«Squid Game: The Challenge»:

- En krigssone

Netflix hevder at de harde påstandene er usanne.

RASER: «Squid Game» har blitt ny realityserie. Foto: Splash News/NTB
RASER: «Squid Game» har blitt ny realityserie. Foto: Splash News/NTB Vis mer
Publisert

I 2021 hadde den koreanske Netflix-serien «Squid Game» premiere. Serien ble raskt en suksess verden over.

I serien møter vi mennesker i vanskelige situasjoner som får muligheten til å delta i diverse barndomsleker. Deltar de får de sjansen til å vinne i underkant av 45,6 milliarder won, noe som tilsvarer ca. 328 millioner norske kroner. Deltakelsen kan imidlertid få dødelige konsekvenser.

Suksess-konseptet har nå blitt realityserie. Det er fortsatt ikke kjent når «Squid Game: The Challenge» har premiere.

Nå snakker flere deltakere ut om de «forferdelige» forholdene under innspillingen av serien - noe Netflix benekter.

Variety omtalte saken først.

NY TRAILER: Her er teaser traileren til sesong to av den populære Netflix-serien Squid Game Vis mer

- Umenneskelig

Til å delta inviterte Netflix 456 håpefulle deltakere, som skulle konkurrere om en pengepremie på hele 46 millioner norske kroner. Innspillingen fant sted i Bedford, Storbritannia.

I januar beskrev derimot en deltaker opplevelsen som en kald «krigssone», overfor The Sun.

I etterkant av The Suns artikkel var Netflix, sammen med produksjonsselskapene Studio Lambert og The Garden, raskt ute med avfeie deltakerens opplevelse.

I uttalelsen hevdet selskapene at «de virkelig brydde seg om helsen og sikkerheten til rollebesetningen og de ansatte». De erkjente at det var kaldt på settet - men at dette var noe deltakerne var forberedt på.

Til Variety forteller tre deltakere at de aldri fikk beskjed om at de skulle gå gjennom slike fysiske påkjennelser.

DELTE OPPTAK: En mann skal være dømt til døden for å ha solgt USB-minnepenner med sørkoreanske Netflix-serien «Squid Game». Video: Storyblock/Netflix. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

- Hvis de hadde fortalt oss at det kom til å bli så kaldt, ville ingen ha gjennomført det, sier en deltaker overfor nettstedet, mens en annen legger til:

- Forholdene var helt umenneskelige og hadde ingenting med spillet å gjøre.

Første dag skal deltakerne ha møtt opp i de grønne «Squid Game»- dressene som blir brukt i dramaserien. På dette tidspunktet fikk deltakerne lov til å ha på jakkene sine - som produksjonen hadde bedt dem om å pakke med seg. De fikk også utdelt hånd- og fotvarmere, og superundertøy.

I det lekene startet endret derimot stemningen seg. Både jakker og hånd- og fotvarmere ble fjernet, ifølge kilder til Variety.

Overfor nettstedet forteller deltakerne at de ble fortalt at selve spillet ville ta omtrent to timer å filme, men at det endte opp med å vare i sju timer.

SNAKKIS: Akkurat nå er det én serie alle snakker om; «Squid Game». Serien troner på toppen over den mest strømmede serien i verden, og det uten grunn. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Videre avslører de at en rekke deltakere skal ha kollapset under innspillingen.

Overfor Variety forteller en annen deltaker at hun ble rasende etter at hun så Netflix sin uttalelse om innspillingen. Hun forteller at hun aldri har vært så kald over en så lang periode før.

Svarer på påstandene

I en ny uttalelse fredag, kort tid etter Variety sin sak ble publisert, sto Netflix og produksjonsselskapene fortsatt fast på at alle forholdsregler hadde blitt fulgt under innspillingen.

«Vi bryr oss dypt om helsen til rollebesetningen og de ansatte, og kvaliteten på denne serien. Alle påstander om at konkurransen er rigget eller om alvorlig skade på deltakerne er rett og slett usanne», skriver de i uttalelsen og legger til:

«Vi har tatt alle nødvendige sikkerhetstiltak, inkludert oppfølging av deltakerne. En uavhengig dommer har også overvåket hvert eneste spill for å sikre at det er rettferdig for alle».

LES OGSÅ: Ut mot faren etter Meghan-hets

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer