Andreas «Tix» Haukeland:

- En kjempefin gjeng

Artisten tilbrakte russetiden med prinsesse Ingrid Alexandra og vennene.

RUSSE-DUO: Andreas Haukeland sto bak russelåten til prinsessen og vennene. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør, Håkon Mosvold Larsen / NTB
RUSSE-DUO: Andreas Haukeland sto bak russelåten til prinsessen og vennene. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør, Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Forrige uke feiret hele landet nasjonaldagen, mens for russen betydde 17. mai slutten på russetiden. Kanskje noe etterlengtet, da feiringen for mange startet allerede en måned tidligere.

En av dem som fikk være med på den storslåtte feiringen sammen med russen, er artist og låtskriver Andreas Haukeland (30) - kanskje bedre kjent som Tix.

Haukeland ble først kjent da han slo seg opp med russelåtene sine, noe han de seneste årene har beveget seg mer vekk fra.

Denne våren ble det derimot kjent at det var nettopp Tix som sto bak låten til russebussen Studio23, hvor ingen ringere enn prinsesse Ingrid Alexandra (19) var en av medlemmene.

Gjennom mai har artisten flittig delt oppdateringer fra «rulling», og fra utsiden kan det nesten ha sett ut som at han var litt russ selv også.

- I mai måned er jeg på hjemmebane. Det har vært veldig kult. I år har jeg fått oppleve russetiden fra innsiden igjen, sier han til Se og Hør.

- Jeg er veldig opptatt av at det er russen sin feiring, men jeg er veldig heldig og priviligert som får lov til å ta en liten del av den. Også er jeg veldig, veldig heldig som får ha en nærhet til kulturen jeg lager musikk for, fordi hvis ikke så hadde det ikke gitt så mye mening å lage sånn musikk lenger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.