TUNG TID: Som nygift 27-åring gledet Maj Britt Andersen seg stort til å bli mor, men barna uteble. Ti år senere gikk drømmen endelig i oppfyllelse, da hun og ektemannen bestemte seg for å adoptere. Her er hun avbildet på Spellemannsprisen i 2011. Foto: Stella Pictures
TUNG TID: Som nygift 27-åring gledet Maj Britt Andersen seg stort til å bli mor, men barna uteble. Ti år senere gikk drømmen endelig i oppfyllelse, da hun og ektemannen bestemte seg for å adoptere. Her er hun avbildet på Spellemannsprisen i 2011. Foto: Stella Pictures Vis mer

- En utrolig stor sorg å ikke få barn

Maj Britt Andersen måtte til en annen verdensdel for å få oppfylt sin største drøm.

Publisert

SEOGHØR.NO: Den folkekjære artisten Maj Britt Andersen (57) er kjent for sine mange sanger og plater rettet mot de minste, men det tok lang tid før hun selv fikk barn.

Da hun giftet seg med musiker Geir Holmsen (57) i 1983, begynte det unge paret fort å drømme om barn. Men barna uteble, forteller hun til Dagbladet Magasinet.

- Det var en utrolig stor sorg å ikke få barn. Et savn og et sjokk. Alt på en gang. Det er til og med rart å snakke om det i dag, innrømmer hun i portrettintervjuet.

Maj Britt Andersen har innsett at det å få barn ikke er noen menneskerett, og da hun og Geir fikk muligheten til å adoptere for omlag 20 år siden, følte hun at hun hadde vunnet i Lotto.

TRAVEL: Maj Britt er aktuell med både trippelplate og show i år. Her på åpningen av Prøysenåret på Det Norske Teatret, med (f.v) Kari Svendsen,ektemannen Geir og datteren deres Daniela.  Foto: Se og Hør
TRAVEL: Maj Britt er aktuell med både trippelplate og show i år. Her på åpningen av Prøysenåret på Det Norske Teatret, med (f.v) Kari Svendsen,ektemannen Geir og datteren deres Daniela. Foto: Se og Hør Vis mer

Både sønnen Theo (19) og datteren Daniela (15) ble adoptert fra Colombia som spedbarn, og Maj Britt husker fortsatt de første møtene med barna som om det var i går.

- Da tenkte jeg: Jeg har aldri vært lykkeligere. Det er det største jeg har opplevd. Og fire år seinere opplevde jeg det igjen, da vi fikk Daniela, sier 57-åringen til Dagbladet Magasinet.

I dag forteller Maj Britt at hun tror det var en fordel at hun ble mor først som 38-åring. Da var hun på høyden av karrieren sin og trengte ikke å jobbe og slite like mye som da hun var yngre.

- Jeg kunne trille rundt med ham i vogna, gå på kafé. Jeg følte meg som dronningen av Saba, ikke sant, som endelig hadde fått ungen min.

Maj Britt Andersen er fra 1. mai aktuell med forestillingen «Hematt med Prøysen» sammen med storesøster Inger Lise Rypdal og Vazelina Bilopphøggers Viggo Sandvik.

LES OGSÅ: Danset med baby i magen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer