Endelig fant han matchvekta

Aksel Lund Svindal er som deg og meg – han sliter med vekta. Men i sterk motsetning til oss er han for tynn…!

HELT I 100: Aksel Lund Svindal har nå klart å spise seg opp til matchvekta på 100 kilo…
HELT I 100: Aksel Lund Svindal har nå klart å spise seg opp til matchvekta på 100 kilo… Vis mer

SEOGHØR.NO: Vår egen superalpinist Aksel Lund Svindal er i full gang med forberedelsene til en ny sesong. Han er helt klar på at han er misfornøyd med resultatene i vinter. Særlig ble vinter-OL i Sotsji en nedtur.

Lørenskog-gutten har de siste ukene vært i Italia og Østerrike og trent. Og hold deg fast; Her er noen av aktivitetene han har postet på Instagram-siden sin: Intervall-trening, sykling, klatring, golf, vektløfting, padling - og løping!

VELTRENT: Det er nok mange som misunner Svindals veltrente kropp. Foto: Andreas Fadum/SeogHør
VELTRENT: Det er nok mange som misunner Svindals veltrente kropp. Foto: Andreas Fadum/SeogHør Vis mer

Og i likhet med forrige sommer, sliter Aksel med vekta etter sesongen. Men han har altså ikke lagt på seg, slik de fleste av oss gjør når vi slapper av noen dager fra jobb og trening. Nei, Aksel går nemlig ned i vekt når han ikke holder muskelmassen i aktivitet.

Han har nå lagt ut et bilde av seg selv på badevekta, der pila står på nøyaktig 100 kilo.

- Jeg har tatt av 5 kilo i løpet av vinteren. Det meste mens jeg var i Sotsji. Hard jobbing på treningssenter og ved middagsbordet – og nå er jeg tilbake der jeg skal være. #100, skriver Lund Svindal.

Da NTB intervjuet alpinisten i august i fjor, snakket han om den samme problematikken:

- Jeg synes det er gått bra for meg i sommer. Det eneste lille negative er at jeg har gått ned litt i vekt, men det er et resultat av at jeg har vært veldig, veldig aktiv. Jeg har derfor gjort et lite eksperiment i det siste, for å sjekke om det var mulig å få tilbake de tapte kiloene litt fort.

- Det jeg har gjort er å spise litt mer de siste to-tre dagene. Nå har jeg fått tilbake et par kilo igjen, og det er bra. Å veie 95,5 kg synes jeg var altfor lite. Jeg må opp i 100. Nå er jeg på over 97, så det går den rette veien, sier Aksel Lund Svindal til NTB.

LES OGSÅ: Fra sporty kjekkaser til komiske antihelter