En solskinnshistorie

Er #201dLittle Miss Sunshine#201d årets beste og mest rørende komediedrama?

En solskinnshistorie
Publisert
Sist oppdatert
Er det en ting amerikanere kan så er det å lage gode dramakomedier som appellerer like mye til hjertet som de gjør til lattermusklene. Filmmix sin favorittfilm fra dette tiåret, vinkomedien ”Sideways”, er stjerneeksemplet på akkurat det. Strålende skuespillere, et perfekt manus, og en miks av drama og komedie så perfekt balansert, at man bare sitter og måper i ren begeistring. Nå har enda en slik film dukket opp: ”Little Miss Sunshine” er dramakomedien du må se denne høsten, og det skyldes ikke minst at den er fantastisk morsom.

SNIFFET HEROIN
I filmen møter du den mildt sagt skakkjørte familien Hoover, som begir seg ut på en tredagers biltur til California, slik at datteren i familien, den lett overvektige og syv år gamle Olive, kan delta i skjønnhetskonkurransen ”Little Miss Sunshine”. En konkurranse hun ved en feiltagelse er invitert til. Med på turen er faren Richard, motivasjonstreneren som har forsøkt å selge sitt nitrinns motivasjonsprogram for å oppnå suksess – uten å lykkes. Richards bror, Frank, er nettopp sluppet ut av et sykehus etter å ha blitt sveket av sin homofile elsker, mens familiens bestefar er sparket ut av gamlehjemmet etter å ha sniffet heroin. Og det blir enda rarere. Sønnen i familien har bestemt seg for å ikke å snakke før han blir akseptert av luftvåpenakademiet. Tenk deg denne gjengen stappet sammen i en gammel folkevognbuss. I tre dager til ende.

BESETTELSE
”Little Miss Sunshine” er ikke bare morsom, men også et tragisk og dypt rørende oppgjør med amerikanernes besettelse av vinnerkultur. Den byr på dagens kanskje morsomste amerikanske skuespillere, Steve Carrell, og en talenter som Toni Collette, Alan Arkin og Greg Kinnear.

Det er årets mest kritikerroste komedie – denne må du se på kino!

På kino 19. september

TOPP 10: De beste kinofilmene

TOPP 10: De beste DVD-filmene


 Filmweb.no Mix Scene 1 Pioneer

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer