MGP:

- En lærepenge

Tix takker det norske folk for tilliten. Han ber nå musikkanmeldere ta MGP-seieren som en lærepenge.

SEIER: Her tar Anderas «TIX» Haukeland seieren i Melodi Grand Prix. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Andreas Haukeland, bedre kjent som Tix, har vunnet Melodi Grand Prix og skal representere Norge i den internasjonale finalen.

- Akkurat nå er jeg er litt satt ut. Jeg klarte ikke slutte å gråte. Det føles stort å få denne tilliten av den norske folk. Jeg er samtidig livredd, for jeg har lyst til å representere Norge godt, sier Haukeland til Se og Hør.

Tix var med sin selvskrevne låt «Ut av mørket» allerede på forhånd pekt ut som en av storfavorittene til å nå helt til topps. Låten handler om psykisk helse, og for noen uker siden snakket han ut på Lindmo om sine tunge tider.

- Hvordan skal du vinne i Rotterdam?

- Oi. Den tror jeg at må tygge litt på, svarer Haukeland.

En lærepenge

Haukeland var tydelig rørt da han vant mot Keiino i gullduellen.

- Norge. Jeg har lenge følt meg som den stygge andungen. Det viser seg at en dag så blir den stygge andungen en svane. Jeg håper at alle dere stygge andunger der hjemme – en dag vil alle se der som svaner, sier en tårevåt Haukeland.

Det er derimot ingen hemmelighet at Haukeland ikke er en anmelder-favoritt. Hans MGP-låt ble slaktet av musikkanmeldere over hele landet. Av Dagbladet fikk låta terningkast én.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.