JULEKLAR: Bare timer etter at siste julelåt toner ut 22. desember, fyller Kurt Nilsen opp bilen med barna Marte (18), Erik (15) og Lucas (8). Neste stopp blir den berømte gitarhytta på Hardan­gervidda, Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures
JULEKLAR: Bare timer etter at siste julelåt toner ut 22. desember, fyller Kurt Nilsen opp bilen med barna Marte (18), Erik (15) og Lucas (8). Neste stopp blir den berømte gitarhytta på Hardan­gervidda, Foto: Tor Gunnar Berland / Stella PicturesVis mer

Endelig jul med barna

Når siste tone er sunget på julekonserten, skal Kurt feire høytiden i fred og ro med sine tre barn.

SEOGHØR.NO: Kurt Nilsen (36) har hatt hendene fulle i hele høst som «Idol»-dommer – og med egne konserter. Finalen av «Idol» blir trolig siste gang bergenseren med fløyelsstemmene blir med der.

Han har uttalt at han ikke vil være dommer lenger, men satse på egen karrière.

Tett program.

Det er ingen fare for at han blir arbeidsledig med det første. I desember har han et ekstremt program, med 10 store julekonserter på like mange dager. De seks siste holder han i Grieghallen i Bergen, og de er utsolgt alle som én!

Bare timer etter at siste julelåt toner ut 22. desember, fyller Kurt Nilsen opp bilen med barna Marte (18), Erik (15) og Lucas (8). Neste stopp blir den berømte gitarhytta på Hardan­gervidda.

Der blir det julefeiring på tradisjonelt vis, selv om ikke kjæresten Oda Rivrud (25) skal være med.

Mandel til den minste.

– Etter frokost, som ungene alltid skal spise klokken åtte på julaften, er det tid for julegrøt – og der leter man etter mandelen. Men jeg må jo gi den til den minste. «Jeg fant den», roper han. «No shit, Sher­lock», tenker jeg, fortalte Kurt i VG sist lørdag.

Kurt kommer til å stå på kjøk­kenet hele julen for å stelle i stand til sine barn. De henter seg mat når de føler for det, og det er akkurat så trygt og godt artisten vil ha det.

Gitarhytta er gjort i stand til jul i god tid.

Ferdig pyntet.

– Den siste uken i november var jeg og kjæresten Oda oppe og pyntet. Det var helt topp. Da fikk vi litt julestem­ning. Vi mekket pepperkakehus og krumkaker. Vi lagde syv slag og alt det der. Eller, syv slag var det kanskje ikke, men noen, sier han i VG-intervjuet.

Kurt kan se tilbake på nok et jubelår artistisk. For fire år siden ga han ut julealbumet «Have Yourself a Merry Little Christ­mas», i samarbeid med Kring­kastingsorkesteret (KORK).

Klassiker.

På platen synger han duett med Christel Alsos. Sist lørdag kunne vi høre dem frem­føre evergreenen «Baby It’s Cold Outside» hos Lindmo på NRK1.

Selv om albumet bare er fire år gammelt, er det allerede blitt å regne som en klassiker. Hvert eneste år siden utgivelsen har platen klatret mot toppen på iTunes norske bestselgerliste, og 2014 er intet unntak.

«Jeg er stolt og æret over at dere fortsatt lytter til denne platen. Jeg er kjempeglad og smiler stort. Kry er ordet jeg sitter inne med», skrev Kurt Nilsen på sin Instagram-konto sist søndag.

Romantikk.

På nyåret tar den populære artisten med seg kjæ­resten Oda til sørligere strøk. Der får de endelig tid til hver­andre, og kan senke skuldrene.

«Verden er stor og vi skal ut og reise i januar. Gleder meg masse», skriver Kurt Nilsen på Instagram henvist til kjæresten Oda Rivrud. Teksten er ledsaget av et fristende bilde med strender og palmer.

Han har foreløpig ikke avslørt hvor paret skal på romantisk ferie.

Se og Hør har vært i kontakt med Kurts manager Halvor Marstrander, som ikke ønsker å kommentere reportasjen.

LES OGSÅ: - Jeg skal stå på kjøkkenet hele julen