MER TID: Ekteparet Arne og Ellen Scheie har vært gift i førti år, men det er først i år at ekteparet feirer nyttårsaften i Norge sammen.  Foto: Se og Hør
MER TID: Ekteparet Arne og Ellen Scheie har vært gift i førti år, men det er først i år at ekteparet feirer nyttårsaften i Norge sammen. Foto: Se og HørVis mer

Endelig får Scheie og kona feire nyttår sammen

- Det er en ny tid, og en ny verden for oss, sier den folkekjære sportsentusiasten Arne Scheie.

SEOGHØR.NO: Arne Scheie (70) la i år opp som NRKs sportskommentator, etter over 40 år i statskanalen.

Til VG forteller den folkekjære 70-åringen at han og kona endelig får feiret nyttårsaften sammen - ettersom Scheie i sitt yrkesaktive liv alltid var opptatt med å kommentere hopprenn i nyttårshelgen.

På spørsmål fra VG om hva han skal gjøre denne nyttårsaften svarer han:

- Hehe. Det er faktisk første gang fruen og jeg feirer nyttårsaften sammen i Norge. Tenk på det! Vi har vært gift i førti år! Jeg vet faktisk ikke. Det blir vel å være med noen venner og feire, vente på at 2015 skal komme, og så legge seg.

TRIO: Arne Scheie med kommentatorkollegaene Karen-Marie Ellefsen (64) og Jon Herwig Carlsen (77).
TRIO: Arne Scheie med kommentatorkollegaene Karen-Marie Ellefsen (64) og Jon Herwig Carlsen (77). Vis mer

Han utdyper:

- Det er en ny tid, og en ny verden for oss. Det fine er at hun er fjernsynsmenneske - hun jobber jo også i NRK - så hun har visst at når jeg har vært bortreist, så er det ikke ferie, sier han til VG.

Spurte om et kyss

Arne Scheie skapte i 1995 et av den norske hopp-historiens mest kjente TV-øyeblikk, da han i gledesrus spurte kommentatorkollegaen Jon Herwig Carlsen om å få kysse ham, etter Tommy Ingebrigtsens VM-gull i Thunder Bay.

- Feiringen i 1995 var på ingen måte planlagt. Grunnen til at det kom, var at gullet kom så uventet. Vi hadde brukt alle superlativene, har han tidligere sagt til Seoghør.no.

I 2005 fikk Arne Scheie hederspris under Gullruten i Bergen for sin sportslige glede, iver og evne til å lage minnerike TV-øyeblikk.

LES OGSÅ: Scheie gjør som han vil i kommentatorboksen