«Skal vi danse»:

- En skandale

Har satt opp en mur av taushet etter lørdagens finalesending.

KRITIKK: Jørgine Massa Vasstrand får medhold etter dommerkritikk. Foto: Jan-Petter Dahl / TV 2
KRITIKK: Jørgine Massa Vasstrand får medhold etter dommerkritikk. Foto: Jan-Petter Dahl / TV 2 Vis mer
Publisert

Lørdag kveld gikk årets finale av «Skal vi danse» av stabelen - denne gang i «all stars»-format. Skuespiller Cengiz Al (25) seiret over treningsinfluenser Jørgine Massa Vasstrand (33) - som ikke har lagt skjul på at hun kan være en dårlig taper.

Årets sesong har satt sinnet i kok hos flere, ikke minst hos «Funkygine» selv. Hun er nemlig alt annet enn fornøyd med dommernes behandling av de kvinnelige kjendisene i årets sesong, også i finalen.

Søndag kveld gikk hun blant annet hardt ut mot dommer Trine Dehli Cleve, med et «fuck you» og krass kritikk mot det hun mener er forskjellsbehandling mellom kjønnene.

«Så jeg velger å avslutte med en pitteliten fuck you til Trine. Om en jente skal klare å ta seieren på et eller annet tidspunkt burde man muligens sette inn en hoveddommer som lar seg imponere, sjarmere og inspirere like mye av begge kjønn», skrev Vasstrand i innlegget på Instagram.

TAPTE: Etter at Jørgine Massa Vasstrand havnet på 2. plass under årets «Skal vi danse: All stars», valgte hun denne gangen å prate med pressen med det samme. Video: Rød Løper Vis mer

Dommerne er tause

Se og Hør har mandag forsøkt å komme i kontakt med dommertrioen Trine Dehli Cleve, Merete Mørk Lingjærde og Morten Hegseth. De to førstnevnte opplyser at de ikke ønsker å uttale seg, sistnevnte har valgt å ikke besvare Se og Hør henvendelse.

Dehli Cleve ga imidlertid Se og Hør en kort kommentar om kritikken i går:

«Jeg ga Jørgine fult fortjent 3 X10 poeng i finalen og bare rosende velfortjente tilbakemeldinger, så hva hun mener med det får stå for hennes egen regning».

Heller ikke Vasstrand ønsker å uttale seg, utover nevnte Instagram-innlegg.

Ei som har sitt å si om både Vasstrands innlegg, dommerne og årets sesong, er deltaker Iselin Guttormsen (35). Sexologen og influenseren legger nemlig ikke skjul på at hun støtter influenserkollegaens innlegg.

AVSLØRER: Influenser Iselin Guttormsen røper at hun dater sin tidligere dansepartner Catalin Andrei Mihu. Reporter: Thea Hope. Video: Kine Falch Vis mer

- Jeg tenker at andre dommere sånn generelt kan være sunt. Om ikke alle, så hvert fall én, ja. Det er jeg enig i. Jeg støtter Jørgine hundre prosent i den posten hun skrev etter finalen.

- Urettferdig

35-åringen poengterer videre at dommertrioen har kommet med mange fine tilbakemeldinger, men opplever at det har vært stor forskjell mellom de kvinnelige og mannlige kjendisene i sesongen.

- Du merker veldig tydelig at du har en fordel som mannlig kjendis, om du er med i «Skal vi danse». Og det handler ikke om at Cengiz ikke fortjente å vinne, eller at mange av guttene ikke fortjente å komme langt. Noen av de fortjente å komme lenger, mens andre kanskje burde røket tidligere. Men det er en annen debatt, sier hun.

Uttalelsen begrunner hun i at «gutta lettere får anerkjennelse for jobben de gjør», til tross for at «kvinnene ofte har flere trinn og mer å forholde seg til».

- Så det er urettferdig, det er det.

Se og Hør har spurt TV 2s pressesjef, Jan-Petter Dahl, om en kommentar til Vasstrand og Guttormsens kritikk.

- Vi har stort takhøyde i TV 2, også utenfor dansestudio. At det vises stort engasjement og ulike meninger er helt fint, svarer Dahl i en e-post.

KRASS: Iselin Guttormsen sier at dommerne må tåle å få kritikk. Video: Dagbladet TV. Vis mer

Reagerer på dommerpoengene

Etter årets semifinale for knappe to uker siden, har det nærmest haglet med kritikk til dommerne - spesielt Dehli Cleve - etter at svømmer Aleksander Hetland fikk en tier, mens Vasstrand «bare» fikk åtte.

Også Guttormsen reagerte på dommerpoengene i sendingen, og omtaler det hele som en «skandale». Hun mener nemlig det er lett for årets mannlige deltakere, «som får niere og tiere kasta etter seg uansett hva de gjør», å ikke lage bråk om forskjellene flere av kvinnene påpeker.

- Jada, det er «bare» «Skal vi danse», men dommerne har en enorm makt. Om du får jævlig mye stemmer fra folket, så er det vanskelig å komme seg opp fra bunnslammen dersom man får dårligst dommerpoeng. Sånn sett er dommerne med på å forme utfallet, sier hun, og fortsetter:

- Når Jørgine skriver: «Jeg retter en liten fuck you til Trine» så må folk roe seg ned. Slapp av folkens, vi lever i 2022 og folk tåler en liten finger. Jeg tror Trine takler en rolig «fuck you».

SKREMT: Jørgine Massa Vasstrand deiset rett i bakken under forrige ukes «Skal vi danse» da hun rett og slett ble skikkelig skremt. Video: Rød Løper Vis mer

- Holdningene til dommerne er utdatert

Selv mener sexologen at hun har tatt mye av støyten gjennom sesongen, har ikke vært redd for å kritiserer dommerne underveis i konkurransen.

- Det er ganske brutalt for oss som står midt i det. Det er både psykologisk og fysisk tungt, og vi alle står der og smiler og later som ingenting. Jeg tok støyten og sa mye i år, men nå kunne endelig Jørgine også fortelle hva hun egentlig tenker og føler.

Guttormsen påpeker også at programmet hadde hatt godt av nye dommere.

- Jeg må si at dansen har utviklet seg mye de siste årene. Jeg har respekt for dommerne, både de som skal være folkets stemme og de som har drevet med dans i alle år - men at visse av holdningene til dommerne er utdaterte, det er det ikke tvil om, fastslår hun.

LES OGSÅ: Lisa Anckarman stygt skadet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer