gjennom årene.

Ifølge The Telegraph har Beckham-ekteparet tre PR-team, som til enhver tid håndterer slike rykter så fort de dukker opp. Victoria får angivelig også en telefon fra assistenten sin hver dag, så hun kan forberede seg på medieoppslagene som er blitt publisert om henne og familien.

NEKTET FOR ALT: David Beckham har benektet alle anklagene om utroskap som har kommet mot ham opp gjennom åra. Her med kona Victoria da det stormet som mest, i 2004. Foto: NTB Scanpix
NEKTET FOR ALT: David Beckham har benektet alle anklagene om utroskap som har kommet mot ham opp gjennom åra. Her med kona Victoria da det stormet som mest, i 2004. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På flyttefot

I 2007, etter en rekke utroskapsanklager, signerte David Beckham en kontrakt med Los Angeles Galaxy i USA. Dermed pakket familien og flyttet over dammen.

Siden da har ekteparet sluppet unna utroskapsrykter, men som nevnt tidligere har det flere ganger de siste åra florert rykter om et brudd for superparet. Likevel har duoen holdt sammen, og støttet hverandres karrierer. Da Victoria gikk inn i motebransjen og markerte seg som designer, var familien ved hennes side.

I 2013 pensjonerte David Beckham seg som profesjonell fotballspiller, og familien flyttet omsider tilbake til England, der de fortsatt er bosatt i dag.

Mange kjente personligheter på filmfestivalen i Cannes. Victoria Beckham var en av de mest kjente personlighetene på festivalen. Video licensed from NTB Scanpix Vis mer

Press på barna

På sett og vis kan det se ut til at Beckham-familien velger å se bort fra alle ryktene som florerer, og heller fokusere på familielivet. At barna er førsteprioritet for ekteparet, er ingen hemmelighet.

De deler stadig kjærlighetserklæringer til sine fire barn i sosiale medier, men med tanke på at begge foreldrene er svært suksessrike, har Victoria tidligere avslørt at de legger et naturlig press på barna.

- De er glade barn. Jeg mener at barn skal få være barn, og ha det gøy. Men jeg liker å pushe dem litt, slik at de skal utføre oppgavene så godt de kan. Men jeg vil ikke drive det for langt slik at de blir for stresset. Ingen barn liker å gjøre lekser, men som foreldre må vi gi dem et spark bak, har 45-åringen tidligere sagt i et intervju med Evening Standard.

- Jeg sier ikke at de elsker å gjøre lekser, men det er obligatorisk, la hun til.

LES OGSÅ: Beckham med hyllest til nordmannen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer