MER TID: Ekteparet Arne og Ellen Scheie har vært gift i førti år, men det er først i år at ekteparet feirer nyttårsaften i Norge sammen.  Foto: Se og Hør
MER TID: Ekteparet Arne og Ellen Scheie har vært gift i førti år, men det er først i år at ekteparet feirer nyttårsaften i Norge sammen. Foto: Se og HørVis mer

Endelig får Scheie og kona feire nyttår sammen

- Det er en ny tid, og en ny verden for oss, sier den folkekjære sportsentusiasten Arne Scheie.

SEOGHØR.NO: Arne Scheie (70) la i år opp som NRKs sportskommentator, etter over 40 år i statskanalen.

Til VG forteller den folkekjære 70-åringen at han og kona endelig får feiret nyttårsaften sammen - ettersom Scheie i sitt yrkesaktive liv alltid var opptatt med å kommentere hopprenn i nyttårshelgen.

På spørsmål fra VG om hva han skal gjøre denne nyttårsaften svarer han:

- Hehe. Det er faktisk første gang fruen og jeg feirer nyttårsaften sammen i Norge. Tenk på det! Vi har vært gift i førti år! Jeg vet faktisk ikke. Det blir vel å være med noen venner og feire, vente på at 2015 skal komme, og så legge seg.

TRIO: Arne Scheie med kommentatorkollegaene Karen-Marie Ellefsen (64) og Jon Herwig Carlsen (77).
TRIO: Arne Scheie med kommentatorkollegaene Karen-Marie Ellefsen (64) og Jon Herwig Carlsen (77). Vis mer

Han utdyper:

- Det er en ny tid, og en ny verden for oss. Det fine er at hun er fjernsynsmenneske - hun jobber jo også i NRK - så hun har visst at når jeg har vært bortreist, så er det ikke ferie, sier han til VG.

Spurte om et kyss

Arne Scheie skapte i 1995 et av den norske hopp-historiens mest kjente TV-øyeblikk, da han i gledesrus spurte kommentatorkollegaen Jon Herwig Carlsen om å få kysse ham, etter Tommy Ingebrigtsens VM-gull i Thunder Bay.

- Feiringen i 1995 var på ingen måte planlagt. Grunnen til at det kom, var at gullet kom så uventet. Vi hadde brukt alle superlativene, har han tidligere sagt til Seoghør.no.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2005 fikk Arne Scheie hederspris under Gullruten i Bergen for sin sportslige glede, iver og evne til å lage minnerike TV-øyeblikk.

LES OGSÅ: Scheie gjør som han vil i kommentatorboksen