Grete Roede er død:

- En uendelig trist dag

Grete Roede gikk bort lørdag formiddag, 80 år gammel.

SOVNET INN: Lørdag formiddag sovnet Grete Roede stille inn med familien rundt seg. Foto: NTB Scanpix
SOVNET INN: Lørdag formiddag sovnet Grete Roede stille inn med familien rundt seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag formiddag gikk livsstilsgründeren Grete Roede bort, 80 år gammel, opplyser familien om i en melding til nyhetsbyrået NTB.

Hun sovnet stille inn med familien ved sin side på Hospice Stabekk i Bærum, forteller dattera Jeanette Roede til nyhetsbyrået.

Lis Pedersen Strøm, administrerende direktør i Grete Roede AS , forteller til Se og Hør at dette er en trist dag for alle i firmaet.

- Det er klart at vi i Roede synes dette en uendelig trist dag. Dette er jo Gretes livsverk vi er så alle heldige å få jobbe med. Det store arbeidet hun la ned og gjorde for 40 år siden har jo først hun og vi jobbet med å fornye hele veien sånn at vi fortsatt har en sterk posisjon. Det kommer selvfølgelig til å være et stort savn etter Grete.

Videre beskriver hun Grete Roede som en «sjelden kombinasjon av et veldig varmt og nært menneske», og som en «dyktig og profesjonell forretningskvinne som så de rundt seg».


GIKK BORT: Hele Norges slankedronning, Grete Roede, er død. Vis mer

På Facebook minnes de Grete Roede med respekt og kjærlighet.

«Det er en uendelig trist dag for alle oss i Roede. Grete sovnet stille inn i formiddag med sine nærmeste rundt seg. Vi minnes Grete med stor respekt og kjærlighet», skriver de på sin offisielle Facebook-side.

Charlotte Hagen, Roede-blogger kursleder ved Roede i Bergen, forteller til Dagbladet at Grete Roede lyste op alle rom hun kom inn i.

- For meg har hun vært et stort menneske og en fantastisk forretningskvinne som jeg er stolt av å ha jobbet for gjennom snart ti år.

- Vi var alle så glade når Grete kom på våre kongresser og treff. Vi minnes henne med stor kjærlighet, forteller Hagen til Dagbladet.

- En foregangsperson

Roede var først og fremst kjent som en vellykket forretningskvinne, slankepionér og livsstilsguru - og ble gjerne gitt honnør for å være kvinnen som fikk halve Norge på slankekur.

Indremedisiner og lege Fedon Lindberg sier til TV 2 at mange bør være takknemlige for Roedes arbeid.

- Hun har vært en foregangsperson når det gjelder kosthold og vekt, og har hjulpet veldig mange med å forbedre sitt kosthold. Det er ganske mange som bør være takknemlige for det hun har gjort, sier Lindberg.

Hun har slitt med kreftsykdom i en årrekke, og har tidligere fått behandling for henholdsvis hud- og eggstokkreft. 80-åringen fikk et tilbakefall på sistnevnte krefttype i januar 2018, der kreften hadde spredt seg til flere organer.

Avsluttet behandlingen

I september fortalte Roede til Dagbladet at hun hadde avsluttet den livsforlengende behandlingen, da hun heller ønsket å leve litt kortere enn å bli liggende i en seng.

- Cellegiften hjalp godt mens jeg tok den, men det er ikke sånn jeg vil leve den tiden jeg har igjen, fortalte Roede i september.

Grete Roede etterlater seg seks barn og ni barnebarn. 80-åringen var gift med Nils Roede i 23 år, før han døde brått av tykktarmskreft i 1994.

HEDRET: I 2003 fikk Grete Roede tildelt Kongens fortjenestemedalje i gull. Foto: NTB Scanpix
HEDRET: I 2003 fikk Grete Roede tildelt Kongens fortjenestemedalje i gull. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Slankedronningen fant senere kjærligheten med familievennen Per Bjerve, som selv mistet sin kone til kreft. De ble kjærester i 2015.

LES OGSÅ: Fikk sjokkbeskjed: Rammet av kreft

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer