- En jente besvimte da hun så meg

«Stjernekamp»-finalist Trine Rein vet hvordan det er å ha hylende jenter etter seg. Hun har opplevd akkurat det - i Japan.

BIG IN JAPAN: Trine Rein har gjort suksess rundt omkring i verden. Bare i Japan har hun solgt flere hundre tusen plater. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
BIG IN JAPAN: Trine Rein har gjort suksess rundt omkring i verden. Bare i Japan har hun solgt flere hundre tusen plater. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Lørdag kveld skal Trine Rein (44) kjempe mot Maria Haukaas Mittet (36) om å bli årets vinner av NRK-konkurransen «Stjernekamp».

GJENNOMBRUDDET: Rein slo gjennom med plata Finders Keepers i 1993. Slik så hun ut på den tiden. Foto: NTB scanpix
GJENNOMBRUDDET: Rein slo gjennom med plata Finders Keepers i 1993. Slik så hun ut på den tiden. Foto: NTB scanpix Vis mer
JENTEFINALE: Lørdag kjemper Maria Haukaas Mittet mot Trine Rein om å vinne årets runde med Stjernekamp. Foto: Tore Skaar/Se og Hør
JENTEFINALE: Lørdag kjemper Maria Haukaas Mittet mot Trine Rein om å vinne årets runde med Stjernekamp. Foto: Tore Skaar/Se og Hør Vis mer
PRISVINNER: I 1994 vant Trine prisen for årets nykommer under Spellemannsprisen. Foto: NTB Scanpix
PRISVINNER: I 1994 vant Trine prisen for årets nykommer under Spellemannsprisen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

For Trine har popkarrieren vært en lang vei, med både oppturer og nedturer. Det hele startet på best tenkelige måte. Debutalbumet «Finders Keepers» kom ut i 1993, og gjorde kjempesuksess.

Overraskende for Trine slo platen aller best an i Japan. Landet har hun senere besøkt flere ganger. Og hysteri har det vært hver gang.

- De snakker ikke engelsk. Bare hyler og skriker og holder hendene for ansiktet. Så kneler de, og legger seg på bakken foran meg. Det er nesten pinlig! har Rein tidligere sagt til VG om Japan-suksessen.

Saken fortsetter under bildet.


Og en gang var det de reneste Justin Bieber-tendenser.

- En jente besvimte da hun så meg. Det er ikke gutta, men jentene som har meg som sitt store idol, sa hun.


Midt i suksessen med «Finders Keepers» opplevde imidlertid artisten en tid som var svært vanskelig. Hun slet med stemmen, og det hele var så ille at hun vurderte å gi seg som musiker.

- Jeg fikk to knuter på stemmebåndet, og fryktet at jeg måtte skrinlegge sangen for godt. Det gikk så langt at jeg for alvor satte meg ned og funderte på hva annet jeg kunne tenke meg å jobbe med. Men en logoped ga meg hjelp til å løsne på knutene, og deretter gikk turen til en sangpedagog som hjalp meg å trene opp stemmen igjen, har hun sagt til NTB.

Saken fortsetter under bildet.


I 1996 ga Trine ut singelen «Torn», som var nummer ti på de norske hitlistene. Vinteren 1997 ga den australske stjernen Natalie Imbruglia ut den samme sangen - og gjorde megasuksess verden over.

- Nei, jeg er ikke bitter for det. Vi hadde gitt opp jobbingen med «Beneath my skin», og jeg var i gang med den nye platen, sa hun til VG.

Trine er medlem av den eksklusive klubben av norske artister som har solgt mer enn én million plater. Og hun er klar på hvordan hun har oppnådd suksessen.

- Du må satse veldig mye og ville veldig mye. Du må også tåle magre år før suksessen kommer. Det tar tid, har hun tidligere uttalt til Dagbladet.«Stjernekamp»-finalen sendes lørdag klokken 19.55 på NRK1.

LES OGSÅ: - Jeg er ikke skuffa

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer