- En mester til å vri og vende på ting

Men Thomas Giertsen tar selvkritikk for arbeidspress og rot med kontrakter.

I RETTEN: Thomas Giertsen har hatt flere møter i retten denne uken, etter at en tidligere regnskapsmedarbeider i firmaet Feelgood Scene Film og TV har anmeldt ham for usaklig oppsigelse. Foto: STELLA PICTURES
I RETTEN: Thomas Giertsen har hatt flere møter i retten denne uken, etter at en tidligere regnskapsmedarbeider i firmaet Feelgood Scene Film og TV har anmeldt ham for usaklig oppsigelse. Foto: STELLA PICTURES Vis mer
SEHER.NO:  Denne uken har komikerstjernen Thomas Giertsen hatt flere møter i retten, etter at en tidligere regnskapsmedarbeider i hans firma Feelgood Scene Film og TV har anmeldt ham for usaklig oppsigelse.

I tirsdagens VG stod det at saksøkeren Marit Egeland hevder at Giertsen skylder henne feriepenger, overtidspenger, dekning av mobilregninger og ubetalt lønn på 235.000 kroner, i tillegg til at han skal ha avskjediget henne etter at hun ble syk i fjor høst.

- Jeg fikk klar beskjed om at det ikke var plass til syke mennesker i Feelgood. Det var heller ikke plass til folk som bare jobber ni til fire. Om det ikke gikk, fikk jeg heller gå et annet sted, jeg skulle få en god attest, sa hun til avisen.

I tillegg til ubetalt lønn, krever hun 150.000 kroner i oppreisning for usaklig oppsigelse og helseproblemer som følge av urimelig arbeidspress.

Giertsen og Feelgood er ikke enige i Egelands krav, og stiller et motkrav på 102.000 kroner, skriver Dagbladet.

Under onsdagens rettsmøte innrømmet imidlertid Giertsen at det har vært arbeidspress og rot med kontraktene i selskapet.

- Vi kunne helt sikkert hatt kontrakter som kunne, og burde, vært annerledes, sa han i retten.

Komistjernen tok også selvkritikk for at Egelands arbeidskontrakt aldri ble undertegnet.

- Det skulle ha blitt gjort umiddelbart. Det tar jeg ansvar for. Jeg skulle skåret gjennom og fått den signert av begge parter, sa han, og innrømmet også at arbeidspresset til Egeland var stort: 

- Det var opp til Egeland å disponere tiden. Men jeg ser at det var et visst arbeidspress. 

Også Egeland fikk mulighet til å legge fram sin side av saken onsdag, og ifølge Dagbladet kom hun med følgende uttalelse om sin tidligere arbeidsgiver:

- Han er en mester til å vri og vende på ting.

«Torsdag kveld fra Nydalen» er blant programmene som produseres av Giertsens selskap, og to av stjernene fra showet - Henriette Steenstrup og Else Kåss Furuseth, kommer nå med støtte til komistjernen og sier at de ikke kjenner seg igjen i Egelands kritikk av sin tidligere arbeidsgiver.

- Jeg har et utmerket forhold til Thomas Giertsen som arbeidsgiver og opplever ham som en ekstremt god støtte, både profesjonelt og menneskelig, i arbeidet vårt, sier Steenstrup til Dagbladet.

Rettssaken fortsetter i Oslo tingrett torsdag.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: - Saksøkes av tidligere ansatt