Charlize Theron:

- En traumatisk kveld

I 1991 ble skuespilleren vitne til at moren drepte faren.

HJERTESAK: Charlize Theron er en aktiv forkjemper mot vold. Foto: Charles Sykes/Invision/AP/NTB
HJERTESAK: Charlize Theron er en aktiv forkjemper mot vold. Foto: Charles Sykes/Invision/AP/NTB Vis mer
Publisert

Som 15-åring var den sørafrikansk-fødte skuespilleren Charlize Theron (48) vitne til at moren hennes drepte faren.

Theron har flere ganger snakket om hendelsen, men i et nytt intervju med magasinet «Town & Country» åpner skuespilleren seg ytterligere om hvordan hun har blitt påvirket av skrekknatten.

Siden den gang har hun blitt en aktiv forkjemper for ofre og overlevende etter vold. På spørsmål fra «Town & Country» om hendelsen har påvirket engasjementet hennes for vold mot kvinner, er svaret klart:

- Jeg vil si dette: Det er en enkel sammenheng. Men jeg tror også det er mer komplisert enn å oppleve en traumatisk kveld i livet ditt, erkjenner skuespilleren og legger til:

- Med eller uten det, kjønnsbasert vold er så reelt både i Sør-Afrika og globalt. Som kvinne er det vanskelig å ikke være oppmerksom på disse tingene.

Sommeren 1991 var Theron og moren Gerda hjemme i huset deres i hjembyen Benoni, utenfor Johannesburg. Etter hvert kom også hennes voldelige og alkoholiserte far hjem fra en bar. Inn i huset hadde han med seg en pistol.

- Mora mi og jeg satt på soverommet mitt , og lente oss mot døra for å unngå at han skulle komme inn dit, har hun tidligere fortalt til NPR.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.