DØDE I NATT: Hjallis døde på Ullevål sykehus, etter å ha falt i sitt eget hjem i Tønsberg. Foto: NTB scanpix
DØDE I NATT: Hjallis døde på Ullevål sykehus, etter å ha falt i sitt eget hjem i Tønsberg. Foto: NTB scanpixVis mer

- En legende har gått bort

«Hjallis» er død. Skøytekongen ble 90 år gammel.

SEOGHØR.NO: Den tidligere skøytestjernen Hjalmar Johan «Hjallis» Andersen døde i natt.

Andersen døde på Ullevål sykehus etter et dramatisk fall i sitt eget hjem. Skøytekongens venn, Tom A. Schanke, bekrefter dødsfallet i en melding ifølge VG.

«Kong Glad døde i natt onsdag 27.03. på Ullevaal Sykehus etter et ganske dramatisk fall hjemme i Tønsberg på mandag. Trøsten får være at når hele Norges «Hjallis» gikk sin siste runde ble den rask og smertefri, og i nærvær av hans nærmeste familie.», skriver Schanke.

Til VG Nett minnes «Hjallis» på følgende måte av tidligere skøyteløper Ådne Søndrål:

- Han er kanskje den største idrettspersonligheten gjennom historien her i landet. Han var en fantastisk skøyteløper, men personligheten var vel så stor - om ikke større, sier han til nettstedet.

Andersen er en av landets mest populære idrettsutøvere gjennom tidene. I byene Oslo, Hamar og Trondheim er det reist statuer av ham.

Flere kjendiser minnes Hjalmar Andersen på Twitter.

«Ein legende har gått bort. Hjalmar «Hjallis» Andersen var ein av våre aller største idrettsutøvarar nokon sinne. Kvil i fred, Hjallis.» skriver kulturminister Hadia Tajik.

«En legende har forlatt oss. Hjallis var en strålende idrettsmann og en strålende person. RIP», skriver tidligere fotballproff Mini Jacobsen.

«Har aldri angret på at jeg gikk/ble båret fra Sandviken til Myravatnet for å se Hjallis i levende live lenge før vi visste hva fjernsyn var.» skriver TV 2s Davy Wathne.

«Hjallis» rakk akkurat å bli 90 år gammel. Han fylte år 12. mars.

LES OGSÅ:
- En liten sensasjon