«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»:

- En reise i ydmykelse

Ny deltaker måtte forlate programmet.

UTE: Søndag røk andre deltaker ut fra «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Foto: Matti Bernitz / Discovery
UTE: Søndag røk andre deltaker ut fra «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Foto: Matti Bernitz / Discovery Vis mer
Publisert

I flere uker har nordmenn fulgt de som kjemper om å bli Norges tøffeste kjendis på sin ferd gjennom det ganske land. Nå befinner deltakerne seg på Ullensvang, rett nord for Folgefonna.

I søndagens episode manøvrer deltakerne seg gjennom en stafettetappe, hvor de må bruke blant annet SUP-brett og sykler. Etter en ganske jevn etappe, er det til slutt lag Nordkapp som krysser målstreken først - og lag Lindesnes må nok en gang ut i merkekonkurranse.

I merkekonkurransen blir deltakerne utfordret i «Kims lek», hvor de to dårligste - Trine Lise Olsen (46) og Ida Njåtun (31) - møtes i en avgjørende utslagskonkurranse.

I merkekonkurransen handler det om å bevare roen, og det er til slutt Njåtun som går seirende ut og dermed er sikret en plass videre i programmet.

KLARE: 10 nye kjendiser er klare for en ny sesong av «71 grader nord kjendis». Reporter/klipp: Thea Hope. Video: Anna Celine Hanisch/ Rød løper Vis mer

- Hadde ikke sjans

Olsen ble andre deltaker til å ryke ut fra årets «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis».

- Det var forferdelig å ryke på huskelek når man har klamret seg fast i ei bro, og gått og svømt i 15 timer - også er det en forbanna huskelek jeg skal ryke ut på, sier Olsen om merkekonkurransen til Dagbladet.

Hun har heller ikke spesielt mye til overs for selve utslagskonkurransen.

- Den kan bare reise til helvete. Jeg så Rasmus Wold røk på den i fjor og tenkte at «dette hadde jeg klikka på og jeg hadde aldri fått det til», så da jeg så at det var den vi skulle konkurrere i også tenkte jeg bare «helvete».

På TV-skjermen ser det ut til at de to deltakerne konkurrerer i lang, lang tid - da de måtte være svært presise i siste del - og komikeren kan bekrefte at det også føltes lenge i det virkelige liv.

LAG LINDESNES: Trine Lise Olsen og hennes lag på SUP-brett under stafttetappen. Foto: Matti Bernitz / Discovery
LAG LINDESNES: Trine Lise Olsen og hennes lag på SUP-brett under stafttetappen. Foto: Matti Bernitz / Discovery Vis mer

- Det føltes som en evighet. Jeg var bare sånn «bli ferdig Ida, så jeg kan dra hjem». Jeg hadde så å si gitt opp fordi jeg innså at jeg ikke hadde sjans, men jeg ville ikke gi meg heller for det kunne jo skje et mirakel.

- Jeg hater å gjøre ting jeg er dårlig i, så når det er ting jeg ikke mestrer faller jeg helt ut.

Til tross for at hun, ifølge seg selv, var den i dårligst fysisk form på sitt lag, synes hun den måten hun røk ut på var ekstremt irriterende.

SJOKK: Da vi torsdag kveld var på premieren til «71 grader nord kjendis», får vi vite at dronning Elizabeth er død. Slik reagerte kjendisene. Reporter: Thea Hope. Video: Klaus Fjellro/Rød Løper Vis mer

- En reise i ydmykelse

I likhet med Fetisha Williams (29), som røk ut i forrige uke, har heller ikke hun sett noen av episodene hittil - og det er den en grunn til.

- Hele opplevelsen var jo på en måte en reise i ydmykelse for min del. Fra å ikke ha bukse som passer og å gå bukseløs, til være dårligst fysisk på laget og hele tida ligge bakpå - det var ganske tøft.

- Men jeg angrer ikke, jeg hadde sagt ja igjen med en gang. Jeg elsket å være med folkene, og da vi var på camp og å sove i telt. Det var et eventyr å få være med på. Og alt det vi fikk gjøre - fly i helikopter og sove i telt på Folgefonna - ting folk betaler masse for å oppleve.

Det verste med at hun måtte reise hjem var savnet etter de andre deltakerne, samt at hun kjente på en enorm «FOMO» - altså fear of missing out på godt norsk.

SVINGE SEG: Den relativt nysingle komikeren Trine Lise Olsen ankom rød løper med 71 grader nord-vennene Fetisha Williams og Silje «Bendik» Halstensen. Men noen «hot girl summer» har hun ingen planer om! Video: Rød Løper Vis mer

- Det var helt grusomt å ikke være der. Man blir veldig nærme når man er redd for livet sitt hver dag - og det er så sinnssykt og absurd å ha vært med på. Man aner ikke hva man går til, men det var helt rått, forteller Olsen avslutningsvis.

LES OGSÅ: Krisemøter om tittelen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer