Cathrine Fossum:

- En veldig intens opplevelse

Måtte ta en «timeout» etter at hun deltok i «Forræder».

HARDT SPILL: Cathrine Fossum fikk kjenne på et bredt spekter av følelser da hun deltok i «Forræder». Foto: Shad Madian / Dagbladet
HARDT SPILL: Cathrine Fossum fikk kjenne på et bredt spekter av følelser da hun deltok i «Forræder». Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Programleder og TV-profil Cathrine Fossum (44) er for tiden aktuell med TV 2s nye storsatsning «Forræder».

I starten av programmet var det Fossum, Jørn Lier Horst (52) og Jonas Lihaug (33) som ble pekt ut som forrædere. Målet deres er å manipulere og forvirre de lojale, slik at de selv står igjen til slutt. De får aldri avsløre seg selv.

Nå gjester Fossum podkasten «Åpen journal» med Katarina (32) Flatland og ektemannen Harald Dobloug (33). Der forteller hun blant annet at deltakelsen ikke bare var fryd og gammen.

- Helt kokt i hodet

I likhet med Fossum har også Flatland vært deltaker i «Forræder», men hun ble eliminert fra konkurransen allerede på dag tre.

ULYKKE: I 2006 var Forræder-aktuelle Karina Hollekim i en alvorlig fallskjermulykke. Legene fortalte henne at hun aldri kom til å gå igjen, men det stoppet ikke Karina. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

Under onsdagens episode kommer de nærmere inn på 44-åringens rolle som forræder. Hun legger ikke skjul på at hun fikk kjenne på et bredt spekter av følelser, og at det var tøft å lyve folk rett opp i ansiktet.

- Jeg likte ikke det, bare så det er sagt. Jeg hadde så mye angst og det å gå minutt for minutt gjennom en dag og møte blikkene til folket og ikke kunne være ærlig, var for meg helt grusomt. Jeg ble sykmeldt når jeg ble ferdig, siden jeg var så kokt i hodet, forteller hun i podkasten.

DELTAKERE: Cathrine Fossum er blant de 20 deltakerne som er med i den aller første sesongen av «Forræder». Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
DELTAKERE: Cathrine Fossum er blant de 20 deltakerne som er med i den aller første sesongen av «Forræder». Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Når Se og Hør slår på tråden forteller Fossum at det var umulig å forberede seg på hva hun hadde i vente.

- Det var jo en veldig intens opplevelse å være med på «Forræder», og kanskje spesielt i den rollen. Jeg hadde ikke klart å forutsette hvordan det ville føles. Man tenker jo at det bare er et spill, men det er et eller annet som skjer når menneskene er brikkene i spillet, siden det også blir ekte relasjoner.

UTSTEMT: «Forræder» har krevd sitt andre offer, etter at Kristin Gjelsvik ble eliminert - 19 ble til 18 da gruppa gikk sammen om å stemme ut en av deltakerne. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Programlederen innrømmer at hun var mentalt sliten etter at hun kom hjem fra innspilling, og forteller at hun trengte et pust i bakken. Hun ble derfor sykmeldt for en liten periode.

- Da jeg kom hjem ble jeg sykmeldt, og hadde behov for noen dager borte fra jobben. Det var vel noen få dager, rett og slett for å justere hodet tilbake til virkeligheten, komme tilbake til familien og kunne være tilstede for dem, sier hun.

- Kontinuerlig stress

I forrige episode av «Forræder» tok Fossum til tårene da hun kom inn i frokostsalen hvor alle deltakerne samlet seg om morgenen. Hun forteller at det var et øyeblikk hun var veldig stressa over.

- Jeg tenkte bare at jeg var livredd for at alle skulle gjennomskue meg umiddelbart, og man føler seg veldig gjennomsiktig. Du må være bevisst hele dagen når du er forræder. Spesielt var jeg bevisst på hva jeg sa og hvilket kroppsspråk jeg sendte ut, sier hun.

TÅREVÅTT: «Forræder»-deltaker Tonje Frigstad tar til tårene når hun får nyheten om at hun ligger tynt an når en deltaker skal stemmes ut. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Deltakerne hadde tilgang til psykolog 24 timer i døgnet, noe blant andre Fossum benyttet seg av.

- For meg er det kjempesunt å snakke om hvordan man har det, og spesielt i en situasjon som er så uvirkelig, for det er jo bare et spill. Men for meg vekket det jo mye ekte, sterke følelser. Så tror jeg ikke akkurat at søvnmangel og kontinuerlig stress hjalp noe på den biten.

Videre påpeker hun at det er svært viktig å kunne lufte tankene sine til noen som er helt uavhengig.

- Jeg tenker dette er viktig å ufarliggjøre. Alle som er med på slike realitygreier får jo tilbud om å snakke med psykolog, og i slike situasjoner må man jo også snakke med en før man går inn i det. Det handler om å være rustet for å stå i det man møter.

«FORRÆDER»: Tre deltakere har forrådt resten av gjengen og første deltaker er ute av spillet. Reporter: Bjørn Ekker. Video: TV 2 / Jonas Hammer. Klipp: Celina Morken Vis mer

- Ubehagelig, men gøy!

44-åringen forteller videre at hun hadde hørt mye snakk om den såkalte «realitybobla», men hun trodde aldri selv at hun ville komme så fort inn i det som hun gjorde.

- Det gikk veldig fort, og de sa til oss at de ville sette oss inn i bobla ganske rast, noe de også klarte. De tok jo en video på TV 2 før vi gikk inn, og da tenkte jeg veldig sånn «jaja jeg har hørt om denne realitybobla», og bare to timer seinere var jeg helt inni den.

Til tross for at det var en intens og ny opplevelse for TV-profilen, tror hun det også er sunt å befinne seg i slike situasjoner.

- Det er jo også bra å måtte stå i en situasjon hvor du ikke selv kan bestemme at du kan dra, jeg tror det er litt sunt. Du eksponerer deg for en litt ubehagelig, men også gøy opplevelse.

SPØKELSER: TV 2 og Mads Hansen gikk drastisk til verks for å dytte «Forræder»-deltakerne så langt inn i bobla som mulig. Video: Rød Løper/TV 2/Netflix Vis mer

Hun følger opp:

- Men når jeg ser på det nå, og har fått litt avstand til det, så blir jeg litt flau over meg selv og tenker jeg må ta meg sammen. Det er jo egentlig helt ubetydelig i den store virkeligheten, men akkurat inni det lille universet der, var det mine ekte følelser.

LES OGSÅ: Vekker oppsikt i utlandet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer