Linn Skåber:

- En sorg at barnet ditt forsvant

Komikeren syntes det var vanskelig da sønnen Niels ble tenåring.

TENÅRINGSSØNN: Skuespiller og komiker Linn Skåber er mor til sønnen Niels. Han er i dag 16 år gammel, noe hun til tider synes er vanskelig å svelge. Her er de to avbildet på «Billy Elliot»-premiere i 2014. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
TENÅRINGSSØNN: Skuespiller og komiker Linn Skåber er mor til sønnen Niels. Han er i dag 16 år gammel, noe hun til tider synes er vanskelig å svelge. Her er de to avbildet på «Billy Elliot»-premiere i 2014. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

Skuespiller og komiker Linn Skåber (48) er for tiden aktuell med boka «Til ungdommen», en samling monologer illustrert av Lisa Aisato (37).

I arbeidet med boka har Skåber snakket med en rekke ungdommer for å forstå hvordan det egentlig er å være ung i dag. Inspirasjonen til boka var tenåringsvennene til sønnen Niels (16), forklarer hun til Dagbladet.

Og at sønnen hennes vokser opp, er ikke bare lett.

- Det er vanskelig, fordi det er en sorg det at barnet ditt forsvant. Av og til kan jeg lure på hvor det ble av ham, når det ligger en mann der med størrelse 45 i sko, sier hun til avisen.

Det er nok en kjent sak for foreldre flest at venner og fritid gjerne blir førsteprioritet når tenårene melder sin ankomst. Det synes Skåber bare er bra.

- Men samtidig, det er en skikkelig gave i livet ditt, når du ser at han vokser og har det bra. Alle vi tenåringsforeldre skal oppleve at ungdommene prioriterer noe annet foran deg, og sånn skal det være, slår hun fast.

Saken fortsetter nedenfor.

LINN SKÅBER: 48-åringen har vært i tv-bransjen i en årrekke. Nå er hun også aktuell med sin første bok. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
LINN SKÅBER: 48-åringen har vært i tv-bransjen i en årrekke. Nå er hun også aktuell med sin første bok. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

Vil ikke være hønemor

Linn Skåber fikk sønnen Niels med musikeren Atle Halstensen (50), men de gikk hver til sitt i 2007. Komikeren har tidligere snakket om morsrollen, og har vært tydelig på at hun aldri har vært en såkalt hønemor.

- Jeg snakker ikke til Niels hele tiden. Jeg prøver å ikke mase. Ikke snyte nesa hans, tilby brokkoli og være bortpå og rette på alt, har hun sagt til KK.

«Hjerte til hjerte»-stjernen er bosatt på Grünerløkka i Oslo sammen med sin 16 år gamle sønn og kjæresten Simon Malm (45).

Det var Se og Hør som først avslørte at turtelduene var et par i februar 2014.

Saken fortsetter nedenfor.

Klipp fra TVNorge-programmet "Brille": Linn Skåber snakker om et legebesøk der hun fikk vite at hun har fått aldersflekker. Dette reagerer hennes tidligere kjæreste Thomas Giertsen på. Vis mer

- Jeg er kjæreste med Simon, og jeg føler meg veldig heldig som har møtt han, fortalte hun den gang til Se og Hør, og la til:

- Han har veldig fine, små, lure øyne. Han er kjekk, snill og spennende. Det er en varm forelskelse.

Drømmer ikke om bryllup

Selv om det er fire år siden Skåber og Malm ble kjærester, og senere samboere, har hun tidligere uttalt at hun ikke lengter etter forlovelse og giftermål.

- Nei, jeg tror ikke jeg skal gifte meg. Det er mulig jeg har opplevd det, og at jeg ikke vil huske det, men jeg tror ikke jeg er blitt fridd til. Jeg har ikke noe ønske om det, så dette er ikke en oppfordring til Simon om å gjøre det, sa hun til Se og Hør Extra i 2016.

Linn Skåber er også i gang med å spille inn tredje sesong av TV 2-serien «Best før», der hun spiller hovedrollen som 40 år gamle Lena. I serien følger man alenemoren gjennom hennes mange problemer, med jobb og eksmannen.

Komikeren har tidligere innrømmet overfor Dagbladet at karakteren er inspirert av hennes eget liv, men hun kjenner seg likevel ikke igjen i rollekarakteren.

Saken fortsetter nedenfor.

KJENNER SEG IKKE IGJEN: Linn Skåber spiller rollen som Lena i humorserien «Best før» på TV 2. Foto: TV 2
KJENNER SEG IKKE IGJEN: Linn Skåber spiller rollen som Lena i humorserien «Best før» på TV 2. Foto: TV 2 Vis mer

- Kjipt å bli eldre

Det er imidlertid én ting hun kjenner seg igjen i med «Best før»-karakteren, og det er følelsen av å bli eldre.

- Det er nesten så lenge siden jeg fylte 40 at jeg ikke husker det, men det er jo ikke himla mange år siden. Grunnen til at jeg synes det er kjipt å bli eldre, er jo fordi jeg er ekstremt glad i livet, sa hun og la til:

- Å leve er en stor gave, og det er derfor jeg ikke synes noe spesielt om å bli minnet på alder hele tida. Man nærmer seg hele tida slutten, og fornektelse er den beste måten å takle det på.

Da hun i 2015 var gjest i TVNorge-programmet «Brille» spøkte hun for øvrig med at hun hadde begynt å merke forandringer på kroppen etter hvert som hun har blitt eldre.

- Det har vært en del. Jeg gikk for å sjekke en føflekk. Da sa legen: «Det her skal du ikke være redd for, det er bare en aldersflekk». Og den fjernet jeg fort, men det her vet ikke kjæresten min, så det er litt dumt at han får høre det på TV. Han tror jeg har fregner, sa hun lattermildt.

LES OGSÅ: - Viste seg at vi hadde ulike behov i livet