Jonas Hoff Oftebro:

- Endelig gikk det! Alle gode ting er tre

Jonas Hoff Oftebro har kommet inn på Teaterhøgskolen.

SKOLEKLAR: Jonas Oftebro (22) er en av de ti som kom gjennom nåløyet. Foto: NTB Scanpix
SKOLEKLAR: Jonas Oftebro (22) er en av de ti som kom gjennom nåløyet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jonas Hoff Oftebro (22) har vokst opp i en skuespillerfamilie. Han er sønn av skuepillerparet Anette Hoff (56) og Nils Ole Oftebro (73).

Broren Jakob Oftebro (32), kjent fra blant annet «Kon-Tiki», «Birkebeinerne» og «Victoria», kom inn på Teaterhøgskolen som 18-åring.

Nå følger lillebror Jonas i hans fotspor.

To år tidligere har han ønsket å ta skuespillerutdannelse og søkt bachelorstudiet på Teaterhøgskolen. For noen dager siden ble det offentliggjort på skolens nettsider, hvilke ti som kvalifiserte seg til årets kull. Oftebro var en av dem.

- Endelig gikk det! Alle gode ting er tre, sier han i et intervju med VG.

Vis mer Vis mer

Hjelp fra familien


Selv uten formell skuespillerutdannelse, har Jonas allerede fått prøve seg i samme yrke som både storebroren og foreldrene sine.

Han er kanskje mest kjent fra filmen «Bølgen», der han spilte sammen med blant andre Ane Dahl Torp (42) og Kristoffer Joner (45). Han har også spilt i «Børning 2» og hatt rollen som Kjell i to av «Olsenbanden jr.»-filmene.

Oppfølgeren til filmen «Bølgen» har fått navnet «Skjelvet» og har premiere i august.

- Jeg gleder meg veldig til premieren på «Skjelvet». Jeg skulle egentlig se filmen i forrige uke, men så fikk jeg ikke gjort det på grunn av opptaksprøvene, forteller den unge skuespilleren til VG.

I intervjuet forteller han også at han har fått erfaren hjelp. Familien har stilt opp med hjelp til opptaksprøvene på skolen.

- Jeg har lest med familien min, og alle sammen har hjulpet til med tekstlesing og regi. Familien min har vært veldig positive og fine, sier han.

BRØDRE: Jakob Oftebro (t.v) og Jonas Hoff Oftebro er begge i skuespillerbransen. Foto: NTB Scanpix
BRØDRE: Jakob Oftebro (t.v) og Jonas Hoff Oftebro er begge i skuespillerbransen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Broren i ulykke

Men for å lykkes som skuespiller må man virkelig gi alt. Storebror Jakob har ved flere anledninger gått gjennom fysiske forandringer for rollene sine, men for noen uker siden opplevde 32-åringen noe som var utenfor hans kontroll.

Under innspillingen av TV-serien «Hamilton» fikk skuespilleren brannskader i ansiktet og ble fraktet til sykehus.

Da Se og Hør tok kontakt med Oftebros manager, Anne Lindberg, i slutten av mai, hadde hun følgende å melde:

- Jakob Oftebro er på bedringens vei, men tilstanden hans er stadig alvorlig.

Til Se og Hør kunne Lindberg fortelle at Oftebro da var skrevet ut av sykehuset.

I slutten av mai var det usikkert hva som ville skje videre med innspillingen. Lindberg henviste til produksjonsselskapet som lager «Hamilton», Dramacorp Pampas Studios.

- En innspilling skal være en sikker plass for alle medvirkende, og det som har skjedd er ikke akseptabelt. Det her skal ikke kunne skje. Hvilke konsekvenser det får for innspillingen er uklart, sa Patrick Nebout i Dramacorp-Pampas Studios til Se og Hør.

Spiller mot faren

I forbindelse med oppsetningen av «Peer Gynt» på Gålå i sommer, har for øvrig Jakob Oftebro en rolle. Faren Nils Ole Oftebro skal også spille i stykket.

- Jeg er utrolig glad for at jeg får muligheten til å gjøre dette igjen. Jeg gleder meg til å stå på scenen på Gålå med pappa og alle aktørene en gang til, fortalte Jakob Oftebro i en pressemelding om stykket forrige uke.

Selv om han atter en gang skal ta del i oppsetningen, kommer han til å skygge unna prøvene på dagtid. Det for å unngå direkte soleksponering i ansiktet.

Det vil imidlertid ikke by på større problemer, så stort sett er den eldste Oftebro-sønnen helt frisk igjen.

Overfor VG fortalte Nils Ole Oftebro at sønnen ikke kan sole seg på to til tre år for at brannskadene skal leges best mulig. Han la til at han er glad for at sønnen nå er tilbake i form.

LES OGSÅ: Har kjøpt leilighet med kjæresten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer