Bella Hadid:

- En sjokkerende historie

Supermodellen uttaler seg om dødsfallet til Mahsa Amini.

SPRER BEVISSTHET: Bella Hadid har tatt til sosiale medier for å spre bevissthet rundt dødsfallet til Masha Amini. Foto: Manuele Mangiarotti / Pa Photos / NTB
SPRER BEVISSTHET: Bella Hadid har tatt til sosiale medier for å spre bevissthet rundt dødsfallet til Masha Amini. Foto: Manuele Mangiarotti / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert

Fredag forrige uke døde Mahsa Amini på et sykehus i Irans hovedstad Teheran. Hun ble bare 22 år gammel.

Bare tre dager før hun døde ble hun stoppet på gata av Irans moralpoliti, fordi hun skal ha båret hijaben på en «upassende» måte. Aktivister sier hun døde av hodeskader som følge av politiets behandling, mens iranske myndigheter avviser dette.

Nå sprer protestene seg i flere byer i Iran, hvor iranske kvinner klipper av seg håret. Andre setter fyr på hijaben og deler videoer av det på sosiale medier.

Som følge av dødsfallet til Amini, har supermodell Bella Hadid (25) satt lys på de politiske urettferdighetene som nå skjer i Iran.

En slange angriper en mann i India, men det slangen ikke visste var at mannen hadde baller av stål. Non Stop TV med Sondre og Christian. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de morsomste viralklippene du ikke vil gå glipp av! Se Non Stop TV med Sondre og Christian på Dagbladet! Vis mer

Til sine nesten 55 millioner følgere på Instagram skriver hun følgende:

«Dette er en ødeleggende og sjokkerende historie om en kvinne som angivelig ble slått og drept for å ha brukt hijaben sin «feil»», skriver hun innledningsvis, og legger til:

«Mahsa Amini ble pågrepet av «moralpolitiet» for å bli utdannet om hijaben og kom aldri tilbake til live».

Hadid kondolerer også til Aminis familie.

«Bare wow … Hvil i fred #mahsaamini Du fortjente ikke dette. Jeg sender velsignelser til hennes familie og kjære».

Innlegget til Hadid har per nå 1,5 millioner likerklikk og 50 000 kommentarer. Flere følgere har uttrykket at de er takknemlige for at hun velger å bruke plattformen sin til å snakke om det viktige som skjer i verden også.

«Tusen takk for at du postet dette. Mange i familien min er fortsatt der: takk Bella», skriver en av følgerne.

«Jeg må bare si tusen takk habibi for at du deler og sprer bevissthet rundt dette», følger en annen opp.

GRIPER INN: En modig skotsk bestemor hjalp til å avverge et væpnet ransforsøk i Glasgow. Video: Youtube. Reporter: Magnus Paus Vis mer

Mens en tredje skriver:

«Det er mye grusomhet i denne verden. Takk Bella for at du er en del av samtykket og sprer så viktige ting som skjer i verden, stemmen din hjelper virkelig alle å bli informert. Det er hjerteskjærende å lese slike ting».

LES OGSÅ: - Får meg til å gråte

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer