GODE KOLLEGER: - Jeg har lært mye av Ole Ivars, jubler Lene Alexandra. Her er hun sammen med danseband-veteranene Tore Halvorsen og William Kristoffersen Foto: Seher.no
GODE KOLLEGER: - Jeg har lært mye av Ole Ivars, jubler Lene Alexandra. Her er hun sammen med danseband-veteranene Tore Halvorsen og William Kristoffersen Foto: Seher.noVis mer

- Endelig tør jeg synge live!

Lene Alexandra jublet over egen innsats i Melodi Grand Prix

SEHER.NO: De to største forhåndsfavorittene må gå en runde til 6. februar før de eventuelt når en finale..

I Nitimen fredag morgen møttes de til duett, men senere på kvelden måtte både Lene Alexandra Øien  (26) og Ole Ivars ta til takke med en plass i den såkalte "Siste sjansen" der det kjempes om to finaleplasser.

Det var et stort sprang mellom de to MGP-favorittene. Ole Ivars er Norges mest populære danseband, og har en stor fanskare over hele landet. Lene Alexandra Øien spiller på andre strenger og har slått seg fram med puppepop-hiten "My boobs are Ok".

Lene Alexandra ble på forhånd trukket fram som favoritt av MGP-klubben fordi de mener låten hennes "Sillycone Valley" er den mest typiske MGP-låten.

Likevel var det ikke en skuffet Lene - for anledningen stylet i Marilny Monroe-stil - som møtte Seher.no etter at sendingen var over.

- Det viktigste er at jeg har fått bevist at jeg kan synge på en scene. Jeg har jo ikke noe særlig live erfaring fra før. Nå vil jeg kline til i "Siste sjansen", sier hun.

Lenes manager Christer Falck innrømmer at han var nervøs før Lene Alexandra skulle på scenen. Selv brukte han minst 12 sms-meldinger på å stemme på henne.

- Jeg er nervøs for ting jeg ikke kan kontrollere. Men hun har jo aldri sunget så bra. Og i tillegg er det utrolig moro her i Bodø, hvor folk har laget kjempeliv i byen, sier han til Seher.no.

Christer ser heller ikke bort fra at det kan bli mer "puppe-pop" i MGP i fremtiden.

- Jeg håper de ikke slutter med det. Da kommer i hvert fall ikke jeg til å se på lenger, smiler han til Seher.no

Lene Alexandra - som ble omringet av mange unge fans etter sending - håper nå at den nye scene-erfaringen skal hjelpe henne med å holde egne konserter.

- Jeg har også fått mange gode råd av Ole Ivars. De har jo holdt på i 44 år, mens jeg bare har sunget i et halvt, så dem kan jeg lære mye av, sier hun.


Ole Ivars - som også ble regnet som en av favorittene på forhånd -  ble dannet i 1964 og har vunnet hele seks Spellemannpriser.

- Vær så snill å stem på oss, for vi har så fin låt - og på norsk da gitt, sa bandet  -som deltok i MGP for første gang - til TV-seerne før de gikk på scenen.

Etter sending syntes ikke danseband-veteranene at "Siste sjansen"-plassen var noe å gråte over.

- Nei, nå får vi synge den fine sangen en gang til. Dette her var kjempemoro, og vi håper selvfølgelig at vi kan klare en finaleplass. Vi håper bare ikke folk tenker at "det er sikkert så mange som stemmer på dem, at jeg trenger ikke stemme," sier vokalist Tore Halvorsen til Seher.no.