Reality Awards:

- En perfekt reality-programleder

Triana Iglesias vant juryens ærespris.

VINNER: Triana Iglesias er Årets programleder. Foto: Espen Solli / Se og Hør
VINNER: Triana Iglesias er Årets programleder. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

FORNEBU (Se og Hør): Fredag kveld foregår et celebert selskap av de sjeldne, når Norges aller første Reality Awards prisgir bransjen som har gitt folket minnerike TV-øyeblikk i flere år.

Flere av publikumsprisene er delt ut, og det var knyttet stor spenning til hvem som skulle stå igjen som vinner da juryen presenterte «Juryens ærespris».

FØLELSER: Triana Iglesias legger ikke skjul på følelsene sine etter at hun vant «Årets ærespris» under Reality Awards 2022. Video: Dagbladet TV / Rød Løper Vis mer

Juryen annonserte at det er den mangeårige programlederen Triana Iglesias (40) som nå kan smykke seg med æresutmerkelsen.

- Hun har vært et medmenneske, sier Jan Thomas fra scenen.

Jurymedlem Bjørn Asgeirsson, som er redaksjonell leder for Discovery+, sier følgende til Se og Hør:

- Triana har blitt en institusjon i seg selv, både for seerne og deltakerne, som etter hvert har vokst opp med henne. Tenk, deltakerne som er med nå gikk på barneskole da hun startet som programleder.

Gråt på scenen

- Det her ble litt mye for meg, jeg bare griner, sier en tydelig rørt Triana fra scenen.

ROMANSE: Linni Meister og Morten Rognstad kliner til på direkten etter å ha vunnet prisen for årets romanse under Reality Awards 2022. Video: Dagbladet TV / Rød Løper Vis mer

- Nå er jeg veldig emosjonell, jeg kjenner at det her var veldig mye. Tusen tusen takk, jeg er veldig takknemlig.

Videre takker prisvinneren alle hun har jobbet med fra scenen, og roser programmet hun har vært programleder for i femten sesonger.

- «Paradise hotel» har faktisk sparka ned dører for veldig mye annen reality og jeg er veldig glad jeg fikk være med på reisen.

Videre takker hun familie, venner og mannen sin Mika for at de har «latt henne holde på», og er tydelig rørt og beæret over prisen hun har fått i hendene.

Det er en tårevåt Iglesias som møter Se og Hørs reporter da hun gikk ned fra scenen.

- Jeg trodde det var en dårlig spøk når de var oppe på scenen og ropte ut navnet mitt, jeg bare «jeg skjønte ikke den spøken, men det var ikke noe morsom», sier hun og ler litt.

REALITY AWARDS: Vi snakker med kjendisene på den røde løperen. Video: Rød Løper. Vis mer

Triana har vært å se på skjermen i mange år, og hun forteller at hun er veldig takknemlig over jobben hun har.

- Det har vært en reise, og jeg håper jeg får være med på reisen i flere år til.

Skjermdebut som 13 åring

Hennes TV-debut startet som 13-åring i 1995. Da dukket hun opp i NRK-programmet «Midt i smørøyet».

REALITY AWARDS: David Eriksen blir rørt under prisutdeling på årets Reality Awards. Video: Rød Løper. Reporter: Thea Hope. Vis mer

Siden den gang har hun hatt flere ulike roller på skjermene. Hun fikk vist seg som skuespiller i serien «Venner og fiender» i 1998, før hun var reporter for «The Voice TV Norge» i 2006, og deltaker i realityprogrammet «Praksisjobben» som gikk på Viasat 4 i 2008.

Deretter har hun ledet «Paradise Hotel» fra 2009-2021, en rolle hun ble nominert til publikumsprisen for under gullruten i 2018.

40-åringen har gjennom 16 sesonger ledet realityprogrammet «Paradise Hotel» med stødig hånd, før hun ga stafettpinnen videre til Andreas «TIX» Haukeland (29), som debuterte i programlederrollen i årets sesong.

- En perfekt realityprogramleder

Iglesias har vært realityprogrammets ansikt utad i en årrekke, og ledet programmet selv etter at hun ble mor til datteren Una (1), som hun har sammen med den finske rapperen Mikael Gabriel (32).

- Jeg trodde det skulle være med mer blandede følelser jeg forlater «Paradise Hotel», men jeg er ganske klar for å gå videre. For meg er dette en ny syklus, uttalte hun til VG da den nye arvtakeren ble offentliggjort i februar 2022.

REALITY AWARDS: Helene Hima avslører sivilstatus på rød løper. Video: Rød Løper. Vis mer

Juryen består av Bjørn Asgeirsson (Discovery), Vegard Norman (TV 2), Marius Rønnkleiv (Viaplay) og Håvard Prytz (Mastiff). De sier til Se og Hør at Iglesias er den perfekte reality-programlederen;

- For mange av oss ble det et vendepunkt da Triana reagerte ektefølt på mobbing på hotellet. Etter det har hun vært en programleder som viser ekte engasjement samtidig som hun leder programmet med stødig hånd. Hun er en perfekt Reality-programleder.

Reality Awards arrangeres i regi av Se og Hør, som eies av Aller media

LES OGSÅ: Røper detaljer om forholdet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer