Natalie Portman:

- En sårbar posisjon

Superstjernen åpner seg om å være tenåring i rampelyset.

TAKKET NEI: Som følge av seksualiseringen, takket Natalie Portman nei til flere roller. Foto: Marco Provvisionato / IPA / Splash News / NTB
TAKKET NEI: Som følge av seksualiseringen, takket Natalie Portman nei til flere roller. Foto: Marco Provvisionato / IPA / Splash News / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Natalie Portman (41) har i en årrekke vært en av Hollywoods yndlinger, men som kjent kommer berømmelsen med en pris.

Tidligere har «Black Swan»-stjernen åpnet seg opp om den tøffe tenåringstiden i rampelyset. Hennes første skuespillerjobb ble som elleveåring i filmen «Léon».

- På det tidspunktet i mitt liv var jeg også i ferd med å oppdage min egen kvinnelighet, mitt eget begjær og min egen stemme. Jeg var 13 år og veldig spent da filmen kom ut. Mitt abeid og min kunst ville bli sett av andre mennesker, har skuespilleren tidligere uttalt, ifølge The Telegraph.

- Jeg var spent da jeg åpnet mitt første fanbrev. Der leste jeg en voldtektsfantasi som en mann hadde skrevet til meg.

BARNESTJERNER: Tidlig på 2000-tallet fikk flere barnestjerner sitt gjennombrudd. Nå har alle blitt voksne - kjenner du dem igjen? Musikk: Epidemic Sound. Bilder: NTB / Instagram Vis mer

Takket nei til sexscener

Nå har stjernen igjen åpnet seg om seksualiseringen hun ble utsatt for som tenåring. I et intervju med The Sunday Times Style, forteller Portman om da hun i en alder av 13 år leste en filmanmeldelse som refererte til hennes bryster. Det melder Independent.

Rollen i «Léon» skulle få ballen til å rulle, og som tenåring skulle hun få flere store filmroller. Dermed opplevde Portman å stadig bli seksualisert, noe hun forteller The Sunday Times Style, var «normalt på den tiden».

Hun tror en grunn kan være hvilke roller hun fikk, men også at journalister kunne ta seg friheter i måten de skrev på.

«OLSENBANDEN JR:» «Olsenbanden jr.» herjet på 2000 tallet, så vi har tatt en prat med Lars Andersen, kanskje bedre kjent som «Benny», for å høre hva han gjør på i dag. Vis mer

Da hun som 13-åring leste om brystene sine, resulterte det i at hun gikk i forsvarsmodus, og sier hun takket nei til alle manus som inneholdt sex- eller kjærlighetsscener.

41-åringen har tidligere fortalt at hun i 1997 takket nei til en rolle i filmen «Lolita», der en middelaldrende mann er seksuelt involvert med en 12-åring.

- Jeg ville ikke bli sett på på den måten, fordi det føltes som en sårbar posisjon og en mindre respektert posisjon, på en måte, å bli karakterisert slik, innrømmer Portman til The Sunday Times Style.

STOR ENDRING: Det er dukket opp gamle bilder av den populære «Love Island»-stjernen Ekin-Su Cülcüloğlu, og seerne er i sjokk over forvandlingen. Video: Rød Løper Vis mer

Spiller superhelt

I dag har stjernen 28 år bak seg som skuespiller, og har hatt flere store roller i blant annet «Thor» og «V for Vendetta».

For tiden er hun aktuell med superheltfilmen «Thor: Love and Thunder», der hun spiller side om side med Chris Hemsworth (38), Christian Bale (48) og Russell Crowe (58).

LES OGSÅ: Slik gikk det med Ronja Røverdatter

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer