Endelig hjemme igjen

TV 2s Jens Christian Nørve har kjempet for å reise hjem igjen med dattera. Nå har det endelig løst seg.

KOM SEG HJEM: TV 2-profil Jens Christian Nørve og samboeren Tommy Børresen ble nylig foreldre til dattera Sonja. Fødselen fant sted i USA ettersom paret benyttet seg av surrogati. Etter over 60 dager i USA, har de endelig fått reise hjem igjen. Foto: Privat
KOM SEG HJEM: TV 2-profil Jens Christian Nørve og samboeren Tommy Børresen ble nylig foreldre til dattera Sonja. Fødselen fant sted i USA ettersom paret benyttet seg av surrogati. Etter over 60 dager i USA, har de endelig fått reise hjem igjen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av mars kunne TV 2-programlederen Jens Christian Nørve (42) og samboeren Tommy Børresen endelig glede seg over datterens ankomst. Den nyfødte babyen, Sonja Olava, kom til verden lørdag 28. mars, og veide 3495 gram. Hun ble født i USA, og skulle etter planen reise til Norge kort tid etter fødsel.

Slik ble det ikke. Den pågående coronapandemien sørget for at den lille jenta ikke fikk seg norsk pass, og paret måtte derfor være igjen i USA med deres nyfødte datter. Flere medier har omtalt saken, hvor Nørve har uttalt at det har vært frustrerende å ikke få noen klare svar.

Nå smiler derimot livet til den lille familien. «Åsted Norge»-programlederen kan avsløre at de alle tre har kommet seg helskinnet tilbake igjen til Norge. Hele 67 dager tilbragte de utenfor Norges grenser.

«Klokka 11.50 i går landet Sonja Olava på norsk jord. Rett før helgen fikk hun et amerikansk nødpass etter syv ukers kamp. Passkontorene i USA er fortsatt stengt, men til slutt lyttet passmyndighetene til en sterk oppfordring fra Sonjas lege», skriver han på Facebook.

Programlederen takker samtidig for alle støttende meldinger de har fått den siste tiden. Da de endelig kom seg hjem, var det til ballonger og blomster på døra fra «Åsted Norge»-kolleger.

Til Se og Hør forteller han at det har vært noen hektiske og intense dager.

- Det er fortsatt uvirkelig at vi er hjemme igjen. Det er bare en uke siden vi satt og snakket om at vi trolig måtte tilbringe hele sommeren i USA, skriver han i en tekstmelding.

- Nå er vi endelig hjemme etter 67 dager i USA. Vi er ufattelig lettet og glade, fortsetter han.

GJENFORENT: Anniken Jørgensen og Anders Gran ble kjærester - igjen - rett før coronaviruset inntraff. Video: Rød Løper/@annijor/Youtube Vis mer

Den lille familien må nå være i karantene i ti dager, med hjemmekontor og det som hører med i denne tiden.

- Men vi skal nok få tiden til å gå. I tillegg til hjemmekontor må vi fortsette arbeidet med barnerommet som vi måtte forlate i all hast i mars. Og så regner jeg med at familie og venner kommer for å hilse på Sonja på trygg avstand, meddeler han.

LES OGSÅ: Røper gladnyhet etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer