Johnny Depp & Amber Heard

- En overgriper i denne rettssalen

Siste dag i retten for Depp og Heard.

SISTE DAG: Rettssaken mellom eksparet Johnny Depp og Amber Heard går mot slutten. Foto: Michael Reynolds / POOL / AFP / NTB
SISTE DAG: Rettssaken mellom eksparet Johnny Depp og Amber Heard går mot slutten. Foto: Michael Reynolds / POOL / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rettssaken mellom eksparet Johnny Depp og Amber Heard går mot slutten. Fredag skal stjernenes advokater legge frem sine sluttprosedyrer etter flere uker med intense vitneforklaringer og bevisføring.

Depp saksøker Heard for injurier for 50 millioner dollar i forbindelse med Washington Post-spalten: «Jeg talte opp mot seksuell vold - og møtte kulturens vrede. Det må endres».

REAGERER: Tusenvis av brukere på sosiale medier reagerer på Amber Heards reaksjon. Vis mer

Heard nevnte ikke Depp ved navn i artikkelen, men advokatene hans har i retten hevdet at det er klart det handler om ham.

Heard saksøker også Depp for 100 millioner dollar på grunn av uttalelser fra Adam Waldman, en advokat for Johnny Depp, som ble sitert i Mail Online-artikler i 2020.

Dommer Penney Azcarate innledet dagen med å forklare problemstillinger som juryen må vurdere når de foretar sine evalueringer i saken.

- Gi ham livet tilbake

Advokat Camille Vazquez presenterer Depps sluttprosedyre overfor juryen.

VITNER: Rettssaken mellom Johnny Depp og Amber Heard har på ingen måte gått ubemerket hen, og flere av øyeblikkene vil huskes. Som dette. Reporter: Bjørge Dahle Johansen Vis mer

- Vi ber deg om å gi Mr. Depp livet tilbake ved å fortelle verden at Mr. Depp ikke er den overgriperen Ms. Heard sa han er, og holde Ms. Heard ansvarlig for hennes løgner, sier Vazquez i retten

- Det som står på spill i denne rettssaken er en manns gode navn, og mer enn det. Det som står på spill i denne rettssaken er en manns liv. Livet han mistet da han ble anklaget for en avskyelig forbrytelse, og livet han kunne leve når han endelig blir rettferdiggjort, fortsetter hun.

VITNET: Kate Moss vitnet i rettssaken mellom Johnny Depp og Amber Heard. Video: Reuters Vis mer

Vazquez refererer også tilbake til tidligere vitnesforklaringer.

- Det er en overgriper i denne rettssalen, men det er ikke Mr. Depp. Og det er et offer for overgrep i hjemmet i denne rettssalen, men det er ikke Mrs. Heard, sier Vazquez.

Hun understreker også at bevismaterialet i saken viser at Heard er overgriperen, og at Depp er offeret. Ifølge advokaten opplevde Depp «vedvarende verbale, fysiske og følelsesmessige overgrep» i forholdet med Heard.

Lydopptak

Blant de viktigste bevisene er lydopptakene av Heard og Depp der førstnevnte innrømmer overgrep. Disse videoene spilles av under sluttprosedyren.

«Jeg beklager at jeg slo deg ... jeg reagerte bare som respons på foten min», sier Heard i et av lydopptakene.

VITNE: Da et kjent navn dukket opp, brøt det ut full «jubel» blant Johnny Depps advokater. Vis mer

«Jeg slo deg ikke for faen. Jeg klappet til deg... du har det bra... du er en jævla baby... Jeg startet en fysisk kamp», sier hun i et annet opptak.

Vazquez oppfordrer juryen til å tenke nøye gjennom hva lydopptakene sier, og at de skal forestille seg at Depp sa dette til Heard.

Advokaten gjentar også det hun sa i åpningsprosedyren om at denne rettssaken er en «forestilling» for Heard - «Livets rolle».

- #MeToo uten noe #MeToo

Advokat Ben Chew fortsetter Depps sluttprosedyre overfor juryen. Han påminner juryen om at Depp var sammen med Vanessa Paradis i 14 år før han ble sammen med Heard. Paradis og Depp deler også to barn.

- Før Amber Heard hevdet ingen kvinne at Depp var voldelig, i løpet av hans 58 år. Og siden Heard kom med den falske påstanden, har ingen kvinne stått frem heller. Det er #MeToo uten noe #MeToo, sier advokaten.

TÅRER: Amber Heard tok til tårene da hun ble bedt om å beskrive starten av forholdet med eksmannen Johnny Depp. Vis mer

Det er kjent at skuespilleren har slitt med rusproblem, noe som Chew trekker frem i sluttprosedyren. Han legger til at Depp har innrømmet disse problemene, og at han ikke har lagt skjul på dette under rettssaken.

- For Depp har saken aldri handlet om pengene. Det er omdømmet hans det handler om, sier advokaten.

Chew vektlegger at det må kjempes for sannheten overfor Depps barn, Lily-Rose og Jack.

- Depps navn vil bli knyttet til disse grufulle og falske påstandene for alltid, men denne saken handler om å fortelle deg historien hans og sannheten om hva som egentlig skjedde, sier advokaten.

- Vi ber deg om å gi ham navnet hans, ryktet og karrieren tilbake, sier Chew avslutningsvis.

- Global ydmykelse

Ben Rottenborn er først ut fra Amber Heards juridiske team. Han innleder sluttinnlegget med å spørre juryen om budskapet som Depp og advokatene fremmer.

REISER SEG: Johnny Depp fortsetter sin forklaring i rettssaken hvor han har saksøkt ekskona, Amber Heard, for ærekrenkelse. Video: Reuters. Vis mer

- Til alle offer for vold i hjemmet overalt - hvis ikke du tok bilder, skjedde det ikke, sier advokaten til Depps juridiske team som tidligere har omtalt Heards manglende voldsbevis.

- I Depps verden forlater du ikke Depp. Og hvis du gjør det, vil han starte en kampanje for global ydmykelse mot deg. En svertekampanje, fortsetter han.

Rottenborn hevder at Depps juridiske team prøver å gjøre juryen medskyldig i å ødelegge Heards karriere og liv.

- Han vil gjøre alt han kan for å ødelegge livet ditt, for å ødelegge karrieren din, sier Rottenborn videre.

- Tre setninger avgjør saken

Advokten sier også at det er tre setninger som kan avgjøre utfallet av saken. Han tar opp de tre angivelig ærekrenkende uttalelsene i Heards artikkel, som retten også hørte fra Depps team tidligere i dag.

HEARD/DEPP: Internett blir fylt med innhold fra rettssaken mellom det tidligere ekteparet Johnny Depp og Amber Heard, men nå dukker det også opp videoer av ting som ikke har funnet sted i rettssalen. Video: Tiktok: @tomvamp Vis mer

De tre setningene er:

- Så for to år siden ble jeg en offentlig person som representerte overgrep i hjemmet, og jeg kjente hele kraften av vår kulturs vrede for kvinner som uttaler seg.

- Jeg hadde det sjeldne utsiktspunktet å se, i sanntid, hvordan institusjoner beskytter menn anklaget for overgrep.

- Jeg talte opp mot seksuell vold – og møtte kulturens vrede. Det må endres.

Den siste setningen viser til tittelen på Washington Post-spalten som Heard ikke skrev.

Rottenborn sier at disse tre uttalelsene må være falske for at Depp skal vinne saken.

«Tissue gate»: Flere har reagert på hva Amber Heard gjorde med servietten under rettssaken mot Johnny Depp. Video: Reuters/Twitter. Reporter: Håvard T-L Knutsen Vis mer

- Ignorerer Depps mange feil

Han henviser også til eksparets terapaut som sa at paret hadde deltatt i «gjensidige overgrep»

- De prøver å lure deg til å tro at Amber må være perfekt for å vinne, samtidig som de ignorerer Depps mange feil, sier Rottenborn.

- Men ikke fall for det trikset. Amber er ikke perfekt, det er ingen av oss. Hun har aldri utgitt seg for å være det. Og det er ikke det du blir bedt om å bestemme, fortsetter han.

Rottenborn trekker også frem «Hicksville»-hendelsen der paret oppholdt seg under en camping-tur. Advokaten sier at Depp «ødela» traileren de bodde i, og gjorde en såkalt «hulromssøk» der han misbrukte henne seksuelt.

Rottenborn spør også jurymedlemmene om Depp virkelig kan bevise at han aldri har vært voldelig.

Advokaten gjentar også bevismaterialet fra da Depp mistet en del av fingeren under en tur til Australia i 2015. Han gjenforteller også Heards vitnesforklaring om da hun ble penetrert med en spritflaske.

- Holde ham juridisk ansvarlig

Elaine Bredehoft fra Heards juridiske team overtar nå sluttinnlegget. Hun ber juryen om å holde Depp ansvarlig for sine handlinger.

- Vi ber deg om å få ham til å ta ansvar. Å holde ham juridisk ansvarlig for sine handlinger. Og for å kompensere Amber fullt ut og rettferdig for det han har gjort ved å lage dette konseptet «hoax», sier Bredehoft, og legger til at rettssaken har gjort til livet til Heard til «rene helvete».

LES OGSÅ: - Kunne vært et blodbad

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer