Isabelle Ringnes:

- En stor skuffelse og sorg

Opplevde spontanabort kort tid før graviditeten.

DELER ÅPENHJERTIG: Isabelle Ringnes deler ærlig om å ha opplevd en spontanabort. Foto:Kristin Svorte / Dagbladet
DELER ÅPENHJERTIG: Isabelle Ringnes deler ærlig om å ha opplevd en spontanabort. Foto:Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I den ferske realityserien «Powerwomen» får vi et innblikk i livene til Anita Krohn Traaseth (50), Ingeborg Heldal (49), Leah Behn (17), Iman Meskini (25) og Isabelle Ringnes (34).

Sistnevnte kunne i sommer avsløre at hun og forloveden Skage Grønneberg (41) venter barn, med termindato på selveste nyttårsaften.

I Viaplay-serien åpner imidlertid Ringnes seg om at graviditeten ikke bare har vært en dans på roser.

Når Se og Hør møter 34-åringen på førpremieren av «Powerwomen», kan hun avsløre at svangerskapet har vært preget av frykt etter at hun kort tid før opplevde en spontanabort.

ELLE-festen: Sebastian Solberg og Nikoline Anundsen var klare for fest. Video: Luna Lea. Reporter: Celina Morken Vis mer

- Var veldig nervøs

- Jeg valgte å være åpen om det (spontanaborten, journ.anm.) fordi andres åpenhet hjalp meg gjennom den prosessen. Jeg tenker at hvis man orker å være åpen om den type ting, som jeg opplever som tabubelagt å snakke om, kan det være til hjelp for andre, forklarer teknologigründeren overfor Se og Hør.

97 prosent av alle spontanaborter skjer i løpet av de første tolv ukene, ifølge Lommelegen. Spontanaborter beskrives som «vanlig», og man tror at mellom ti til femten prosent av alle graviditeter ender i spontanabort.

Ringnes legger ikke skjul på at opplevelsen har påvirket graviditeten hun nå er i.

OVERRASKET: Hertuginne Meghan viste seg i en videosnutt for CNN. Dette var hertuginnens første opptreden etter avsløringen om at hun hadde opplevd spontanabort. Video: CNN og Dagbladet TV Vis mer

- Jeg var veldig nervøs de første tre månedene før den gylne tolvukers «cut offen» på det andre svangerskapet. Nå var jeg heldig og ble gravid ganske fort etter spontanaborten. Men da gikk jeg rundt og kjente på mye nerver og var redd for at jeg skulle utsettes for det igjen, innrømmer Ringnes åpenhjertig, før hun utdyper:

- Man blir veldig glad når man lærer at man skal få barn, hvis det er det man ønsker. Så det var en stor skuffelse og sorg da det skjedde, og derfor turte jeg ikke helt å håpe på at det skulle gå bra på gang nummer to.

Nå har imidlertid roen lagt seg for den ferske realityprofilen:

- Det er så mye liv at jeg er ganske trygg på at det skal gå bra denne gangen her.

GRAVID: Vi møtte Karianne Vilde på LYKO sin halloweenfest og tok en prat om baby og bryllup. Reporter: Katrine Bjelke. Video: Nora Skavhaug Vis mer

- Et ekstra gir

Til tross for at 34-åringen deler glimt fra privatlivet i realityserien, er det enkelte ting kameraene ikke får bli med på.

- Blant annet så har jeg ikke hatt kameraene med på ultralyd. Det har vi ønsket å ha for oss selv, forklarer Ringnes overfor Se og Hør.

Med termin om knappe to måneder, kan hun melde at formen er tipp topp.

- Jeg er så utrolig takknemlig for det. Jeg vet at ikke alle har det sånn.

GRAVID: Realityprofilene Cristian Brennhovd og Caroline Nitter avslører at sistnevnte er gravid, men har planer om å ta abort. Video: Rød Løper Vis mer

- Jeg føler at jeg har et ekstra gir med energi for å nyte livet sånn helt fritt de siste månedene hvor jeg kan, men også enorm takknemlighet for det som kommer. Det blir en ny dimensjon til livet, så jeg kjenner virkelig at jeg har det bedre enn noensinne.

LES OGSÅ: - Føler meg som verdens verste mamma

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer