«Grenseløst forelsket»-paret:

- En tøff tid

Utfordringene sto i kø for det nygifte ekteparet. Nå kan det virke som om lykken endelig har snudd.

FANT HVERANDRE: Nina og Redouane traff hverandre på Instagram. Foto: Privat
FANT HVERANDRE: Nina og Redouane traff hverandre på Instagram. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I realityserien «Grenseløst forelsket» fikk seerne stifte bekjentskap med Nina Solhaug Baldersheim (37) fra Bergen og ektemannen Redouane Oukachte (29). Duoen har trolig en litt annerledes kjærlighetshistorie enn det de fleste har.

Hun er født og oppvokst på Vestlandet. Han er fra Agadir i Marokko, et land som antakeligvis har like mange soldøgn som Bergen har nedbørsdager.

De traff hverandre på Instagram via en tilfeldighet - og begynte å snakke litt forsiktig sammen. Først via tekst - så via videolink.

Deretter tok Nina turen ned til det solfylte landet - milevis unna Fløybanen, fisketorget og regnjakker på tilbud. Der skulle det raskt vise seg at den tilfeldige Instagram-flørten var noe mer.

FRIR PÅ TV: Tony fra TV-programmet «Grenseløst forelsket - Danmark» har overrasket med sin historie om hvordan han møtte sin thailandske kjæreste. Nå skal de gifte seg. Video: Disovery+ Vis mer

Trosset utfordringene

Fire år etter det første «likerklikket» er de begge bosatt i Ninas hjemby Bergen, hvor de nå har kjøpt sin første leilighet sammen og nyter tilværelsen med sønnen Adeem.

Veien hit har ikke vært enkel.

Ikke bare har prosessen med å få dele bostedsadresse vært av den krevende sorten. Med stengte landegrenser og en tidkrevende søknad om oppholdstillatelse, har forholdet tidvis blitt satt på prøve - noe de heldigvis kom seg helskinnet igjennom.

Men det stopper ikke der. Selv da ekteparet fant ut at de ventet sitt første barn, møtte de på utfordringer.

Da Nina bare var et par måneder på vei, kom skrekkbeskjeden om at fosteret var syk. Legene var usikker på hvordan det kom til å gå med barnet i magen.

- Det var en tøff tid. Jeg vil si at vi virkelig fikk testet forholdet vårt på den tiden … Vi møtte på så mange utfordringer på kort tid med både visumsøknad, stengte grenser i Marokko og et sykt foster.

FREKT: «Grenseløst forelsket»-paret AnneMa og Dundar fikk avslag på søknaden om familiegjenforening, det synes AnneMa er frekt. Video: Se og Hør Vis mer

Ifølge legene hadde fosteret en bukveggsdefekt som ville kunne opereres like etter fødselen. Det innebar også en risiko for at defekten var forbundet med kromosomfeil.

Ekteparet bestemte seg raskt for at de skulle beholde barnet til tross for den nedslående beskjeden. Nina fødte en sønn de valgte å navngi Adeem.

Sønnen har nå fylt sitt første år. Han er både frisk, fornøyd og familiens store, lille øyensten.

- Den første tiden på sykehus etter fødsel med smerter og usikkerhet var vanskelig, men det gikk heldigvis bedre enn vi fryktet. Hverdagen gikk seg sakte, men sikkert, til etter at vi kom hjem. Nå fokuserer vi bare på at sønnen vår er frisk - da kan vi ikke be om stort mer.

- Livet smiler

Nå smiler livet for småbarnsfamilien. Nina forteller at hun er takknemlig for at de endelig får lov til å bo sammen som en familie på tre.

- Vi har omsider klart å etablere oss. Begge er i fast jobb, og vi har kjøpt oss både leilighet og familiebil. Dagene flyr av gårde med full jobb på begge, og norskopplæring for Redouane på kveldstid. Da er det jeg som styrer skuten hjemme, forteller Nina.

«GRENSELØST FORELSKET»: Den store aldersforskjellen mellom Nosak og Alicia setter ingen grenser for kjærligheten de føler for hverandre. Video: Discovery+. Reporter: Luna Lea. Vis mer

Til tross for en travel hverdag bedyrer paret at de er flinke til å hjelpe hverandre - og at de aldri ville vært foruten hverdagens kjas og mas.

- Livet som forelder er så vakkert. Vi kunne ikke forestilt oss et liv uten vår lille hjerteknuser. Tidvis er det jo krevende, spesielt når det er nye tenner eller sykdom på gang, men vi ville aldri vært foruten.

Selv om de nå får være en familie sammen i Norge, var det ikke gitt at det skulle gå så bra som det det har gjort. Det er paret smertelig klar over.

- Vi er veldig takknemlig for at det ordnet seg så raskt som det gjorde. Men det har vært krevende, selv etter vi har fått innvilget søknaden.

FANT KJÆRLIGHETEN: Tore Lyngbø er hodestups forelsket i den 27 år yngre alenemoren Richiel Samilan Sablas fra Filippinene. Nå er planen å få henne til Norge, og den reisen får man se i «Grenseløst forelsket» på Discovery+. Reporter: Luna Lea. Video: Andreas Fadum / Discovery+ Vis mer

Hun utdyper med at det slett ikke er en enkel affære å skulle tilpasse seg et samfunn og en ny kultur. Selv om Nina forteller at hun visste hva hun gikk til, har de likevel måtte tilpasse seg hverandres ulikheter.

- For Redouane var det nok verst. Spesielt i starten da han ikke hadde jobb. Etter at han begynte å jobbe har det løsnet litt. Han er heldigvis åpen for alle kulturer, og sier selv at han kunne tilpasset seg hvor som helst i hele verden. Det samme gjelder egentlig meg. Det som fungerer for oss er at vi respekterer hverandres livssyn og tradisjoner. Det tror jeg er det viktigste.

- Jobbet hardt

- Hvilke oppfordringer har dere til de som befinner seg i en lignende situasjon?

- «Patience is the key». Det har vært vårt motto helt fra start. Man kommer sjelden utenom et langdistanseforhold når man forelsker seg i noen fra et annet land. Vi visste hele tiden hva vi ville - og vi har jobbet hardt for det.

TV-DATER: En av årets friere i «Jakten på kjærligheten» har prøvd å finne kjærligheten i et annet datingprogram tidligere. Video: Rød Løper Vis mer

Hun fortsetter:

- Man må ta tiden til hjelp. Vi hadde et mål om å bo sammen i samme land. Og det er så utrolig viktig for meg å presisere her; skal man ha et langt og lykkelig liv med noen på tvers av kulturer og landegrenser - respekter hverandre. Lytt til hverandre - og bruk ekstra god tid på å bli kjent. Da er mye gjort.

LES OGSÅ: - Trives som singel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer