- Endelig liker jeg kroppen min

Christina Ricci har slitt med spiseforstyrrelser og selvforakt. Seher.no snakket med «Pan Am»-stjernen, som mener kvinner selv må ta ansvar for å bli lykkelige i sin egen kropp.

<strong>FLYVERTINNE:</strong> Christina Ricci (til venstre) spiller for tiden i TV3-serien «Pan Am», hvor hun flyr verden rundt i rollen som 1960-tallsflyvertinnen Maggie. Foto: TV3
FLYVERTINNE: Christina Ricci (til venstre) spiller for tiden i TV3-serien «Pan Am», hvor hun flyr verden rundt i rollen som 1960-tallsflyvertinnen Maggie. Foto: TV3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Den tidligere barnestjernen Christina Ricci (31) fremstår som sexy og selvsikker i den populære TV3-serien «Pan Am», hvor hun flyr verden rundt i rollen som 1960-tallsflyvertinnen Maggie.

- På den tiden hadde mange en vrangforestilling om hvordan de vakre og glamorøse flyvertinnene levde. Det er ganske likt som hvordan folk tror at vi Hollywood-skuespillere lever i dag, sier stjernen i et eksklusivt intervju med Seher.no.

Ricci var aldri i tvil om at det var skuespiller hun ville bli. Likevel har ikke tilværelsen i rampelyset bestandig vært like lett å takle.

- Som tenåring ble jeg plutselig fryktelig opptatt av hvor mye jeg veide, og hvordan jeg tok meg ut. Jeg ble besatt av å se tynn ut på den røde løperen, sier 31-åringen.


På sitt tynneste veide Ricci knappe 38 kilo. Hun var så misfornøyd med sitt eget utseende at hun dekket til alle speil i huset - og kuttet seg selv for å få utløp for frustrasjonen.

Det finnes lite bilder av barnestjernen fra denne tiden.

- Jeg klarte ikke å hygge meg ute blant folk lengre. I stedet for å tenke at jeg var heldig som fikk være med på så mye, uroet jeg meg for å ikke se bra ut, forklarer hun.


I dag er skuespilleren lidenskapelig opptatt av kropp og helse. Hun spiser sunt og trener med personlig trener tre ganger i uka. Hun er fremdeles slank, men uten å se syk ut.

Men Christina er bestemt på at samfunnet stiller for høye krav til kvinners utseende.

- På 1960-tallet ble flyvertinner veid og vurdert etter utseende før de fikk jobb. Selv i dag har vi fremdeles mange uskrevne, uakseptable dobbeltmoraler. Vi kvinner har kommet langt, men vi er likevel et godt stykke unna å bli likestilt med menn, sier hun til Seher.
no.

Selv har 31-åringen endelig klart å slå seg til ro med sin egen kropp.

- I dag er det heldigvis mange forskjellige meninger om hva som er vakkert. Etter hvert som årene har gått har jeg blitt lykkeligere i mitt eget skinn. Endelig aksepterer jeg meg selv for den jeg er, og hvordan jeg ser ut. Jeg vil faktisk si at det er noe av det beste ved å bli eldre.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Jeg hater kroppen min

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer