Kjetil Jansrud og Benedicte Isabel Mortensen:

Endelig tid til å pleie kjærligheten

Alpinstjernen prøver å være en god kjæreste til tross for over 200 reisedøgn i året.

AVSTANDSFORHOLD: Kjetil Jansrud og kjæresten Benedicte Isabel Mortensen har vært sammen siden 2017, men ser ikke hverandre ofte. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør
AVSTANDSFORHOLD: Kjetil Jansrud og kjæresten Benedicte Isabel Mortensen har vært sammen siden 2017, men ser ikke hverandre ofte. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør Vis mer
Publisert

Alpinist Kjetil Jansrud (34) har kjørt inn til gull i både VM og OL etter han startet karrieren sin tidlig på 2000-tallet.

Sammen med laget sitt har Kjetil godt over 200 reisedager i året, noe som byr på en del fravær på hjemmefronten. Selv om han er en travlere mann enn folk flest, har alpinstjernen for lengst klart å finne kjærligheten.

I 2017 fant han nemlig lykken med Benedicte Isabel Mortensen (29), og paret har siden den gang levd i avstandsforhold store deler av tiden.

Utnyttet sommeren

Ifølge Her og Nå har paret brukt sommeren til å pleie kjærligheten ekstra godt. De har i sommer feriert i den spanske hovedstaden Madrid, samt tilbrakt tid med familien på ferieøya Ibiza. Paret tok seg også en tur til Nord-Norge i starten av sommeren.

PEER GYNT: Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal er gode venner. Her er de sammen fra april i 2019, da de fikk årets Peer Gynt-pris. Foto: NTB Scanpix
PEER GYNT: Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal er gode venner. Her er de sammen fra april i 2019, da de fikk årets Peer Gynt-pris. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det har vært veldig deilig å tilbringe litt tid sammenhengende. Å reise litt sammen og leve et mer vanlig liv, forteller Benedicte til Her og Nå.

Etter OL i Pyongyang i 2018 møtte Se og Hør alpinstjernen som da kunne fortelle at paret er flinke til å pleie kjærligheten.

- Det var ikke noen overraskelse for Benedicte at jeg er mye ute og reiser. Jeg var tidlig ute med å si at «sånn er det». Hun fikk oppleve litt av det sist vinter, og det blir det samme i år. Det er gått veldig bra til nå, fortalte Kjetil den gang til Se og Hør.

Hemmeligheten bak å holde kjærligheten varm, mente Kjetil var at de prioriterer hverandre når han først har fri. Dette ser ut til å fungere fint for Benedicte som til Her og Nå skryter av kjæresten sin.

– Kjetil er veldig snill, omtenksom, omsorgsfull og sosial, forteller hun til ukebladet.

Men, selv om Kjetil er en god kjæreste på hjemmefronten er det ikke en hemmelighet at det å være alpinist medfører en risiko for at det en dag kan gå galt. Akkurat denne tanken bruker ikke Benedicte så mye tid på.

-Jeg tar nok et steg tilbake og tenker at han har kontroll. Han er ikke den som nødvendigvis tar størst risiko. Når jeg vet det, er jeg litt tryggere. Noen ganger om jeg ser det er dårlige forhold og man er usikker på utstyret, så kan jeg være litt bekymret, innrømmer overfor til Her og Nå.

- Ventet mye på meg

Før sommeren reiste paret til New York i en uke for å pleie kjærligheten. Da han etter kjærlighetsturen gjestet «God Morgen Norge» på TV 2, kunne han avsløre at mye tid gikk med til å vente på kjæresten i diverse butikker.

- Jeg tenker det er helt greit. Hun har ventet på meg gjennom en hel sesong og vært på mange renn og vært tålmodig, så da tenker jeg at en mulighet for å «betale tilbake» er å være tålmodig når det skal shoppes, sa han lattermildt.

34-åringen avslørte på sin Instagram at det var hans første besøk i den amerikanske storbyen, og delte flere bilder fra turen.

- I 13 år har jeg sett denne horisonten på vei til Colorado. Endelig får jeg oppleve the Big Apple, skrev Kjetil under det ene bildet den gang.

LES OGSÅ: Her slipper han jubelen løs

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer