Ari Behns bisettelse:

- En jeg trodde skulle overleve alt

Venner og familie tok fredag farvel med Ari Behn.

VENN: Trude Drevland møtte opp for å ta et siste farvel med sin venn Ari Behn. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OSLO DOMKIRKE (Se og Hør): Fredag ettermiddag ble Ari Behn bisatt fra Oslo Domkirke. Allerede tidlig på morgenen hadde folk møtt opp utenfor kirken, i håp om å ta et siste farvel med forfatteren og kunstneren - som døde 25. desember. Han ble 47 år gammel.

Sent på formiddagen begynte flere av hans nærmeste venner å dukke opp. Trude Drevland, tidligere ordfører i Bergen, var blant dem som var tidligst ute. Da Se og Hør spurte om hvordan hun hadde det, hadde hun vansker for å holde tårene tilbake.

- Jeg kjente Ari Behn gjennom offisielle sammenhenger, først og fremst. Jeg åpnet en av utstillingene hans for ti år siden. Det er sånn at når man traff Ari, så traff han deg. Han var så raus og varm, og ble så nær så fort, sier hun.

- Hva betydde han for deg?

- Han var den gode samtalepartneren. Den som bygde deg opp når du trengte det, den som nesten så hva du behøvde og som var genuint opptatt av å være til stede i øyeblikket.

- Hva vil du huske best?

- Det er så mye jeg kommer til huske med Ari. I dag skjønner jeg ingenting og tankene går selvfølgelig til barna hans. Men savnet kommer jo siden, for alle. Jeg vil savne å møte han. Jeg behøvde Ari. Han ga meg en boost, alltid med varme og kjærlighet. Han var annerledes. Så jeg tror at budskapet i dag er at annerledeshet, det er vakkert, forteller hun, mens tårene strømmet på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer