«Maskorama» og finale:

- En må ta av seg masken halvveis

Tre masker skal falle lørdag. Slik blir sendingen.

FINALEKLARE: «Trollet», «Elgen» og «Vikingen» fikk finalebilletter lørdag, mens «Ravnen» viste seg å være Anne Rimmen. Foto: Julia Naglestad/NRK
FINALEKLARE: «Trollet», «Elgen» og «Vikingen» fikk finalebilletter lørdag, mens «Ravnen» viste seg å være Anne Rimmen. Foto: Julia Naglestad/NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Over en million tv-seere har latt seg overraske, irritere, forvirre og begeistre de siste lørdagene under NRK-suksessen «Maskorama».

Én etter én har maskene falt, og kjendisene har måttet avsløre sin identitet på direktesendt tv. Forrige lørdag var det Anne Rimmen (39) som måtte frem i lyset, og «Ravnen» var derfor en fjærlengde unna å komme i finalen.

LUR: dagbladets reporter spurte Anne Rimmen om Maskorama for flere uker siden. Slik lurte hun seg unna. Reporter: Anniken Aronsen. Foto: Kine Falch / Dagbladet TV / Rød Løper. Vis mer

Det ble imidlertid «Elgen», «Trollet» og «Vikingen» som må hegne om identiteten sin en uke til. Lørdag skal de imidlertid alle avsløres.

Pressekontakt i NRK, Tonje Bergmo, forteller til Se og Hør at det vil bli både en finale og en superfinale.

- En av de tre må nemlig ta av seg masken allerede halvveis, røper hun.

Å komme helt til topps i programmet har imidlertid ingen skjulte fordeler.

- Det er ingen premie til vinneren. Annet enn heder, ære og publikums gunst, forklarer Bergmo.

BLE OVERRASKET: Dommerne klarte ikke å gjette hvem som skjulte seg i «puddelen» under «Maskorama». Video: NRK Vis mer

Overraskelser

Produsent for suksessprogrammet, Kim Strømstad, er forholdsvis hemmelighetsfull når det kommer til hvordan finalen vil utspille seg. Imidlertid kan han avsløre at det godt kan hende at tv-seerne vil få et gjensyn med de utslåtte deltakerne på lørdag.

Til Se og Hør kan han også fortelle at det er planlagt andre grep enn vi har fått se tidligere i programmet.

- Det er jo «Maskorama», så vi har noen små overraskelser, sier han hemmelighetsfull.

Strømstad ønsker imidlertid ikke å gi noen større hint om hva som ligger i disse overraskelsene.

I likhet med forrige lørdag skal de tre finalistene fremføre to låter hver, men det vil ikke bli noen repriser fra tidligere i sesongen.

«MASKORAMA»: Det er ikke bare i Norge «Maskorama» er populært. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

- Vi får helt nye og kjempekule opptredener denne uken også, forsikrer produsenten i Fremantle.

Hvilke låter de maskerte kjendisene skal synge, offentliggjøres senere denne uken.

Rekord på rekord

«Maskorama» er basert på et sørkoreansk konsept. I sitt fødeland har konseptet blitt kjempestort, og det har med årene vokst seg til andre land.

I USA er konseptet særlig populært, og gjennom sesongene har stjerner som Chaka Khan, Paul Anka og Wendy Williams vært gjemt bak maskene.

Det skulle vise seg å slå an også her til lands. Semifinalen ble sett av over en million mennesker, og hadde en markedsandel på hele 71,2 prosent.

«MASKORAMA»: I «Maskorama» fikk vi svaret på hvem som gjemte seg inni «Gaupa». Video: NRK Vis mer

- Det er helt fantastisk med enda en rekord. Tallene taler jo i stor grad for seg selv, dette er noe som fenger. Det er tall på høyde med den nasjonale finalen av Melodi Grand Prix, sa medieanalytiker i NRK, Marcus Fredheim.

LES OGSÅ: Dette visste du ikke

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer