Endelig hjemme

Herborg Kråkevik er så glad i Norge at hun skrev en kjærlighetssang til landet.

LENGTET HJEM: Herborg Kråkevik lengtet hjem til Norge, mens hun bodde i Danmark. Nå har hun og familien hennes flyttet til Briskeby i Oslo.  Foto: Lina Hekkli/Seher.no
LENGTET HJEM: Herborg Kråkevik lengtet hjem til Norge, mens hun bodde i Danmark. Nå har hun og familien hennes flyttet til Briskeby i Oslo. Foto: Lina Hekkli/Seher.no Vis mer
Se videointervju nederst i saken

SEHER.NO:  For ti år siden flyttet Herborg Kråkevik (37) til Danmark sammen med ektemannen Esben og døtrene Agnes og Petra. Etter hvert ble savnet etter Norge så stort at artisten nå har flyttet hjem igjen sammen med familien.

- Jeg har nesten ikke våget å si høyt hvor mye jeg har hatt lyst til å flytte hjem. Da jeg flyttet ut hadde jeg en mistanke om at jeg er ganske glad i landet mitt, og nå har jeg fått bekreftet hvor viktig naturen, språket og alt annet er for meg, sier Kråkevik til Seher.no.

37-åringen forteller at familien lenge har tenkt på å flytte, men at det avgjørende nå var at ektemannen Esben fikk seg jobb i Norge.

- De siste årene har vi snakket om at livene våre hadde vært enklere om vi bodde i Norge, for jeg har brukt mye tid på å pendle, sier Kråkevik til Seher.no.

Familien bor på Briskeby i Oslo og Kråkevik har hendene fulle med ny plate «Alltid i mitt sinn», og teaterstykket «Kjære landsmenn» med premiere 19. november. Stykket er sterkt inspirert av artistens hjemlengsel og handler om å se Norge på en ny måte.

- Stykket er skrevet som et kjærlighetsbrev til Norge, men det blir en del kjeft å få også.


Herborg har til og med skrevet en kjærlighetssang til hjemland sitt, inspirert av Elvis Presley-klassikeren «Always on my mind».

- Jeg tenkte på Norge som en gammel kjæreste og skrev en tekst som holdt seg litt til originalen, men som poengterte at det er en sang til landet og ikke til en enkeltperson.
 

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Flytter tilbake til Norge  
Se video her


[obj:media:10281]