DØD: Tore Hansen ble 63 år. Foto: SCANPIX
DØD: Tore Hansen ble 63 år. Foto: SCANPIX Vis mer

- En storebror i musikkbransjen har gått bort

Artist Jørn Hoel er i sorg etter at kollega og venn Tore Hansen døde mandag denne uken.

SEOGHØR.NO: Mandag denne uken gikk artist Tore Hansen bort etter å ha kjempet mot kreft i leveren i ett års tid. Han ble 63 år.

Til Seoghør.no forteller Tores gode venn Jørn Hoel (55) at han og Musikk-Norge har mistet en stor inspirator og brobygger.

- Tore var en mann som banet vei med sin tøff-i-tryne-holdning og sin Rod Stewart-inspirerte hårsveis. Han og Unit Five satte Nord-Norge og Hammerfest på kartet med låta «Æ e' nordlending æ!». Han var en inspirator for mange, og turte å gå i krigen. Han prøvde alltid å skape en bro mellom ulike stilarter og forskjellige aldersgrupper, sier Hoel.

- Hvordan inspirerte Tore Hansen deg personlig?

- Tore Hansen har betydd veldig mye for meg. Han var en direkte inspirator da jeg var yngre. Han gjorde at det ble lettere for meg å synge musikk på Nord-Norsk. Han var rett og slett en foregangsmann.

- Han var alltid ærlig og til å stole på. Jeg spurte ham ofte om råd, og syntes det var betryggende at han var eldre enn meg. Han hadde erfaring og opplevd ting før meg. Han lærte meg mye om respekt.

For noen år tilbake startet Hansen og Hoel Norsk Artistforbund, og har siden blitt nære venner - både på jobb og privat.

Hoel forteller videre at han synes Hansen har fått for lite kred for sin enkle måte å formidle låtene sine på.

- Han turte å synge om de nære følelsene på en enkel og billedlig måte, men som mange sikkert har sett på som «for lett». Selv føler jeg at mange artister alltid skal «pakke inn» sangene, så man nesten ikke skjønner hva de handler om. Jeg har utrolig respekt for måten han har gjort det på, og har alltid beundret ham for det.

- Hva har norsk musikkbransje mistet ved Tore Hansens bortgang?

- Et ikon som har betydd mye for mange artister - uten at de kanskje har vært klar over det. Tore var veldig glad i miljøet selv, og var opptatt av å skape nye vennskap. En storebror i bransjen har gått bort.

LES OGSÅ: NRK-profil Knut Nesbø er død