Guro Fostervold Tvedten:

- En slags identitetskrise

Etter at Guro Fostervold Tvedten ble sagt opp i Viasat, ble hun nødt til å oppsøke profesjonell hjelp.

I TERAPI: Guro Fostervold Tvedten oppsøkte profesjonell hjelp etter at hun mistet jobben i Viasat. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
I TERAPI: Guro Fostervold Tvedten oppsøkte profesjonell hjelp etter at hun mistet jobben i Viasat. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Da Guro Fostervold Tvedten (45) for tre år siden ble sagt opp i jobben i Viasat, opplevde hun det hun i dag beskriver som en slags identitetskrise. Siden 1999 hadde hun jobbet i tv, blant annet som sportsanker for TV 2, og brått sto hun på bar bakke.

Da måtte hun oppsøke hjelp.

Fredag gjestet 45-åringen «God Sommer Norge» på TV 2. Godt plassert i sofaen ved siden av henne satt terapeut Caspar Seip (68), som hjalp henne over kneika da hun trengte det som mest. Fostervold Tvedten sier at hun var veldig langt nede da hun omsider banket på døra hos Seip.

- Jeg følte at jeg hadde gjort alt det jeg kunne for å få det bra, men det funket bare ikke. Så da gjennomgikk jeg nesten en slags identitetskrise. Hvem var jeg når jeg var en som var oppsagt? En som ikke var programleder på tv lenger? sier hun.

SPORTSPROFIL: I mange år jobbet Guro Fostervold Tvedten i TV 2-sporten, før hun gikk over til Viasat. Her med sine tidligere kolleger, Caroline Farstad Søvik og Julie Strømsvåg. Foto: NTB Scanpix
SPORTSPROFIL: I mange år jobbet Guro Fostervold Tvedten i TV 2-sporten, før hun gikk over til Viasat. Her med sine tidligere kolleger, Caroline Farstad Søvik og Julie Strømsvåg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Følte seg avslørt

I programmet forteller Fostervold Tvedten at det hun kjente mest på var følelsen av å bli avslørt. Kanskje hun ikke var så flink, kanskje hun ikke egentlig var på riktig hylle. Hun gikk i terapi i åtte måneder, før hun til slutt følte seg bedre.

Etter at terapitimene var over fortsatte hun å holde kontakten med terapeut Caspar Seip. Da en venninne av Fostervold Tvedten en dag sa at det var «frekt» at hun og terapeuten satt og snakket om ting som andre hadde bruk for, kom ideen om å starte en podkast.

Dermed ble podkasten «Guro og Guru» skapt. Der vil samtaler mellom de to bli delt med det norske folk, og være en god hjelp for dem som trenger det. Det at Seip har mye livserfaring og også har kjent på mange av de samme følelsene, tror Fostervold Tvedten vil være noe positivt.

- Så vi tar en for laget. Tar med oss folk inn i terapirommet, og snakker om ting som er gjenkjennbart hos alle mennesker. (...) Jeg skal pumpe Caspar for alt han vet om det å være menneske, og gi det i gave til alle der ute som har behov for å høre, forteller 45-åringen om podkasten hun starter med terapeuten.

View this post on Instagram

Jeg har gledet meg til dette så lenge, og nå er dagen her. Jeg skal lage podcast. Med en mann jeg beundrer sterkt og som kom inn i livet mitt da jeg var på et dårlig sted, min tidligere terapaut og nå nære venn, Caspar Seip. Caspar har bikket pensjonsalder, men heldigvis for menneskeheten så jobber han fortsatt. Og at han syns dette er like spennende og gøy som meg, er en gave fra oven! I podcasten «Guro & Guru» vil vi ta for oss temaer som alle kan kjenne seg igjen i, uavhengig av kjønn og alder. Vi tar en for laget og deler av egne livserfaringer, og med utgangspunkt i «Caspars Metode» kan dere som lytter, og som kanskje kvier dere for å gå i terapi, få gratis tilgang til viktige livsverktøy! Det syns jeg er et skikkelig godt tilbud på livets humpete landevei. Ja, for hvordan kan vi egentlig bli god til å ha det dårlig? Jeg håper inderlig dere vil lytte, og kanskje til og med komme med innspill til hva dere vil vi skal ta opp, gjerne med utgangspunkt i konkrete opplevelser. Vi legger ut nye ferske episoder hver søndag, rett og slett fordi jeg opplever at vi er flere som har et litt komplisert forhold til søndager. «Guro & Guru» er derfor en perfekt venn på ukas siste dag. Bærekraft er på alles lepper om dagen. Vi kan jo starte med å bli flinkere til å leve bærekraftige liv på den fantastiske planeten vår... Gå inn på iTunes eller Spotify, legg gjerne igjen en vurdering eller en kommentar, eller begge deler. Og abonner gjerne. Tusen takk og god lytting! Guro

A post shared by Guro Fostervold Tvedten (@gurotvedten) on

Havnet i retten

I dag har Fostervold Tvedten og Seip et nært vennskap. Det å bli såpass god venn med terapeuten sin er kanskje noe uvanlig, men for den tidligere sportsjournalisten er det ikke noe nytt å møte viktige mennesker i livet sitt på en noe annen arena enn det som er vanlig.

- Jeg fant jo mannen min da jeg intervjuet ham som journalist, så jeg er jo vant til å gjøre ting på en litt sånn uprofesjonell måte. Så sånn må det bare være noen ganger, ler 45-åringen.

TØFF TID: Det var ikke bare enkelt for Håvard Tvedten å være ektemann da kona gikk gjennom oppsigelsen. Foto: NTB Scanpix
TØFF TID: Det var ikke bare enkelt for Håvard Tvedten å være ektemann da kona gikk gjennom oppsigelsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fostervold Tvedten har siden 2009 vært gift med håndballspiller Håvard Tvedten (41). Han har tidligere fortalt om håpløsheten han følte på da kona mistet jobben. Oppsigelsen endte opp i retten, da Guro Fostervold Tvedten mente hun var uriktig oppsagt hos kanalen Viasat.

Etter flere mislykkede forhandlinger kom partene omsider til enighet, uten å ville si hva denne enigheten gikk ut på.

- Vi har inngått et forlik og saken er avsluttet fra begge parter, sa Trygve Rønningen, administrerende direktør i MTG Norge, til Dagbladet den gang.

- Håpløshet og urettferdighet

At situasjonen var vanskelig for familien, er det ingen tvil om. I fjort snakket Håvard Tvedten ut om hvordan de opplevde perioden. Det gjorde han i et intervju med «God Kveld Norge», der han fortalte at det var alt annet enn hyggelig. Likevel mente han at det gjorde dem sterkere som par.

- Det er jo tøft for alle som får en sånn beskjed. Man kjenner jo på håpløshet og synes det er urettferdig, fortalte han.

Han sa videre at det hele styrket familien:

- Men det har gjort at vi har blitt sterkere sammen. Vi vet jo godt hvordan den prosessen var, og den har vi på en måte lagt bak oss nå, og velger å se framover og tar det med oss som en erfaring.

LES OGSÅ: Norsk ekspert forklarer Kardashians «sjette tå»

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer