Prinsesse Leonore og prinsesse Estelle:

Endelig gjenforent!

De to kusinene gjorde sin første offentlige opptreden siden prinsesse Madeleine og familien kom til Sverige.

DUKKET OPP: Kronprinsesse Victorias datter, prinsesse Estelle, og prinsesse Madeleines datter, prinsesse Leonore, dukket opp sammen i går kveld. Foto: Dana Press / NTB
DUKKET OPP: Kronprinsesse Victorias datter, prinsesse Estelle, og prinsesse Madeleines datter, prinsesse Leonore, dukket opp sammen i går kveld. Foto: Dana Press / NTB Vis mer
Publisert

For kort tid siden kom gladnyheten om at prinsesse Madeleine (39) hadde tatt med seg familien til hjemlandet Sverige etter over halvannet år på amerikansk jord.

Pandemien førte til at prinsesse Madeleine, ektemannen Chris O' Neill (47) og de tre barna Leonore (7), Nicolas (6) og Adrienne (3) ikke kunne reise for å besøke familien i Sverige. Men nå er de omsider samlet.

I disse dager er kongefamilien på kong Carl Gustafs (75) private slott Solliden på Öland. Og forrige uke fikk man se sensasjonelle bilder av prinsesse Madeleine sammen med storesøster kronprinsesse Victoria (43) under en konsert med Peter Jöback (50) på den kongelige eiendommen.

PÅ KONSERT: Etter halvannet år med pandemi og nedstenging, kunne søstrene endelig nyte etterlengtet tid sammen hjemme i Sverige. Foto: Magnus Johnsson
PÅ KONSERT: Etter halvannet år med pandemi og nedstenging, kunne søstrene endelig nyte etterlengtet tid sammen hjemme i Sverige. Foto: Magnus Johnsson Vis mer

Vekker oppsikt

Konsertene som blir arrangert går under navnet Solliden Sessions, og det er ventet at en rekke folkekjære artister skal opptre gjennom sommeren.

- På grunn av pandemien blir familien værende ekstra lenge i år, og de kommer til å følge konsertene i løpet av sommeren, har hoffets informasjonssjef Margareta Thorgren nylig uttalt til Expressen.

Nå har det kommet nye bilder av den svenske kongefamilien, men denne gangen er det de to kusinene prinsesse Leonore (7) og prinsesse Estelles (9) gjenforening som fanger oppmerksomheten.

FAMILIETID: Flere fra den svenske kongefamilien samlet seg for å nyte en konsert lørdag kveld. Foto Magnus Johnsson / TT / NTB
FAMILIETID: Flere fra den svenske kongefamilien samlet seg for å nyte en konsert lørdag kveld. Foto Magnus Johnsson / TT / NTB Vis mer

Gjenforeningen omtales av blant andre Expressen og Aftonbladet.

Dette er nemlig de to kusinenes første offentlig opptreden siden Madeleine og barna kom til Sverige for bare noen uker siden.

Anledningen var en konsert med Lena Philipsson, noe flere fra den svenske kongefamilien ønsket å få med seg. Først kom kong Carl Gustaf og dronning Silvia (77). Sistnevnte hadde tatt på seg et blåfarget antrekk med prikker for anledningen.

DUREK: I andre episode av «Helt Harald» forteller prinsesse Märtha Louise om hvordan hun møtte sjaman Durek. Vis mer

Like bak dem kom prins Daniel (47) og prinsesse Estelle som holdt hender. Førstnevnte hadde flere regnjakker under armen i tilfelle været skulle endre seg.

Ved siden av dem gikk prinsesse Madeleine og ektemannen Chris O'Neill sammen med datteren prinsesse Leonore. Kongefamilien så ut til å nyte konserten sammen, og i løpet av kvelden ble de servert klassiske hits som «Love is forever»,« It hurts» og «Dance in neon» fra Philipson.

Bursdagsfeiring rett rundt hjørnet

Om bare noen få dager skal den svenske kongefamilien samles for å feire kronprinsesse Victorias bursdag 14. juli. Da blir det stor feiring, selv om festlighetene blir kraftig nedskalert grunnet restriksjoner og smittevern.

Kongehuset opplyste i juni at kronprinsesse Victoria ikke kommer til å møte folket utenfor Solliden slott på den store dagen - for å unngå at store folkemengder samler seg. Slik var det også i fjor.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sa svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer

Den offisielle feiringen innledes med Victoriakonserten i Borgholms slottsruin, der kronprinsesseparet og deler av kongefamilien skal delta. Konserten sendes på SVT1 kvelden 14. juli.

Kronprinsessen skal også dele ut «Victoriapriset», som i år går til den svenske skøyteløperen Nils van der Poel (25).

Victoriadagene inkluderer også en tennisturnering 12. juli, golfturnering 13. juli og Victorialøpet 15. juli.

LES OGSÅ: Overrasker med nye familiebilder

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer