SPARKET UT: Elin Gaustad har fått tårene til å trille i de norske hjem med sine sanger på audition. Men blir ikke å se i finalen. Nå raser TV-publikummet og får støtte fra en av de andre dommerne. Foto: X Factor, Boot Camp
SPARKET UT: Elin Gaustad har fått tårene til å trille i de norske hjem med sine sanger på audition. Men blir ikke å se i finalen. Nå raser TV-publikummet og får støtte fra en av de andre dommerne. Foto: X Factor, Boot CampVis mer

- En skikkelig feil at hun røk ut!

Dommerne i krangel etter at Elin ble slått ut av "X Factor".

Var det rett å sende hjem Elin? Stem og si din mening!

SEHER.NO: Elin Gaustad (20) har sunget seg inn i norske folks hjerter gjennom auditionrundene av "X Factor". Men onsdag fikk hun og TV-seerne den overraskede beskjeden om at den svaksynte jenta ikke blir å se i finalen av TV 2s storsatsing. Peter Peters valgte nemlig å vrake Elin da åtte deltakere skulle kuttes ned til fire.

Det har fått debattfeltet hos Seher.no til å gløde, og også dommer Jan Fredrik Karlsen mener Peters har gjort en stor feil.

- Med all respekt for Peter Peters, her føler jeg at han gjort en skikkelig feil. Elin skulle vært blant finalistene, sier Jan Fredrik Karlsen til VG.

- Du har to typer artister. Det er de som er fantastiske entertainere, synger bra, ser bra ut og får det til på scenen. Og så har du de som treffer deg i hjertet. Og disse er så utrolig sjeldne! En sånn opplevelse er det jeg har med Elin. Hun treffer meg i hjertet - hver gang hun synger, sier Karlsen til avisen.

– Jeg regner med at det kommer en skikkelig skittstorm. Hun var jo folkefavoritt, sier Peter Peters selv etter utstemmingen, men står på at han har plukket ut de fire beste i aldersgruppen under 25 år.

Elin selv tar det hele med stor ro og legger vekt på erfaringen hun har fått. Men innrømmer at hun hadde et håp om å komme videre.

– Det føltes litt som et spark i magen å ikke komme videre, sier Elin selv, og sier at hun uansett har fått høyere selvtillit etter deltakelsen.

Hun bør ikke få noe særlig lavere selvtillit etter alt som nå skrives om henne på nettet. Etter at Seher.no publiserte listen over de som gikk videre i "X Factor" går strømmet det inn meldinger fra folk som mener det er en kjempetabbe at hun ikke gikk videre. I tillegg er det kommet inn over tusen underskrifter på underskrift.no for å få henne tilbake i programmet, og det er opprettet egne Facebook-grupper for å få henne med igjen.
 
Her er noen av meldingen som har kommet i Seher.nos debattfelt om saken:

"Peter Peters har tabbet seg fryktelig ut hva tenker han med?"

"Nå ble jeg VELDIG skuffet! Jeg sier bare en ting: Elin skulle gått videre!!"

"Jeg lurer egentlig på hva x-faktor er jeg da.... Elin som synger helt nydelig, er super sjarmerende går ikke videre! Det var vel noen av de jentene som gikk videre som med fordel kunne ha gått ut isteden for henne! -Og hva med "Barnehage guttene"? -for det første kan de ikke, er utrolig barnslige og har karisma som en halv kamel - hvorfor går de videre?????
Kommer aldri til å betale for å se eller høre på de, Elin derimot hadde jeg mer enn gjerne betalt for å høre."

"Elin er den med størtst talent her. Alle uenom Peters så det. Madcon ville også ha henne videre. Nei gidder ikke se mer på det programmet."

"X Factor"-finalene ser du på TV 2 fredager kl 20.00.

Har du et tips om deltakerne? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Dette bildet forteller det meste