TRIST: Peter Peters avslører at han fortsatt har vondt etter å ha sendt Elin Gaustad ut av "X Factor".  Foto: TV 2
TRIST: Peter Peters avslører at han fortsatt har vondt etter å ha sendt Elin Gaustad ut av "X Factor". Foto: TV 2Vis mer

- En monsterkjip ting å gjøre

X Factor-dommeren har fortsatt vondt etter den omdiskuterte exiten.

Se videointervjuet med Peter Peters og Rikke Lie nederst i saken!

HELLERUDSLETTA (SEHER.NO): Fredag gikk den første finalerunden i høstens "X factor" av stabelen, og det var power metal-guttene i "Reaching Horizons" som måtte ta den tunge veien ut av konkurransen.

Bedre gikk det derimot med Rikke Lie (23), som har fått svært mye oppmerksomhet den siste uka. Først og fremst fra illsinte TV-seere som mener at hun under dommercampen stjal plassen til seermagneten og Eide-jenta Elin Gaustad.

- Jeg hadde faktisk trodd at jeg ikke skulle gå videre i dag, men heldigvis gjorde jeg jo til slutt det. Etter det med Elin fikk jeg så mange negative tilbakemeldinger, og da begynner man til slutt å tro litt på det selv. Får man én negativ kommentar, da er det nettopp det man tenker på, sier Rikke til Seher.no.

- Men tror du ikke at all oppmerksomheten også har ført til at du har fått litt ekstra med stemmer fra folket?

- Negativ oppmerksomhet er vel aldri bra. Men jeg er glad for at det går bra med Elin da, hun har jo fått platekontrakt og greier. Så jeg jubler, dét ble jeg utrolig glad for, mener den blide Ålesund-jenta.

Peter Peters er mannen som har ansvaret for "Under 25"-kategorien, og med andre ord den som ga Elin Gaustad den triste beskjeden. Midt under intervjuet med Rikke kommer "X Factor"-dommeren - passende nok - inn foran kamera for å klemme sin "elev" og ønske henne vel overstått.

- Du vet jo at jeg synes hun er én av de fire beste i hele konkurransen. Jeg har tatt henne med til finalen, og nå viste hun hvorfor hun er her også. Hun rocka skitten! jubler Peters, som er glad for at Elin-saken har vekket såpass mye oppmerksomhet rundt om i norges land.

- Det synes jeg er helt fantastisk. Fordi engasjement rundt det vi holder på med - det er jo det vi vil! Det som er så fint er at vi hadde en flott deltager med oss som heter Elin. Hun endte opp i min gruppe. Og da jeg komn til dommercamp, da hadde jeg fire plasser i finalen. De plassene gikk til de fire som står på scenen her i dag, og det var helt riktig vurdert. 

- Har du aldri angret på avgjørelsen du tok? 

- Det var en monsterkjip ting å gjøre. Det var den mest emosjonelle saken jeg måtte gjøre gjennom hele konkurransen, fordi hun var så nære med den femteplassen. Men for meg var alle de fire plassene tatt. Om jeg angret i forhold til at jeg heller skulle hatt henne der, så er svaret nei. Men at det gjorde vondt og ennå gjør det - det gjør det. Det tok på, innrømmer han.

Etter å ha røket ut i det som er TV 2s største underholdningssatsning noensinne, var Jan Fredrik karlsen raskt ute med å gi henne platekontrakt - på TV 2 eget talkshow, "Senkveld". Det har Peter Peters ingen problemer med.

- Det er helt fantastisk. Det sier noe om mulighetene ved å være med i X factor.

- Er Rikke den beste av dine fire?

- Du vet, når man har barn, da kan man ikke favorisere noen av dem. Jeg er kjempestolt av alle fire, jeg synes de leverte dritbra, og jeg vet også at alle fire har mye å gå på. Rikke har vist oss bare bittelitt av det som bor i henne, og nå har vi en lang sesong fram til finalen - der hun skal stå. Nå skal vi vise litt mer uke for uke, sier han til Seher.no.

"X Factor"-finalene ser du på TV 2 fredager kl 20.00.

Har du et tips om deltakerne? Tips oss på
seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Dette bildet forteller det meste

Se videointervjuet med Peter Peters og Rikke Lie her:[obj:media:8086]