Endelig er hun frisk

Den tidligere verdensmesteren på ski har hatt sitt livs tøffeste år. Kjøttetende bakterier holdt på å ta knekken på henne, og barna fryktet det verste.

KVITT BAKTERIENE: Anette Bøe tror det tar rundt tre måneder før hun er tilbake i god, gammel form. Foto: TV3
KVITT BAKTERIENE: Anette Bøe tror det tar rundt tre måneder før hun er tilbake i god, gammel form. Foto: TV3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Like etter deltagelsen i TV3s «Fangene på fortet» i sommer, opplevde langrennsutøver Anette Bøe (54) sitt verste mareritt.

– Jeg våknet opp midt på natten med enorme smerter. Som idrettsutøver kjenner jeg kroppen min godt, og har høy smerteterskel. Men dette er det verste jeg har opplevd.

En periode trodde det tidligere skiesset at det ville ende verst mulig.

Livredde
– Jeg er veldig takknemlig for at jeg lever i dag. Jeg var så syk at jeg sa til mannen min at han måtte ta godt vare på døtrene og sønnen vår hvis jeg gikk bort, sier Anette alvorlig.

Barna Thea (21), Billie (19) og Oliver (13) var livredde for å miste mamma.

– Det var helt grusomt da hun var syk. Hun forandret seg helt. Det er godt å få henne tilbake. Det skal bli fint å feire jul med en frisk mamma, forteller barna.

Angrep nakken
Først trodde legene at Anette hadde fått hjernehinnebetennelse, men etter fem dager i smertehelvetet fant de ut gjennom en ryggmargsprøve at det var gule stafylokokker – altså kjøttetende bakterier.

– Det var helt forferdelig å ikke vite hva som feilte meg. Men en nevrokirurg ved Rikshospitalet fant svar, forteller dronningen fra Seefeld-VM i 1985.

Anette tror hun har fått smitten gjennom et sår på fingeren. Stafylokokkene hadde satt seg i mellom to nakkevirvler, og spist opp puten mellom virvlene. I tillegg fikk hun også lungebetennelse og blodforgiftning.

Langvarig
Anette var to måneder på sykehus. Etter åtte dager i Tønsberg ble hun sendt til Diakonhjemmet på Vinderen i Oslo. Der lå også hennes gode venn og Rimi-gründer Stein Erik Hagen (56) med hissig infeksjon.

– Jeg skulle egentlig i bursdagen hans rett etter at jeg ble syk, men så endte det med at vi havnet vegg i vegg på sykehuset. Selv om vi begge var syke, fikk vi spist en sushimiddag sammen, sier Anette og legger til at hun ble veldig godt behandlet på Diakonhjemmet:

– Jeg kaller bare sykepleierne der for englene, stråler hun.

Sterk
Mens Anette fremdeles lå på sykehuset fikk hun en telefon fra et forlag om å lage en barne- og ungdomsbok om Marit Bjørgen.

– Jeg turte ikke å fortelle hvor syk jeg var. Jeg bare måtte si ja. Det var en gudegave. Rett og slett en grunn til å ta meg sammen psykisk. Så der lå jeg i sykehussengen og intervjuet Marits mor og gamle trenere, sier 54-åringen.

Hun tror det tar rundt tre måneder før hun er tilbake i god, gammel form.

– Hva gleder du deg mest til nå som du er frisk?

– Å gå på ski igjen.

Denne saken sto på trykk i Se og Hør Weekend 16. desember.


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Har kjempet mot mystisk sykdom i tre år

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer