Brudd i julen:

En ulykkelig førjulstid

Kim Kardashian er bare én av kjendisene som har gått gjennom brudd rundt juletider.

BRUDD I JULEN: Vanessa Hudgens og Zac Efron var et par i flere år. Like før jul tok imidlertid lykken slutt. Det gjelder også flere par. Foto: Joanne Davidson / REX / NTB
BRUDD I JULEN: Vanessa Hudgens og Zac Efron var et par i flere år. Like før jul tok imidlertid lykken slutt. Det gjelder også flere par. Foto: Joanne Davidson / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er endelig tid for god mat, tid med familien og late dager med julemusikk på full guffe, når julen igjen ringes inn.

Men selv om julen egentlig er forbundet med kos og hygge, er det ikke alle som har hatt det like hyggelig hvert år.

Det finnes nemlig flere eksempler på kjendispar som har gått gjennom en skilsmisse eller et brudd i det som tradisjonelt skal være årets roligste og minst turbulente dager - både før og etter jul. Her er et knippe av dem.

Ulike klipp av Johnny Depp i forbindelse med skilsmisse-skandalen. Video licensed from NTB Scanpix Vis mer

72 dager

Blant disse finner vi realitystjernen Kim Kardashian (41). Hun har vært gift tre ganger, og det var tidligere i år at nyheten om skilsmissen fra rapperen Kanyw West (43) kom.

Da hun bestemte seg for å skilles fra ektemannen Kris Humphries (36) etter bare 72 dager, krasjet imidlertid det med julekosen.

72 DAGER: Kim Kardashian og Kris Humphries var gift i snaue 72 dager. Foto: Dave Allocca / Starpix / REX / NTB
72 DAGER: Kim Kardashian og Kris Humphries var gift i snaue 72 dager. Foto: Dave Allocca / Starpix / REX / NTB Vis mer

Spoler vi tiden tilbake til 2011, var hun nemlig i et kort, og tilsynelatende ulykkelig, forhold med basketballstjernen. Etter nevnte 72 dager søkte hun om skilsmisse fra Humphries 31. oktober 2011.

Selv om skilsmissen skjedde måneder før julaften, gikk hun trolig en ulykkelig førjulstid i møte, med paparazzier rundt seg stort sett hele tiden, og det som kan antas å ha vært kjærlighetssorg.

I et åpenbart forsøk på å redde imaget det året, som hadde fått seg et kraftig støkk, tilbrakte Kardashian hele julen hos Los Angeles Mission, der hun serverte måltider til hjemløse, ifølge RadarOnline.

GJENFORENT: Reese Witherspoon og Ryan Phillippe skilte seg i 2006, men i helga ble de gjenforent. Video: NTB / Privat. Reporter/klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Feiret jul fra hverandre

Et annet par som trolig ikke hadde sine lykkeligste dager mot slutten av året, er det tidligere ekteparet Katy Perry (37) og Russell Brand (46).

Ifølge RadarOnline svirret det nemlig rykter i 2011 om at det ikke skal ha vært rosenrødt for paret, som i desember hadde vært gift i 14 måneder.

HVER FOR SEG: Før Russell Brand offisielt søkte om skilsmisse fra Katy Perry, tilbrakte de julen fra hverandre. Foto: Jim Ruymen / UPI / Shutterstock / NTB
HVER FOR SEG: Før Russell Brand offisielt søkte om skilsmisse fra Katy Perry, tilbrakte de julen fra hverandre. Foto: Jim Ruymen / UPI / Shutterstock / NTB Vis mer

Blant annet feiret de jul på hver sin side av kloden - hun på Hawaii uten gifteringen sin, han på en pub i Storbritannia med en kompis.

De skal også ha hatt en massiv krangel på julaften, noe som ble spikeren i kista for ekteskapet. 30. desember 2011 søkte Brand om skilsmisse, og i 2012 var de offisielt skilt.

- Gikk fra hverandre

I dag kjenner vi Eva Mendes (47) og Ryan Gosling (41) som et av Hollywoods mest solide, og mediesky, par. De har vært sammen siden 2011, og har de to døtrene Esmeralda (7) og Amada (5) sammen.

Før de ble foreldre var det imidlertid noen turbulente tider for paret. Etter tre år sammen, i 2014, meldte også en rekke kilder at paret hadde gått hver til sitt.

PAUSE: I dag regnes Eva Mendes og Ryan Gosling som et av Hollywoods mest stabile par. De skal imidlertid ha hatt en pause i forholdet rundt juletider i 2014. Foto: Dave Allocca / Starpix / REX / NTB
PAUSE: I dag regnes Eva Mendes og Ryan Gosling som et av Hollywoods mest stabile par. De skal imidlertid ha hatt en pause i forholdet rundt juletider i 2014. Foto: Dave Allocca / Starpix / REX / NTB Vis mer

Grunnen skal ha vært at de ønsket ulike ting - Gosling ville gifte seg og skaffe barn, mens Mendes var mer usikker. Det har hun uttalt seg om offentlig flere ganger.

- Det er ingen vonde følelser. Ingen av de har hastverk med å møte nye mennesker nå. De begynte å få problemer i september, og de bestemte seg for å gå fra hverandre i stillhet rundt juletider, uttalte en kilde til InTouch Weekly i 2014.

Hvorvidt de faktisk hadde en pause i forholdet, eller ikke, er ikke kjent.

SKILLES: Det er duket for aller siste episode av «Keeping up with the Kardashian», og der forteller Kim Kardashian hvorfor hun vil skilles. Video: Hayo via TV 2 play Vis mer

- Vil alltid elske Amanda

22. desember i 2016 kom nyheten om at skuespiller Martin Freeman (50) og Amanda Abbington (47), som også spilte mann og kone i den kritikerroste BBC-serien «Sherlock», hadde gått hver til sitt.

Paret hadde da vært sammen i 15 år, og avsløringen slapp ned som en bombe for både fans og tabloidpresse.

15 ÅR: Martin Freeman og Amanda Abbington gikk hver til sitt etter 15 år sammen. Nyheten kom bare dager før julaften. Foto: Joanne Davidson / REX / NTB
15 ÅR: Martin Freeman og Amanda Abbington gikk hver til sitt etter 15 år sammen. Nyheten kom bare dager før julaften. Foto: Joanne Davidson / REX / NTB Vis mer

- Jeg er ikke sammen med Amanda lenger. Det er veldig, veldig vennskapelig - jeg kommer alltid til å elske Amanda, sa han under et intervju med Financial Times.

Det tidligere paret har barna Joe (15) og Grace (13) sammen.

Gode venner

Selv om juleforberedelser ofte er hovedfokus for de fleste i desember, har det altså ikke manket på kjendisbrudd gjennom årene.

I 2010 gikk også «High School Musical»-paret Vanessa Hudgens (32) og Zac Efron (34) hvert til sitt, etter flere år sammen. Nyheten kom 13. desember, ifølge People.

LUCIA: På selveste Luciadagen i 2010 ble det kjent at Vanessa Hudgens og Zac Efron hadde gått hver til sitt. Foto: Joanne Davidson / REX / NTB
LUCIA: På selveste Luciadagen i 2010 ble det kjent at Vanessa Hudgens og Zac Efron hadde gått hver til sitt. Foto: Joanne Davidson / REX / NTB Vis mer

- De er hundre prosent fremdeles gode venner, uttalte en kilde til People den gang.

Kort tid etter bekreftet Hudgens det til paparazzifotografer, blant annet ved å si at de «var venner». Det samme uttalte hun i et intervju med Details.

- Vi er fortsatt venner (...) Hvem vet hva fremtiden vil bringe. Vi holder på å finne ut av ting, uttalte hun den gang.

KIDNAPPET: Zac Efron og broren Dylan bestemmer seg for å "kidnappe" bestefaren deres slik at de kan få sett EM-finalen sammen. / Instagram: zacefron Vis mer

Flyttet ut før jul

Også her i Norge har vi hatt kjendisbrudd i desember, deriblant mellom artist Mia Gundersen (60) og fotograf Marcel Leliënhof (55).

Før jul i 2016 kunne Se og Hør avsløre at Leliënhof hadde flyttet ut av parets felles hjem.

FLYTTET UT: Marcel Lelienhof flyttet ut av parets felles hjem rett før jul i 2016. Sommeren etter skilte de lag. Foto: Lise Åserud / NTB
FLYTTET UT: Marcel Lelienhof flyttet ut av parets felles hjem rett før jul i 2016. Sommeren etter skilte de lag. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Omlag et halvt år senere kunne artisten bekrefte overfor Se og Hør at ekteskapet var over for godt, og at hun og ektemannen skulle skilles.

21. desember i 2010 kom nyheten om at Daniel Franck (47) og Mariann Thomassen (42) hadde gått fra hverandre, etter to år som kjærester.

TO ÅR: Daniel Franck og Mariann Thomassen gikk fra hverandre i 2010. Foto: Kyrre Lien / NTB
TO ÅR: Daniel Franck og Mariann Thomassen gikk fra hverandre i 2010. Foto: Kyrre Lien / NTB Vis mer

Den tidligere snowboardproffen og Sufrerosa-artisten ble kjærester vinteren 2008, etter at de fant tonen under Great Garlic Girls' sommershow. November samme år ble de kjærester, men like før jul i 2010 tok lykken altså slutt.

LES OGSÅ: - Brudd ett år etter fødselen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer