Rød løper på Emmy Awards:

- En kjole der alt gikk galt

TV-stjernene overrasket på motefronten, med varierende hell, under Emmy-utdelingen 2019.

FØRSTE GANG: Billy Porter blir historisk når han vinner beste mannlige skuespiller under nattens Emmy-awards. Video: NTB Scanpix/Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til mandag var det duket for fest i Los Angeles, da den 71. årlige Emmy-utdelingen gikk av stabelen i Microsoft Theater. Utdelingen kan sies å være tv-bransjens Oscar, og samlet stjerner fra de mest populære og omdiskuterte programmene som har vært å se på skjermen i løpet av fjoråret.

«Game of Thrones», «Pose» og «Chernobyl» var blant forhåndsfavorittene i år, og det var knyttet stor spenning til hvilke skuespillere og serieskapere som ville bli belønnet med priser. I tillegg var det knyttet forventninger til hvordan showet ville gå, siden de hadde bestemt seg for å ikke ha programleder i år.

Før en prisutdeling er det imidlertid alltid noe annet som stjeler oppmerksomheten - den røde løperen. Og årets Emmy-nominerte, samt diverse andre stjerner, skuffet ikke det oppmøtte pressekorpset i år.

Unik stil

Igjen kan det sies å ha vært «Pose»-skuespiller Billy Porter (50) som stjal showet. Under Oscar-utdelingen dukket han opp i en gedigen kjole, som han fikk skryt for av eksperter og i sosiale medier. Denne gangen var det en glitrende dress og en asymmetrisk hatt som klarte å imponere både fans og pressen.

Også Se og Hør og Aller Medias skjønnhetsekspert, Cecilie Krogh, lar seg imponere av antrekket:

- Billy Porter dukker opp i kveldens tøffeste og råeste antrekk. For en mann! Det er virkelig godt å se at uansett hvor stilfullt det er med en svart smoking, så er det også for gutta mulig å vinne festen med alternative antrekk. Det krever sin mann å møte opp i glitterdress og en vill asymmetrisk hatt, men Emmy-vinneren fra serien «Pose» kan virkelig det å posere, mener Krogh.

Vis mer

Skjønnhetseksperten kommer også med et generelt råd til alle som ønsker å kle seg i striper:

- Vertikale striper gir en illusjon av høyde. Horisontale striper gir en illusjon om bredde. Bruk det bevisst når du kler deg.

STJAL SHOWET - IGJEN: Billy Porter har på kort tid klart å bli en rød løper-favoritt blant ekspertene. Foto: NTB scanpix
STJAL SHOWET - IGJEN: Billy Porter har på kort tid klart å bli en rød løper-favoritt blant ekspertene. Foto: NTB scanpix Vis mer

Får kjoleslakt

I tillegg fikk «Game of Thrones»-gjengen store mengder oppmerksomhet. Seriens siste sesong ble som kjent sendt tidligere i år, og dette er trolig en av de siste sjansene vi får til å se gjengen samlet. Det er ventet at serien vil stikke av med flere priser, og skuespillerne hadde derfor ikledd seg sin fineste stas natt til mandag.

EMMY: I natt, norsk tid, gikk årets Emmy Awards av stabelen. Etter at skuespillerne hadde gått på den røde løperen, er det spesielt én person alle snakker om. Reporter: Thea Hope. Video: Thea Hope/NTB Scanpix/Rød Løper Vis mer

Relativt nygifte Sophie Turner (23), kjent som Sansa Stark i serien, hadde på seg en silkekjole i en beige sølvfarge, mens Maisie Williams (22), kjent som Arya Stark, gikk for en sort kjole pyntet med glitrende detaljer.

SILKE: Sophie Turner. Foto: NTB scanpix
SILKE: Sophie Turner. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Turner er en blanding mellom en gresk gudinne og en superhelt. Kjolen sitter fantastisk, og det skyldes i stor grad at «Games of Thrones»-stjernen alltid står rakrygget og bærer sine antrekk med en veldig god holdning, sier skjønnhetsekspert Cecilie Krogh, og legger til:

- Håret og sminken er noe vi lett kan ta med oss utenfor den røde løperen. Hvorfor ikke kopiere både hår og sminke til helges festligheter? Lyse toner står i fokus, og det er forfriskende å se en makeup som ikke er tung og hard.

GAME OF THRONES: Denne uka var det «Game of Thrones»-tema på «Paradise Hotel». Da deltaker Erik Sæter fikk tittelen som konge av hotellet, ble lederstilen hans fort sammenlignet med en mindre populær karakter i HBO-serien. Video: Marie Røssland / Programleder: Kine Falch Se hele programmet her: https://youtu.be/rJNtsG3Y0wc Vis mer

Skjønnhetseksperten er derimot ikke like imponert over antrekket til Sophie Turners «Game of Thrones»-kollega Lena Headey (45), og er ikke nådig i sin dom:

- Her er det MYE kjole! Kjolen ønsker å både være kort og lang - samtidig, og det hele blir noe schizofrent. Når mønsteret i tillegg er et fullstendig kaos og det ser ut som om man har presset på flest mulig blomster for å skjule en kjole der alt gikk galt, så ender vi med absolutt ingenting som fungerer, sier Krogh, og avslutter:

- Headey skal ha for at håret står i stil med kjolen, og det minner om grorudpalmen man setter opp ved husarbeid.

SKINTE: Se og Hørs skjønnhetsekspert Cecilie Krogh fikk skryt av Jan Thomas for det frekke kjolevalget. Vis mer

Vår skjønnhetsekspert har også noen råd på lur hvis man ønsker å unngå samme «felle» som Lena Headey.

- La antrekket få frem det beste hos deg. Fokuser på det du ønsker å vise frem, og ton ned det du ikke vil at alle andre skal se. En dyp utringning vil få fokus på øvre del av kroppen. Et lekkert belte vil fremheve midjen. Noen lekre sko vil trekke oppmerksomheten ned mot beina. Vær bevisst! lyder rådet fra Krogh.

FLORALT: Lena Headey. Foto: NTB scanpix
FLORALT: Lena Headey. Foto: NTB scanpix Vis mer
GULL: Nikolaj Coster-Waldau. Foto: NTB scanpix
GULL: Nikolaj Coster-Waldau. Foto: NTB scanpix Vis mer
MOTEIKON: Gwendoline Christie. Foto: NTB scanpix
MOTEIKON: Gwendoline Christie. Foto: NTB scanpix Vis mer
GLITTER: Maisie Williams. Foto: NTB scanpix
GLITTER: Maisie Williams. Foto: NTB scanpix Vis mer
KLASSISK: Emilia Clarke. Foto: NTB scanpix
KLASSISK: Emilia Clarke. Foto: NTB scanpix Vis mer
KLASSISK: Kit Harrington. Foto: NTB scanpix
KLASSISK: Kit Harrington. Foto: NTB scanpix Vis mer

Cecilie Krogh er på den annen side full av lovord om antrekket til den unge «Game of Thrones»-stjernen Maisie Williams. Ifølge Harper's Bazaar samarbeidet skuespillerens kjæreste med designer JW Anderson for å skape antrekket til 22-åringen.

- Wow! Tiden som guttejenta Arya er for lengst glemt - og hun har virkelig blitt dreven på den røde løperen. Antrekket fungerer optimalt, og jeg elsker sølvdetaljene på hoften og skoene. Kjolen er frekk, men likevel tekkelig. Williams har også hevet seg på en av de store høsttrendene; nemlig luggen, sier Krogh.

MED KJÆRESTEN: Maisie Williams med kjæresten Reuben Selby på HBOs Emmy-etterfest i Los Angeles. Foto: Chelsea Lauren/Shutterstock/ NTB scanpix
MED KJÆRESTEN: Maisie Williams med kjæresten Reuben Selby på HBOs Emmy-etterfest i Los Angeles. Foto: Chelsea Lauren/Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer

Undrende

Kendall Jenner fikk også oppmerksomhet på Emmy-utdelingen. Modellen er, som kjent, ikke skuespiller, og på sosiale medier var det flere som stilte spørsmål ved hvorfor hun var til stede. Bilder fra innsida av salen viser imidlertid at hun blir titulert som «presenter» på stolkortet sitt, som tilsier at hun skal dele ut pris.

Antrekket hennes skaper imidlertid overskrifter. Hun dukket opp i en blomstrete kjole, men i stedet for å vise hud, hadde hun på seg en høyhalset og trang latekstopp under.

OVERRASKET: Kendall Jenner. Foto: NTB scanpix
OVERRASKET: Kendall Jenner. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hennes søster, Kim Kardashian, var også til stede. De skulle dele ut pris for beste realityserie, en pris «RuPauls Drag Race» vant.

SORT: Kim Kardashian. Foto: NTB scanpix
SORT: Kim Kardashian. Foto: NTB scanpix Vis mer

Se flere av nattens antrekk her:

LADY IN PINK: Mj Rodriguez. Foto: NTB scanpix
LADY IN PINK: Mj Rodriguez. Foto: NTB scanpix Vis mer
BABY-BLÅTT: Padma Lakshmi. Foto: NTB scanpix
BABY-BLÅTT: Padma Lakshmi. Foto: NTB scanpix Vis mer
PRINSESSE: Brittany Snow. Foto: NTB scanpix
PRINSESSE: Brittany Snow. Foto: NTB scanpix Vis mer
RØDT: Emily Hampshire. Foto: NTB scanpix
RØDT: Emily Hampshire. Foto: NTB scanpix Vis mer
TYLL: Laverne Cox. Foto: NTB scanpix
TYLL: Laverne Cox. Foto: NTB scanpix Vis mer
ROSA: Taraji P. Henson. Foto: NTB scanpix
ROSA: Taraji P. Henson. Foto: NTB scanpix Vis mer
SORT: Naomi Watts. Foto: NTB scanpix
SORT: Naomi Watts. Foto: NTB scanpix Vis mer
FORHÅNDSFAVORITT: Sandra Oh. Foto: NTB scanpix
FORHÅNDSFAVORITT: Sandra Oh. Foto: NTB scanpix Vis mer
PALJETTER: Chrissy Metz. Foto: NTB scanpix
PALJETTER: Chrissy Metz. Foto: NTB scanpix Vis mer
KLASSISK: Viola Davis. Foto: NTB scanpix
KLASSISK: Viola Davis. Foto: NTB scanpix Vis mer
MØNSTER: RuPaul. Foto: NTB scanpix
MØNSTER: RuPaul. Foto: NTB scanpix Vis mer
FLOTT: Sanger Halsey var til stede. Foto: NTB scanpix
FLOTT: Sanger Halsey var til stede. Foto: NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer